Εσείς που εξακολουθείτε να ακούτε τα γέλια των παιδιών σας, που έχετε τη χαρά να τα πηγαίνετε στο σχολείο τους, που κάνετε σχέδια για τα πάρτυ τους, τις διακοπές σας, ελάτε να ζήσετε μια ξεχωριστή βραδιά για χατήρι κάποιων παιδιών που δεν είναι πιά στην τάξη του σχολείου τους, που δεν υπακούουν σε δασκάλους, που δεν παίζουν. Που υπακούουν σε γιατρούς και θεραπείες, που παίζουν διαδρόμους νοσοκομείων όσο τους επιτρέπουν οι δυνάμεις τους.
 
Γι αυτά τα παιδιά, για τα παιδιά της ευχής, για τα παιδιά του “make a wishe” Ελλάδας, θα ζήσουμε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, μια συγκινητική βραδιά του «ευχαριστώ», όπου θα γίνουμε περισσότεροι και θα ενωθούμε… ώστε αυτά τα παιδιά να μην ξανανιώσουν μόνα. Θα γίνουμε κοινωνοί μιας άκρως συγκινητικής εμπειρίας ζωής… Η βραδιά αυτή είναι μία δωρεάν εκδήλωση απολογισμού έργων, υλοποίησης ευχών, μια βραδιά δημόσιου «ευχαριστώ» σε ανθρώπους και εταιρείες που έκαναν κάτι ιδιαίτερο για τα παιδιά της ευχής. Παιδιά και οικογένειες Ευχής, εθελοντές με μοναδική προσφορά, εταιρίες και ιδιώτες που έχουν στηρίξει το έργο του “make a wish” Hellas με συνέπεια, αλλά και εκπληρωτές Ευχών, επώνυμοι, γίνονται και εκείνοι παιδιά μαζί μας, μαζί σας!
Ελάτε να μοιραστείτε μια βραδιά που αντιπροσωπεύει για το “make a wish” και τους φίλους του σωματείου την πιο συμβολική στιγμή του χρόνου. Προετοιμαστείτε για μια βραδιά συγκλονιστικής εμπειρίας και σεισμικών δονήσεων πολλών Ρίχτερ, αναταράξεων και κραδασμών στα βάθη της καρδιάς! Έχουμε ήδη ακούσει στο παρελθόν το τραγούδι που έφτιαξε ένας πατέρας για τον άρρωστο γιο του, ιστορίες για την Σπυριδουλα που πραγματοποίησε την ευχή της να γίνει η κουμπάρα στον παραμυθενιο γάμο της Barbie και του Ken, για το παιδάκι που έγινε «SpiderMan», για το κοριτσάκι που έγινε σχεδιάστρια και περπάτησε στη πασαρέλα με ρούχα δικά της και Laskaris, για το κοριτσάκι που έκανε ντοκυμαντέρ την περιπέτεια της υγείας της και άλλα! Τώρα θα ακούσετε και πολλά άλλα!
 
Για την έφηβη Μαρία που απέκτησε το δωμάτιο που επιθυμούσε, για το Βασίλη που ήθελε ν αποκτήσει τη δική του κουζίνα για να μαγειρεύει την αγαπημένη του καρμπονάρα, για τον ονειροπόλο Αντώνη που οδήγησε τραίνο και μάλιστα τον «καρβουνιάρη», για τον Γιώργο που του αρέσει να πετάει στα σύννεφα, για τη Πριγκίπισσα Σταχτοπούτα που συνάντησε τη Πριγκίπισσα Ξένια, και άλλες συγκινητικές ιστορίες…
 
