Την πρώτη του φιλανθρωπική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες με επιτυχία το νεοσυσταθέν παράρτημα στο Βόλο του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου «Καλλιπάτειρα» υπό την εποπτεία της συντονίστριας του, της κυρίας Ζέττας Μακρή.
Στο φιλανθρωπικό δείπνο παρέστη η Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και άμισθη Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα διασποράς Κατερίνα Παναγοπούλου, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου «Καλλιπάτειρα» Ιωάννα Καρυοφίλη, Εβελίνα Δασκάλη, Εμυ Λιβανίου, Σίσσυ Παπαγεωργίου και Ελενα Βρεττού.
 

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και άμισθη Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα διασποράς Κατερίνα Παναγοπούλου, κατα τη διάρκεια της ομιλίας της

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Domotel Xenia Volos» βραβεύτηκαν Βολιώτες Παραολυμπιονίκες, ενώ τα έσοδα από την βραδιά θα διατεθούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.
Η συντονίστρια του παραρτήματος «Καλλιπάτειρα» Βόλου Ζέττα Μακρή
 
Στην ομιλία της η Ζέττα Μακρή, αφού ευχαρίστησε την κυρία Παναγοπούλου για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, αναφέρθηκε ενδεικτικά σε μερικές από τις δράσεις της Κυρίας Παναγοπούλου και πιο συγκεκριμένα είπε πως η Πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας»: – Είναι η πρώτη Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο βραβείο της Ευρώπης«Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Los Angeles, Φεβρουάριος του 2012. -Τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017. -Είναι Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και ελληνικών αξιών (Από το 2016) -Είναι επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.) -Είναι Επίτιμο μέλος του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women’s Council). -Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005. -Έχει επίσης πολύ σημαντική συμμετοχή της, σε συνέδρια και ομάδες εργασίας, με συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες, σε σχολεία και ιδρύματα, σε όλη την επικράτεια, με σκοπό, την ενημέρωση και τη διάδοση των αρχών και των Aξιών του Ευ Αγωνίζεσθαι, ενώ συμμετέχει και σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με ομιλίες, διαλέξεις και παρεμβάσεις, που διοργανώνονται από οργανισμούς.

 

Η Κατερίνα Παναγοπούλου κατα την ομιλία της συνεχάρη την Ζέττα Μακρή για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και για την αποτελεσματική συσπείρωση τόσων ενεργών γυναικών του Βόλου και τόνισε ότι η προσωπικότητα της πρώην Υπουργού αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή πορεία του παραρτήματος στο Βόλο. «Η προσωπικότητα της Ζέττας Μακρή, τόνισε η κυρία Παναγοπούλου, αποτελεί εγγύηση ότι το παράρτημα στο Βόλο θα συνεχίσει μια παράδοση 41 χρόνων του σωματείου μας. 41 χρόνων έργου όχι φιλανθρωπίας που το θεωρώ αδόκιμο σαν όρο, αλλά έργου αλληλεγγύης. Στα 41 αυτά χρόνια το σωματείο μας επιτελούσε αθλητικό έργο και έργο πολιτισμού. Στα δύσκολα χρόνια όμως που ζούμε, στα χρόνια της κρίσης, ενεργούμε σαν μελίσσι ενεργών πολιτών-γυναικών που αφουγκραζόμαστε τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή το σωματείο μας, συνέχισε η κυρία Παναγοπούλου, έχει εξαπλωθεί παντού σε όλη την Ελλάδα, αριθμούμε ήδη 4.500 μέλη, έχουμε 14 παραρτήματα, τα οποία ευελπιστούμε ότι ως το τέλος του 2019 θα έχουν γίνει 19! Έχουμε αποδείξει πως είμαστε γυναίκες ικανές να προσφέρουμε στην κοινωνία. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει 47 γήπεδα , όχι ως χώρους αναψυχής, αλλά ως σχολεία, όπου μαθαίνουν τα παιδιά να αγωνίζονται και να συναγωνίζονται και να σέβονται τους συναγωνιστές. Αυτό άλλωστε ήταν και το μήνυμα του ολυμπισμού και αυτό έχτισε το Ολυμπιακό κίνημα, τους Ολυμπιονίκες, τον Ολυμπιακό Άνθρωπο».

