Γεννημένα από τη θεία έμπνευση της δημιουργού τους Όλγας Ψαρομανωλάκη, άφθονο ελληνικό μεράκι και τη δεξιοτεχνική κρητική δεσιά, τα προιόντα “Ops Handcrafted” μετουσιώνουν την παράδοση σε σύμβολο του σήμερα.
Σε μια εποχή που ό,τι δεν αλλάζει χάνεται, η Όλγα Ψαρομανωλάκη αντλεί έμπνευση από τις ρίζες της και δημιουργεί ένα προιόν αυτόφωτο και διαχρονικό. Όταν ήταν παιδί ακόμα, σε κάποιες καλοκαιρινές διακοπές, η Όλγα είχε δεχτεί ως δώρο ένα μικρό ταγάρι με την χαρακτηριστική δεσιά του τόπου. Το “κρητικό μακραμέ”, όπως η ίδια το αποκαλεί, συνέχισε να κυριαρχεί στις αναμνήσεις της ως ένα στοιχείο της ανέμελης παιδικής ηλικίας. Στοιχείο που η καλλιτεχνική της φύση κατόρθωσε να μετουσιώσει στα χειροποιήτα αξεσουάρ και ρούχα “Ops Handcrafted”.
 
Η δημιουργός Όλγα Ψαρομανωλάκη κρατώντας μια υπέροχη τσάντα “Ops Handcrafted”
 
Με ονόματα αρχαιοελληνικά, σύγχρονο σχεδιασμό και κυτταρό τους την περίφημη κρητική δεσιά από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι, μαλλί και κορδέλες από μετάξι αλλά και ύφασμα ή δέρμα τα “Ops Handcrafted” είναι απόρροια μιας παράδοσης που είχε αρχίσει να χάνεται και που πλέον διεκδικεί εκ νέου μια θέση στη σύγχρονη ζωή. Στα χωριά της Κρήτης η διαδικασία δημιουργίας με κρητική δεσιά παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και μεταφέρεται αυτούσια από γενιά σε γενιά. Κάπως έτσι, κάθε προιόν “Ops Handcrafted” δεν αποτελεί μονάχα μια διαχρονικά καλαίσθητη και πρακτική πρόταση αλλά και ένα μαγικό ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον.
 
Η Δημιουργός Η Όλγα Ψαρομανωλάκη κατάγεται από την Κρήτη και διαθέτει ένα ζωντανό, δημιουργικό, ασίγαστο πνεύμα που την οδήγησε στο να κάνει σπουδές στο χώρο της Διακόσμησης και της Τέχνης. Μετά από μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, η ίδια ένιωσε ακόμα πιο δυνατά την ανάγκη για δημιουργική έκφραση και προσφορά, αντλώντας έμπνευση από τις ρίζες και τα βιώματά της. Το αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού ήρθε με τη γέννηση των “Ops Handcrafted”, σε μια περίοδο πιο ώριμη και κατασταλαγμένη για την ίδια. Με ένα όνομα εμπνευσμένο από τα αρχικά του ονόματός της, Olga Psaromanolakis, ελληνικές πρώτες ύλες, παραγωγή και διάθεση, οι “Ops Handcrafted” είναι ένα γνήσια ελληνικό προιόν που επιπλέον διατηρεί ζωντανή την παράδοση της κρητικής δεσιάς που σιγά σιγά χάνεται.