 
Πολλά που για σας φαίνονται τόσο ασήμαντα, αλλά που μπορούν σε μια στιγμή ν αλλάξουν τη ζωή ενός αθώου παιδιού και να την κάνουν να φαίνεται αιωνιότητα! Και να είναι σαν να έζησε 9 ζωές το παιδί αυτό που ίσως να μην προλάβει να ζήσει ούτε μια… Είχα την τιμή να με καλέσει το “make a wish” τα 2 τελευταία χρόνια! Πηγαίνοντας κάθε φορά στην εκδήλωση σκεφτόμουν τα καθημερινά μου προβλήματα, τα άγχη και τις συνηθισμένες έγνοιες… Βγαίνοντας όμως κάθε φορά από την εκδήλωση, αισθανόμουν απαλλαγμένη από όλα αυτά τα βάρη και τα άγχη της καθημερινότητας και το μόνο που μ´ ενδιέφερε ήταν να έχουν υγεία τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου και να έχουμε υγεία και εμείς οι γονείς για να μπορούμε να τα μεγαλώνουμε! Τίποτε άλλο… Όλα τα άλλα πια φάνταζαν μικρά και ασήμαντα μπροστά στο Γολγοθά των παιδιών που κουβαλούσαν το δικό τους σταυρό, το δικό τους μαρτύριο… Κάθε φορά έφευγα από την αίθουσα με ένα πακέτο μουσκεμένα χαρτομάντιλα, συγκλονισμένη, πιο σοφή, παίρνοντας μαθήματα από τα ίδια τα παιδιά, πιο πλούσια σε εμπειρία και πάντα σκεπτική και προβληματισμένη! Προβληματισμένη γιατί εμείς οι μεγάλοι αναλωνόμαστε τελικά σε μικρά και ασήμαντα, χάνοντας την ουσία, τη στιγμή που κάποιο παιδί δίνει μάχη για την ίδια του τη ζωή! Αυτό το παιδί μας μαθαίνει πως η ευτυχία χαρίζει την αιωνιότητα, αλλά και πως η ευτυχία μπορεί να βρίσκεται στα πιο «μικρά» πράγματα! Στην πραγματοποίηση απλών ευχών!
 
Λίγα λόγια για το make a wish: Από το 1997 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα περισσότερες από 2104 ευχές παιδιών που νοσούν, εκ των οποίων 245 ευχές πραγματοποιήθηκαν από πέρυσι μέχρι σήμερα! Η διευθύντρια του “make a wish” Hellas Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, μαζί με την Πρόεδρο του Οργανισμού Αναστασία Μανιά έχουν κάνει τόσο αποτελεσματικό και αξιόπιστο έργο, ώστε οι ευχές των παιδιών του “make a wish” αυξάνονται καθημερινά και ευτυχώς αυξάνονται και οι ιδιώτες που θέλουν να τις πραγματοποιήσουν, υιοθετώντας ολικά ή μερικά μια ευχή, καθώς και με διάφορους άλλους τρόπους.
Η διευθύντρια του “make a wish” Hellas Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και η Πρόεδρος του Αναστασία Μανιά έχουν επιτελέσει σημαντικό έργο!
 
Η πραγματοποίηση μιας ευχής σε ένα άρρωστο παιδί, του δίνει δύναμη ώστε να εξελιχθεί καλύτερα η υγεία του, και ελπίδα ώστε να μπορεί παλέψει και ίσως και να νικήσει, ή του δίνει χαρά που και αυτή είναι σημαντική ! Το «make a wish» είναι δίπλα στα παιδιά που νοσούν από απειλητικές ασθένειες για να τους προσφέρει μία μοναδική εμπειρία ζωής,για να τους αλλάξει την ψυχολογία τους και να τα κάνει να πιστέψουν ότι όλα είναι δυνατά, ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν καλά! Ο οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να ” υιοθετήσει μια ευχή”, ή να προτιμήσει να αγοράσει στο γάμο του ή στα βαφτίσια του παιδιού του υπέροχες μπομπονιέρες και προσκλητήρια από το “make a wish”, ή ακόμα στην απώλεια ενός κοντινού του προσώπου, μπορει κάποιος να προτιμήσει να γίνουν δωρεές εις μνήμην του θανόντος υπέρ του «make a wish»! Πολύ εύκολα επίσης μπορεί κανείς να στείλει τη λέξη WISH στο 19808 ή να αγοράσει το Αστέρι της Ευχής με 2 ευρώ. Εξαλλου μια εταιρεία μπορεί να αυξήσει ελαχιστα την τιμή ενός προϊόντος, ώστε να δωρίσει στο “make a wish” αυτό το επιπλέον ποσό, μπορεί επίσης να κάνει χρήση του λογοτύπου του “make a wish” σε προϊόντα της, ή να φιλοξενήσει στον χώρο της μια κάλπη συλλογής χρημάτων!
(www.makeawish.gr,
τηλ: 210-9637660).