Με την επίσκεψη και ξενάγηση του Πρίγκιπα Αλβέρτου σφραγίστηκε η ατομική έκθεση της διεθνούς φήμης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας στο Μονακό Ιωάννας Ευθυμίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!
Η διεθνούς φήμης ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.
 
(Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
 
Η έκθεσή της με τίτλο ” Le voyage de la Joconde ” (” Το ταξίδι της Τζοκόντα “) σαγήνευσε και ταξίδεψε τόσο το κοινό που την είδε , όσο και τον ίδιο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο που έσπευσε για μιά προσωπική ξενάγηση από την ίδια τη ζωγράφο, που τη άλλωστε γνωρίζει προσωπικά εδώ και χρόνια , εκτιμώντας και παρακολουθώντας εκτενώς το εικαστικό της έργο .
 
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτο του Μονακό και η ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου (Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
 
Ο Πρίγκιπας εντυπωσιάστηκε από την «Τζοκόντα» της Ιωάννας Ευθυμίου , που ταξιδεύει σε κοσμικές μητροπόλεις του κόσμου , όπως τη Νέα Υόρκη , το Παρίσι , τη Ρώμη , το Μοντε Κάρλο και φυσικά την Αθήνα που είναι και ο ίδιος λάτρης , αλλά επίσης και από το καυστικό της χιούμορ σε όλα της σχεδόν τα έργα που ειναι ξεχωριστά. Ο πρίγκιπας Αλβέρτο και η ταλαντούχα ζωγράφος συζήτησαν αρκετή ώρα τόσο για το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης , όσο και για άλλα θέματα. Εξάλλου η γνωστή εικαστικός του περιέγραψε και τον αγώνα που κάνει με το καλλιτεχνικό της έργο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, γεγονός για το οποίο και ο ιδιος ο Πρίγκιπας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον .
Φράνσις Ποιντοβέν, Τάκης Κωστάρας, Ιωάννα Ευθυμίου και Πασκάλ Ραμπώ (Ο Πρίγκιπας Αλβέρτο του Μονακό και η ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου. (Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
 
Στην επίσκεψη αυτή που έγινε στο πιο hot στέκι του Μόντε Κάρλο , στο χώρο του “καλλιτεχνικού” εστιατορίου – brasserie , “Quai des Artistes” , παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι της γνωστής ζωγράφου στο Μονακό, Κριστίν & Τάκης Κωστάρας, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου κ. Ποιντοβέν και ο σύζυγος της Ιωάννας Ευθυμίου , δικηγόρος Κοσμάς Σμιλάκος, που χρόνια τώρα στηρίζει το έργο της .
 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, οτι παράλληλα με την έκθεση αυτή λειτουργεί και η έκθεσή με τα έργα της ζωγράφου στο Μουσείο αυτοκινήτων της προσωπικής συλλογής του Πρίγκιπα Αλβέρτου στο Μονακό, που γίνεται αυτή την περίοδο με θέμα την “κόκκινη Βασίλισσα” του αυτοκινήτου «Ferrari» , έκθεση πραγματικά υπερπαραγωγή μια και στοίχισε ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η έκθεση αυτή, την οποία εγκαινίασε επίσης πριν λίγο καιρό ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, θα διαρκέσει ως τα μέσα Μαρτίου.

Ιωάννα Ευθυμίου, Πρίγκιπας Αλβέρτο (Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
 
Τάκης Κωστάρας , Ιωάννα Ευθυμίου, Πρίγκιπας Αλβέρτος, Κριστίν Κωστάρα, Κοσμάς Σμιλάκος, Κριστέλ Μαλγκερίνι. (Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
ΣΟΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΛΕΖΑΝΤΑ
Η Ιωάννα Ευθυμίου μπροστά από έργα της (Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
(Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco)
(Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
 
(Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
Τάκης Κωστάρας, Ιωάννα Ευθυμίου
(Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
(Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).
Ιωάννα Ευθυμίου Ιωάννα Ευθυμίου (Photo by Axel Bastello , Palais Princier de Monaco).