Βραδιά σεισμικών δονήσεων πολλών ρίχτερ, άκρως συγκινητική, συγκλονιστική, ήταν η «βραδιά του ευχαριστώ» του “make a wish”, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 600 άτομα στο Κολλέγιο του Ψυχικού!
Και ήταν συγκλονιστική, όχι γιατί παρήλασαν κομψές και επιτηδευμένες κυρίες με πανάκριβα συνολάκια, επιφανειακά χαμόγελα και “comme Il faut”στησίματα, όπως είθισται να συμβαίνει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις… Ήταν συγκλονιστική γιατί παρήλασαν παιδιά της ευχής με φωσφορίζοντα μπαλόνια, χόρεψαν, τραγούδησαν συγκινητικά τραγούδια, γιατί εμφανίστηκαν στην οθόνη ευχές που χάρισαν ελπίδα στα παιδιά, γιατί χόρεψε και έπαιξε πιάνο ο 25χρονος Λέανδρος που 10 χρόνια πριν είχε κάνει την ευχή να αγοράσει πιάνο, που 10 χρόνια πριν πάλεψε για τη ζωή του και βγήκε νικητής, ήταν συγκλονιστική βραδιά γιατί μέσα από τον πόνο βγήκε μια ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας…!
Ακούσαμε για το κάστρο που έκανε ευτυχισμένο κάποιο παιδί της ευχής, για το εκκλησάκι που ήταν ευχή άλλου παιδιού, για το κοριτσάκι που ήθελε να γίνει η κουμπάρα στον παραμυθενιο γάμο της Barbie και του Ken, για το παιδάκι που έγινε «SpiderMan», για το κορίτσι που έκανε ντοκυμαντέρ την περιπέτεια της υγείας του και πολλά άλλα που άγγιξαν τις ψυχές μας!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΙΑ, ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 
Ήταν συγκλονιστική η βραδιά «του ευχαριστώ» γιατί ήταν αληθινή, είχε ουσία, περιεχόμενο, γιατί μας δίδαξε μεγάλες αλήθειες με κακό ή καλό τέλος, που μας έκαναν πιο πλούσιους σε εμπειρία, πιο σκεπτικούς, πιο σοφούς, γιατί ακούσαμε ιστορίες παιδιών- πυξίδα ζωής… Ήταν συγκλονιστική, γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς μια βραδιά που κανείς δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά του; Που άκουγες πνιγμένους λυγμούς και χαρτομάντιλα να μπαινοβγαίνουν από τις τσέπες;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΙΑ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ
 
Εμείς που εξακολουθούμε να ακούμε τα γέλια των παιδιών μας, που έχουμε τη χαρά να τα πηγαίνουμε στο σχολείο τους, που κάνουμε σχέδια για το μέλλον τους, ζήσαμε μια ξεχωριστή βραδιά για χατήρι κάποιων παιδιών που δεν είναι πια στην τάξη του σχολείου τους, που δεν υπακούουν σε δασκάλους, που δεν παίζουν. Που υπακούουν σε γιατρούς και θεραπείες, που παίζουν σε διαδρόμους νοσοκομείων όσο τους επιτρέπουν οι δυνάμεις τους…
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ), ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ, ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΖΑΚΣΟΝ ( PRESIDENT ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ )
 
Εξαιρετικές ήταν οι ομιλίες της Προέδρου του Make a wish Αναστασίας Μανιά και της γενικής Διευθύντριας Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, που ζούσαν την κάθε συλλαβή τους, το κάθε δευτερόλεπτο της βραδιάς, ενίοτε και με δάκρυα … Και πώς να μην είναι εξαιρετική μια ομιλία όταν βγαίνει από το βάθος της καρδιάς; Όταν σπάει η φωνή από συγκίνηση;
ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 
Με ομιλίες εμπεριστατωμένες, ρεαλιστικές όσο και ρομαντικές, συγκινητικές και με μια δόση θεμιτού και έξυπνου χιούμορ που χαλάρωνε λίγο την ατμόσφαιρα, η Πρόεδρος του Οργανισμού και η Διευθύντρια, αναφέρθηκαν με τον πιο παραστατικό τρόπο σε γεγονότα και ιστορίες.
ΑΛΕΚΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΟΥ, ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ GALINI ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΙΑ
 
Ένας πολύ σημαντικός στόχος τους είναι, όπως είπαν, τα επόμενα 2 χρόνια να βρεθούν οι πόροι, ώστε τα παιδιά του «make a wish» που εύχονται να κάνουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη ή στη Disneyland, να μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή την ευχή τους, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα, λόγω οικονομικής δυσκολίας… Ο άνθρωπος (ή η εταιρία) που θα αναλάβει τις ευχές- τα ταξίδια των παιδιών στη Disneyland, θα «σφραγίσει» την ιστορία του σωματείου και θα προσφέρει χαρά σε δεκάδες παιδάκια, που μέχρι στιγμής στερούνται αυτά τα πολυπόθητα ταξίδια!

