Η πρώτη δράση της νέας επιτροπής του MDA Ελλάς «mda friends» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μία αποκλειστική παιδική θεατρική παράσταση της Συντεχνίας του Γέλιου, «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» με σκοπό τόσο την ενίσχυση του Σωματείου για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, όσο και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών!

ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΑΡΩΝΕΣ, ΒΑΝΑ ΛΑΒΙΔΑ, ΜΑΡΙΛΗ ΛΑΒΙΔΑ
 
Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συγκινητική κωμωδία του Roy Kift, με επίκεντρο έναν έφηβο με αμαξίδιο. Η δυναμική παρουσία του «ήρωα» ενημέρωσε τους θεατές για την σημασία της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.
ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΕΤΡΑΚΗ
 
Ήταν μία παράσταση της οποίας τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα! Προκάλεσε το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων και διαφώτισε την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του ήρωα με αναπηρία, ενώ δεν έκλεισε τα μάτια στην πολυπλοκότητα της ζωής, τολμώντας να μιλήσει ανοιχτά στα παιδιά για δύσκολα θέματα, που σήμερα τα απασχολούν πιο πολύ από ποτέ.
ΚΛΑΙΡΗ ΣΥΝΑΝΙΩΤΗ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥΝΔΡΕΑ
 
Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα. Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1200 οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί. Το MDA Ελλάς δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του. Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο
ΝΤΟΣΥ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΝΔΡΕΑ, ΜΑΡΙΛΗ ΛΑΒΙΔΑ, ΒΑΝΑ ΛΑΒΙΔΑ, ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΡΕΝΑΤΑ ΚΑΡΡΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΛΥΚΟΥ, ΙΣΙΣ ΛΥΚΟΥ, ΚΛΑΙΡΗ ΣΥΝΑΝΙΩΤΗ
ΘΕΑΝΩ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΡΑ
ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ, ΜΑΡΙΛΗ ΛΑΒΙΔΑ, ΡΕΝΑΤΑ ΚΑΡΡΑ
 
ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΔΗΜΑΚΗ, ΕΛΕΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ, ΕΦΗ ΕΛΛΗΝΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΡΑΤΗ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΡΑ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΟΚΚΟΤΟΥ
 
 
 

ΦΩΤΟ: papadakis press