Κλείνοντας την περιεκτική ομιλία της η κυρία Παναγοπούλου τόνισε ότι το σωματείο στηρίζει τους παραολυμπιονίκες, που με το προσωπικό τους παράδειγμα δείχνουν πως ο άνθρωπος μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και αναφέρθηκε στο ετήσιο δείπνο που οργανώνει η «Καλλιπάτειρα» στο Εκάλη κλαμπ στις 19 Δεκεμβρίου, όλα τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τη στήριξη των Παραολυμπιακών και της αποστολής τους στους επόμενους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κυρία Παναγοπούλου, αναφερόμενη στα πρόσφατα καθήκοντα της, ως άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα διασποράς, τόνισε: «Μου ανέθεσαν να συνεχίσω αυτό που ήδη έκανα 28 χρόνια εθελοντικά, δηλαδή να φέρω κοντά τους Έλληνες, όχι της διασποράς που το θεωρώ αδόκιμο ως όρο, αλλά τους Ελληνες εντός και εκτός Ελλάδος, που αποτελούν ένα μεγάλο δημιουργικό και παραγωγικό κομμάτι του Ελληνισμού και που στις οργανωμένες κοινωνίες άνθισαν. Αυτοί λοιπόν θέλουν να είναι κοντά στη πατρίδα, αλλά η πατρίδα τους ξέχασε. Είναι καιρός να πάψει να υπάρχει αυτό, να γίνουμε όλοι ένα σώμα, γιατί αυτή είναι η δύναμη μας. Και πάνω από όλα αντί για διασπορά, ας εστιάσουμε στον ελληνισμό. Ο ελληνισμός δεν απευθύνεται σε 20 εκατομμύρια Ελληνες, απευθύνεται σε εκατομμύρια ανθρώπους, γιατί υπάρχουν και πολλοί φιλέλληνες! Ο ελληνισμός και ο ολυμπισμός είναι η απάντηση στα δύσκολα χρόνια που περνάμε. Αυτός είναι και ο ρόλος της χώρας μας. Ξεκινώντας από την πατρίδα, να ενεργοποιήσει τους Έλληνες εκτός Ελλάδος και έτσι η πατρίδα μας να αποκτήσει την ιδεολογική αναγνώριση του μηνύματος που έχει προσφέρει στους αιώνες στη παγκόσμια κοινωνία!
 
Ζέττα Μακρή, Κατερίνα Παναγοπούλου
Η Κατερίνα Παναγοπούλου και η Ζέττα Μακρή με τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου «Καλλιπάτειρα» Σίσσυ Παπαγεωργίου, Εβελίνα Δασκάλη, Ελενα Βρεττού
 
Το μέλος του Δ.Σ «Καλλιπάτειρα» Ιωάννα Καρυοφίλη με τη Ζέττα Μακρή
Τα μέλη του Δ.Σ της «Καλλιπάτειρας» Ελενα Βρεττού, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Εμυ Λιβανίου
Ζέττα Μακρή, Κατερίνα Παναγοπούλου
 
Ζέττα Μακρή, Κατερίνα Παναγοπούλου, Σίσσυ Παπαγεωργίου
«Η «Καλλιπάτειρα» μετρά 41 χρόνια έργου αλληλεγγύης. Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, στα χρόνια της κρίσης, ενεργούμε σαν μελίσσι ενεργών πολιτών-γυναικών που αφουγκραζόμαστε τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή το σωματείο αριθμεί ήδη 4.500 μέλη και έχει 14 παραρτήματα, τα οποία ευελπιστούμε ότι ως το τέλος του 2019 θα έχουν γίνει 19!» Τόνισε η κυρία Παναγοπούλου στην ομιλία της
 
«Μου ανέθεσαν να συνεχίσω αυτό που ήδη έκανα 28 χρόνια εθελοντικά, δηλαδή να φέρω κοντά τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος. Αντί να μιλήσουμε για διασπορά, ας εστιάσουμε στον ελληνισμό. Ο ελληνισμός δεν απευθύνεται σε 20 εκατομμύρια Ελληνες, απευθύνεται σε εκατομμύρια ανθρώπους, γιατί υπάρχουν και πολλοί φιλέλληνες! Ο ελληνισμός και ο ολυμπισμός είναι η απάντηση στα δύσκολα χρόνια που περνάμε» τόνισε η κυρία Παναγοπούλου στην ομιλία της