Οι δύο επικεφαλής του Οργανισμού, παράλληλα με τον απολογισμό έργων και υλοποίησης ευχών, απηύθυναν τα δημόσια «ευχαριστώ» τους σε ανθρώπους και εταιρείες που ήταν εθελοντές, εκπληρωτές ή υποστηρικτές ευχών ή που έκαναν κάτι ιδιαίτερο για τα παιδιά της ευχής, ανώνυμους και επώνυμους! Στους τελευταίους συγκαταλέγεται ο η Ντέμυ, ο Μάρκος Σεφερλής, ο Πλούταρχος και φυσικά η πρέσβειρα του Οργανισμού Φαίη Σκορδά, για την οποία η Αναστασία Μανιά είπε πως υποστηρίζει το “make a wish” με μεγάλη συνέπεια, ευαισθησία και προσήλωση.

ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΙΑ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ
 
Δεν μπορώ να κρύψω την περηφάνεια μου, γιατί ένα από τα πολύτιμα αυτά «ευχαριστώ» του “make a wish” αφορούσε και εμένα! Μεγάλη η τιμή και η χαρά κυρίως για το ότι νιώθω πως αποτελώ μέρος της υπέροχης αυτής ομάδας και αισθάνομαι ότι έχω συνεισφέρει έστω και ένα λιθαράκι στο γιγάντιο αυτό έργο! Μεγάλη όμως, όχι μόνο η τιμή, αλλά και η ευθύνη που νιώθω να συνεχίσω να βοηθώ στο σημαντικό τους έργο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!
 

«Μετά από μια ευχή τα παιδιά νιώθουν καλύτερα και ψυχολογικά και σωματικά, καθώς συνεργάζονται καλύτερα στις θεραπείες και με μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης», είπε μεταξύ άλλων η Αναστασία Μανιά, η οποία εξέφρασε την χαρά της γιατί έχουν αυξηθεί σημαντικά τα αιτήματα των ευχών, πράγμα που σημαίνει πως ο κόσμος έχει πειστεί για την αποτελεσματικότητα της δράσης του “make a wish”. Φυσικά η πραγματοποίηση μεγαλύτερου αριθμού ευχών γεννά και μεγαλύτερη ευθύνη, όμως αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται να τρομάζει την Αναστασία Μανιά και τη Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, οι οποίες σκοπεύουν τα επόμενα 2 χρόνια να εξαπλωθεί το Οραμά τους από εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. Ήδη το 2018 πραγματοποιήθηκαν 245 ευχές, ενώ το 2017 είχαν πραγματοποιηθεί 200!

Τι κι αν πήγα στην εκδήλωση φορτωμένη με δεκάδες προβλήματα της καθημερινότητας…Με το που έφυγα από το Κολλέγιο, άλλαξα, έγινα καλύτερος άνθρωπος, πέταξα όλες μου τις έγνοιες, ελάφρυνα! Φεύγοντας από εκεί το μόνο που ευχόμουν ήταν να είναι καλά τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου!
ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 
Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι αυτό που θεωρούμε δεδομένο και αυταπόδεικτο, αυτό μπορεί να γίνει το πιο πολύτιμο ζητούμενο…Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να μάθουμε να εκτιμάμε το θείο χάρισμα της ζωής, γιατί υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα παιδιά που το στερούνται! Όλα τα άλλα φάνταζαν μικρά και ασήμαντα, χωρίς ουσία, μπροστά στο Γολγοθά των παιδιών που κουβαλούσαν το δικό τους σταυρό, το δικό τους μαρτύριο υπομονετικά και αγόγγυστα… Αυτά τα παιδιά μας μαθαίνουν πως η ζωή είναι στιγμές, πως μια στιγμή μπορεί να χαρίσει 10 ζωές, πως μπορεί να χαρίσει αιωνιότητα και πως η ευτυχία μπορεί να βρίσκεται στα πιο «μικρά» πράγματα! Στην πραγματοποίηση απλών ευχών! «Υιοθετείστε» τες!Στο χέρι σας είναι να βοηθήσετε να πάρουν αυτές σάρκα και οστά και να σκορπίσετε χαμόγελα ευτυχίας στα παιδιά!
ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ, ΔΑΝΑΗ ΜΑΝΙΑ
ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΙΑ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΠΑΝΟΥ
ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ, ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ
ΡΙΤΑ ΠΙΚΡΟΥ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΓΓΟΥ
ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ, ΦΩΦΗ ΚΑΜΠΟΣΙΟΡΑ
 
ΣΟΦΙΑ ΠΑΘΕΚΑ, ΦΕΛΙΝΑ ΦΕΡΓΑΔΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ
ΒΙΒΙΑΝ ΑΛΕΞΑΚΟΥ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ
ΣΑΡΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ
ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ, ΧΑΡΙΣ ΚΟΝΔΥΛΗ
ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ
ΤΑΤΗ ΜΠΟΚΟΤΣΗ, ΤΑΝΙΑ ΜΠΙΣΙΑ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΛΙΒΟΥ
ΜΕΗ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ, ΚΥΒΕΛΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
 
Η ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΘΕΩΝΗ
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΔΕΦΙΓΓΟΥ, ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ
ΝΤΕΜΗ
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΖΑΚΣΟΝ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ
 
 
ΣΟΝΙΑ ΤΑΝΤΑΡΟΥ ΚΡΙΓΚΟΥ, ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΒΙΑΝ ΑΛΕΞΑΚΟΥ, ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΑΝΤΡΙΝ ΟΣΚΙΑΝ, ΤΖΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΤΟΥ MAKE A WISH
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ MAKE A WISH
ΝΙΚΟΣ ΒΛΥΣΑΚΗΣ, ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ
ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ
 
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΟΓΚΑ, ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