Με σκοπό τη στήριξη από την Εκκλησία της εκστρατείας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία: Να συγκεντρώσει πρόσφατα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Κεραμεικό 180 ιερείς από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να ενημερωθούν και με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους πιστούς στις ενορίες τους, σχετικά με τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών. Στους σεβαστούς Πατέρες των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μίλησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Δρ. Στέλιος Γραφάκος, και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας, ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό. 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό
 
 
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τη συνεργασία των ενοριών της Αρχιεπισκοπής με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» «Μεγάλη επανάσταση», καθώς όπως είπε ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι θαυμαστός: «Είναι μεγάλο πράγμα, είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, να μπορεί ένας άνθρωπος να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του, δίνοντας μονάχα λίγα αιμοποιητικά κύτταρα… Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά αλλά και για την Αρχιεπισκοπή μας, επεσήμανε ο Μακαριώτατος, που εξέχουσες προσωπικότητες του δημόσιου βίου μας, όπως η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έρχονται και συνεργάζονται μαζί μας για την βοήθεια των συνανθρώπων μας και μάλιστα σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο, αυτόν της υγείας. Έχω δώσει εντολή σε όλους τους συνεργάτες μου, στην “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, στους ιερείς μας, στους εθελοντές μας, να συστρατευθούν σε ένα προσκλητήριο, το οποίο θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει και ευρύτερα την κοινωνία». «Πορεύου κι εσύ ποιείν ομοίως» ήταν η παρότρυνσή του Αρχιεπισκόπου προς όλους τους παρευρισκόμενους.
 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προετοίμαζε καιρό πριν συστηματικά το έδαφος για μια τέτοια σημαντική συνεργασία ανάμεσα στην Εκκλησία και στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», αναζητώντας συμμάχους για την υποστήριξη του αγώνα της και την ενίσχυση της τράπεζας δοτών μυελού των οστών. Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής προσπάθειας που είναι εμπνευσμένη από τις αρχές του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, η κυρία Βαρδινογιάννη βρήκε πολύ ισχυρούς συνοδοιπόρους στον αγώνα της εντός και εκτός συνόρων: Την εκκλησία μας στην Ελλάδα και στην Αμερική! Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε συνάντηση που είχε στο παρελθόν με τον Μακαριώτατο Aρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αφού τον είχε ενημερώσει για το πόσο σημαντικό θα ήταν να συνεργαστεί η Εκκλησία της Ελλάδος με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», είχε εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση του Αρχιεπισκόπου ότι θα ξεκινούσε άμεσα τη διαδικασία αυτής της συνεργασίας μέσα από τους Ιερείς που βρίσκονται σε όλες Μητροπόλεις της Ελλάδας. Εκτός όμως από την συνάντηση που έιχε τότε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είχε προηγηθεί, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Νέα Υόρκη, ιδιαίτερη συνάντηση της κυρίας Βαρδινογιάννη με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο της Αμερικής στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, όπου είχαν συζητήσει το μείζον θέμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία της Αμερικής και τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και της υπογραφής του σχετικού μνημονίου.
 
 
O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κατά την επίσκεψη της κυρίας Βαρδινογιάννη είχε εξάρει το έργο της, και είχε αγκαλιάσει με ζεστασιά τη σχετική πρόταση συνεργασίας, προκειμένου να συνδράμει ώστε να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές! Η αρχική σκέψη, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ήταν να κινητοποιηθεί το πιο δυναμικό δίκτυο της εκκλησίας της Αμερικής, η οργάνωση της ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ, που είναι ένας γυναικείος οργανισμός της εκκλησίας που απαρτίζεται από 10.000 ενεργά μέλη, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος κοινωνικά, ο οποίος βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Αμερικής, όπου υπάρχει Ελληνική εκκλησία, ώστε να βρεθούν περισσότεροι εθελοντές δότες μυελού των οστών μεταξύ των ομογενών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κυρία Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη είχε επισκεφθεί τότε την Νέα Υόρκη και τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στο πλαίσιο της βράβευσής της από το παγκοσμίως γνωστό και ισχυρό σωματείο “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”(Τhe Hellenic Initiative), με το βραβείο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Award) για τον ηγετικό της ρόλο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” και για το ευρύ και μακροχρόνιο κοινωνικό της έργο!
 
 
 
Ιδιαίτερη συγκίνηση στην εκδήλωση προκάλεσε η μαρτυρία της Παναγιώτας Καραφυλλίδου, η οποία έχει η ίδια νικήσει τον καρκίνο με μεταμόσχευση μυελού οστών και πλέον εργάζεται και αγωνίζεται από τις επάλξεις του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ώστε να έχουν κι άλλοι συνάνθρωποί μας την ίδια τύχη.Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη ομιλία του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, ο οποίος υπογράμμισε ότι στην αγκαλιά του Χριστού χωράει ο κόσμος όλος και ότι αποστολή της Εκκλησίας είναι να φροντίζει να μην μένει κανένας έξω από αυτή την αγκαλιά. Εν συνεχεία καλωσορίζοντας την κυρία Βαρδινογιάννη στη φετινή ετήσια σύναξη των ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ζήτησε από τους σεβαστούς πατέρες να της πουν ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για το έργο που επιτελεί στο πλευρό των άρρωστων παιδιών και των οικογενειών τους, και να το «στολίσουν» με ένα χειροκρότημα. Τέλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος έθεσε κάτω από τις «φτερούγες» του τον αγώνα του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» είπε: «Στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας εδώ και χρόνια κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου λειτουργούν σε συνεργασία και με τα δημόσια νοσοκομεία τράπεζες αίματος μέσα από τα προγράμματα ενοριακής αιμοδοσίας, τα οποία πραγματοποιούνται με συστηματικότητα, εκπαίδευση των συμμετεχόντων και μεθοδικότητα. Το “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη μας δίνει τώρα την δυνατότητα να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την δράση, για να μπορέσουμε μέσα από τις δομές μας να συνδράμουμε στην εύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η αιμοδοσία είναι αγάπη, είναι προσφορά, είναι μετάγγιση ζωής από αδελφό σε αδελφό. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Αποστολή, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και κάθε δομή μας δεν μπορεί παρά να πρωτοπορεί σε κάθε έργο αγάπης». Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας: «Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων κοινωνικοικονομικών προκλήσεων, είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Δήμτσας, η ανάγκη για πρωτοβουλίες και συνεργασίες με σκοπό την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων επιβάλλεται και αποτελεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα. Είμαστε τυχεροί και αισθανόμαστε πιο δυνατοί όταν έχουμε αρωγούς και συνοδοιπόρους πρόσωπα και φορείς όπως ο Σύλλογός «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ώστε να αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες και να αναπτύσσουμε τις ήδη υπάρχουσες, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας στον πλησίον». Και αναφερόμενος στη δωρεά μυελού των οστών ο κύριος Δήμτσας επεσήμανε: «Φανταζόμουν ότι αποτελεί δύσκολο και περίπλοκο θέμα, όμως όταν ενημερώθηκα σχετικά διαπίστωσα πως πρόκειται για κάτι απλό, και πιστεύω ότι οι σεβαστοί Πατέρες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μπορούν να σώσουν πολλές ζωές βοηθώντας στην εκστρατεία του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ».
 
 
 
 
 
 
Πηγη:studio panoulis