Με μεγάλη επιτυχία εγκαινίασε την πρώτη ατομική της έκθεση «PAPERCUTS» η Φιορίτα Πουλακάκη στην a.antonopoulou.art.
 
ΦΙΟΡΙΤΑ ΠΟΥΛΑΚΑΚΗ
 
Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθούν για την θεραπεία ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο του μαστού μέσω της Europa Donna Hellas.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φιορίτα Πουλακάκη προέρχεται από το χώρο της ιατρικής, όπου σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική του Μαστού στην Αθήνα και στη Μ. Βρετανία. Ζει και εργάζεται ως Χειρουργός Μαστού στην Αθήνα. Αυτήν την ατομική έκθεση, που είναι και η πρώτη της, την αφιερώνει στις ασθενείς της που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.
 
 
Η ενασχόληση της με τη ζωγραφική υπήρξε πάντα μέρος της καθημερινότητας της, ως τρόπος έκφρασης, με την ίδια να είναι πάντα επηρεασμένη από τις εποχές, τα συναισθήματα και τα χρώματα γύρω της. «Όλα είναι χρώμα πριν γίνουν οτιδήποτε άλλο», δηλώνει. AdTech Ad Τα Papercuts, μεταφορικά και κυριολεκτικά, εκφράζουν ένα πολύ οξύ αίσθημα πόνου που μπορεί να προκύψει μόνο από το νυστέρι και το χαρτί. Καθημερινός σύντροφος της στη δουλειά είναι το χειρουργικό νυστέρι, που ταυτόχρονα είναι και το εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου κόβει και δημιουργεί τις περισσότερες φόρμες στους πίνακες της. «Ο καθένας χρησιμοποιεί καλύτερα τα εργαλεία που γνωρίζει» μας λέει.
 
 
ΦΙΟΡΙΤΑ ΠΟΥΛΑΚΑΚΗ
 
 
Η έκθεση Papercuts εκφράζει μια αέναη μάχη επιβολής του νυστεριού στο χαρτί και τον καμβά. Μια προσωπική αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη, ένα ονειρικό ταξίδι στον κόσμο του ασυνείδητου. Οι φόρμες της έχουν δημιουργηθεί μέσω του sculptural painting, χρησιμοποιώντας κυρίως χαρτί, είτε με τη μορφή χαρτοπολτού είτε με πολλαπλές κατηγορίες χαρτιού. Στη συνέχεια οι τρισδιάστατες φόρμες ζωγραφίζονται,
 
MONA MONIB, ΦΙΟΡΙΤΑ ΠΟΥΛΑΚΑΚΗ, FARID MONIB ( ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ )
 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΛΑΚΟΠΙΤΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΛΑΚΟΠΙΤΑ
 
ΡΙΤΑ ΠΙΚΡΟΥ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ, ΛΕΜΥ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΜΠΟΖΙΚΗ
 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΙΟΡΙΤΑ ΠΟΥΛΑΚΑΚΗ
 
ΜΑΡΙΑ ΘΕΜΕΛΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ, ΡΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΠΑ
 
ΦΙΟΡΙΤΑ ΠΟΥΛΑΚΑΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΦΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΘΕΜΕΛΗ
 
 
 
ΠΗΓΗ: papadakispress