“ΚΑΝΤΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ” “Make Place For One More Woman”,θα δηλώσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών αποφασιστικα και συμβολικά με το ΣΠΟΤ που θα κυκλοφορήσει την ” ημέρα της γυναίκας” και που ετοιμασε για την προώθηση του προγράμματος, με την συμμετοχή εμβληματικών αθλητριών της Ελλάδας !
Η πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βουλα Κοζομπολη την ώρα που ετοιμάζει το σποτακι
Η δυναμική ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ είχε την εξαιρετική τιμή το 2015 να είναι ανάμεσα στις 5 γυναίκες παγκοσμίως(!) ,( μια από κάθε Ηπειρο), που πήρε το ΒΡΑΒΕΙΟ ” ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 2015″(IOC Women and Sport Award for Europe 2015” ), το οποιο είχε πάρει το 2012 και η πρόεδρος της Καλλιπατειρας και πρέσβειρα του ευ αγωνίζεσθαι Κατερινα Παναγοπουλου! Το βραβειο αυτο απονεμήθηκε στη Βουλα Κοζομπολη σε ειδική εκδήλωση της ΔΟΕ στη Λωζάνη, παρουσία του Προέδρου της κ. Μπάχ, (ο οποίος και στηρίζει προσωπικά το πρόγραμμα “Make Place for One More Woman). Φυσικά η απονομή δεν ήταν τυχαία ,αφού πραγματικά η υπέρδραστήρια Προεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών ,που έχει θέσει στόχο ζωής να βελτιώσει τα αθλητικά δρώμενα σε όλους τους τομείς και σε όλη την Ελλάδα, είχε ηδη συμβάλλει καταλυτικά στην προαγωγή του Αθλητισμού Γυναικών σε όλα τα επίπεδα. Το σπουδαιο αυτο λοιπον πρόγραμμα ,”Κάντε χώρο για μια ακόμα γυναίκα”, που εκπονήθηκε ως απόρροια της βράβευσης της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλας Κοζομπόλη με το προαναφερθέν “IOC Women and Sport Award for Europe 2015” και που υποστηρίζεται από τον προεδρο της ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής Σπύρο Καπραλο ,εχει ως ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στον Αθλητισμό, στην προπονητική καθοδήγηση, την διοικητική στελέχωση και την άρση των αποκλεισμών. Πραγμα που σημαίνει, σε ένα χώρο κυρίως ανδροκρατουμενο, περισσότερες γυναίκες στα οργανωτικά, διοικητικά και γενικότερα πόστα και αθλητικα δρωμενα,πέραν του στίβου! Ηδη το προγράμμα εγκαινιαστηκε τον περασμενο Μαιο σε ειδικη εκδηλωση και απο τοτε “τρέχει” με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, Ολυμπιονικών και έμβληματικων αθλητικών προσωπικοτήτων , ενώ η Βουλα Κοζομπολη όχι μόνο το εννοεί, αλλά το εχει κανει ήδη πράξη! Το προγράμμα θα διαρκέσει ως τον Απρίλιο με δυνατότητα να παραταθει και υπαρχει η βούληση της Προέδρου των Ολυμπιονικων να επεκταθεί οχι μονο σε όλη την Ελλάδα , αλλα και στην Κύπρο ,στην Γεωργια και στην Ιταλία ,όπου εχει αγωνιστει η Βουλα Κοζομπολη. Το πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει διοργανώσει πολλα αθλητικά δρώμενα για κορίτσια, επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ η Βουλα Κοζομπόλη καθώς και άλλες κορυφαίες Ολυμπιονίκες έχουν αναφερθεί δημοσίως για το πρόγραμμα μέσω συνεντεύξεων και δράσεων παρακίνησης.
Ειναι γνωστο οτι ανεκαθεν οι Ολυμπιονίκες μας έχουν αποθεσει το περισσευμα της μεγάλης τους ψυχής με το να βοηθουν Ευπαθείς ομάδες. Και ειναι κοινα αποδεκτο οτι πισω απο τα σκληρά και γραμμωμένα σωματα τους κρύβουν την πιο ανάλαφρη ψυχή και καρδιά ,την πιο θετική Ενεργεια και απεριοριστη διάθεση για προσφορά! Τους εχουμε δει να τρεχουν με άρρωστα παιδάκια, να κουβεντιαζουν μαζί τους στο νοσοκομείο,να τους δείχνουν τα αθλήματα τους,να γινονται εθελοντές δοτες μυελου των οστών! Αλλη φορά εχουμε δει τις ομορφες Ολυμπιονικες Βουλα Κοζομπολη,Ευη Μωραιτιδου και Μορφουλα Ντονα να μεταμορφωνονται σε ρολο ” μοντέλου” ,με ρούχα Oscar de la renta για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της Καλλιπατειρας!
Βουλα Κοζομπολη,Μορφουλα Ντονα και Ευη Μωραιτιδου φορώντας ρούχα Oscar de la renta στο παρελθόν για τον φιλανθρωπικό σκοπό της Καλλιπατειρας
Αυτή την φορά το σποτακι που γυρισαν προσφατα στην Θεσσαλονικη σκοπο εχει να προωθήσει τις γυναίκες σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού!
” Καντε χώρο για μια ακόμα γυναίκα” είπε ως χορηγός επικοινωνίας των Ολυμπιονικών και το sissysworld.com και μπηκε στα backstage των γυρισμάτων του ενημερωτικού σποτ του Συλλογου Ελλήνων Ολυμπιονικών για την προώθηση του προγράμματος, και σας προσφέρει αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα!
Σας αφήνουμε να τις απολαύσετε, ευελπιστώντας ότι οι ίδιες προσπάθειες για αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών ,θα υπάρξουν μελλοντικά και από αλλά επαγγελματικά σωματεία και κοινωνικές ομάδες!
Η Βουλα Κοζομπολη, η χάλκινη παραολυμπιονικης Δήμητρα Κοροκιδα,η ολυμπιονίκης κολύμβησης Νερι Νιαγκουαρα και δυο νεαρές αθλητριες
 
Κλέλια Πανταζη ,Ειρήνη Αινδηλη ,Χαρα Καρυαμη και Εύα Χριστοδούλου
Αιμιλια Τσουλφα και Σοφια Μπεκατωρου , χρυσές ολυμπιονικες στην ιστιοπλοΐα
Ο βραβευμένος Φωτογραφος Βασίλης Κουτρουμανος με την Κλελια Πανταζη και την Βουλα Κοζομπολη