« ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του γνωστού συγγραφέα Στέφανου Δανδόλου, που έχει τιμηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας για το σύνολο του έργου του το 2009 με το Βραβείο Μπότση, ενώ το 2004 είχε χαρακτηριστεί από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του.
 
Το νέο αυτό βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις « Ψυχογιός». Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της Ελλάδας στα δύσκολα χρόνια και στην ομορφιά που απορρέει από ένα μεγάλο, πλατωνικό και άκρως ρομαντικό έρωτα, που είναι όμως απαγορευμένος: Τον έρωτα της μεγάλης συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα με τον διπλωμάτη, πολιτικό και λογοτέχνη Ιωνα Δραγούμη . Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στην τελευταία ημέρα της ζωής της Πηνελόπης Δέλτα στην Κηφισιά, λίγο πριν αυτοκτονήσει με την εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα.
 
 
 
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ( στον πολυχώρο της μουσικής βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι φίλοι της μουσικής) Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολακοπούλου και η συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Γιάννης Βούρος και η Πέγκυ Σταθακοπούλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Αδάμ Τσαρούχης, ερμηνεύοντας τραγούδια της παλιάς Αθήνας και του μεσοπολέμου.
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Στέφανος Δανδόλος έχει τιμηθεί για το σύνολο του έργου του το 2009 με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 2004 χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του. Έχει γράψει πάνω από έντεκα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα Νέρων – Εγώ, ένας θεός, που εκδόθηκε με επιτυχία στην Ιταλία, και Η Χορεύτρια του Διαβόλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μεταφράστηκε στα τουρκικά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά του Όταν θα δεις τη θάλασσα. Το 2008 ο Στέφανος Δάνδολος συμπεριλήφθηκε στην Παγκόσμια Ανθολογία Νέων Συγγραφέων, με αφορμή το Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα.