Το Φιλανθρωπικός Σωματείο “Αμαρυλλίδες” έκοψε την πίτα του πρόσφατα στο εστιατόριο Beef n Reef στο Ν.Ηράκλειο.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ «ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΩΝ» ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ
 
Πλήθος από φίλους του σωματείου παρακολούθησαν την περιεκτική ομιλία της Προέδρου του Σωματείου, Νίκης Παξιμαδάκη-Κολντηρη, η οποία έστειλε μηνύματα ανθρωπιάς, ευχόμενη το έτος 2019 να είναι γεμάτο αγάπη, αλληλεγγύη και εσωτερική αναζήτηση, αυτοβελτίωση και εξέλιξη. Την ομιλία της έκλεισε η κυρία Παξιμαδάκη με το σοφό απόφθεγμα του Mahatma Ghandi «ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ»!
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΝΑΔΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ « ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ»: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών “Αμαρυλλίδες” ιδρύθηκε το 2007 στη Κηφισιά από την Ανδρονίκη Παξιμαδάκη Κόλντηρη. Ο σκοπός του συλλόγου βάση καταστατικού είναι φιλανθρωπικός, πολιτιστικός και κοινωνικός. Η αγάπη, η αλληλεγγύη και η φιλία αποτελούν τον γνώμονα των μελών του σωματείου Κόσμου»σε κάθε τους κίνηση. Την περίοδο που ξεκίνησε ο Σύλλογος τις δράσεις του, άρχισε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Για το λόγο αυτό η εθελοντική Ομάδα των Αμαρυλλίδων συμφώνησε ομόφωνα να δώσει προτεραιότητα στην πλευρά των οικονομικά αδύναμων ομάδων και οικογενειών. Στην πορεία οι δραστηριότητες επεκτάθηκαν στη στήριξη Νοσοκομείων Παίδων σε εξοπλισμό, σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, σε ιδρύματα, σε πρόσφυγες και σε ορφανοτροφεία.
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ»
 
Ανάμεσα στις πολλαπλές δραστηριότητες των “Αμαρυλλίδων” 10 χρόνια από την ίδρυσή τους είναι και οι εξής: 1. Ίδρυμα “Δάμαρις” (κάλυψη σε πρωτογενείς ανάγκες) 2. Κιβωτός του Κόσμου (2009, 2010, 2012, 2013, 2015, 2016) 3. Κοινωνική και Εκπαιδευτική ”Δράση” 4. Αναρρωτήριο Πεντέλης 5. Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» 6. Σύλλογος Μεταμοσχευμένων «Σκυτάλη» (2010,2012,2015) 7. Σύλλογος «Φλόγα», Παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια 8. 5ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού 10. Σύλλογος «Πνοή», Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού 12. Νοσοκομείο «Έλενα» (οξυγονοαναλυτής, Μείκτης οξυγόνου MEDIN) 13. Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (κρεβάτι με ειδικές προδιαγραφές για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αιμορροφιλικών) 14. Στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας με βιβλία και δίδακτρα σε φροντιστήριο ξένωνγλωσσών (αγγλικά και γερμανικά τριών παιδιών για δύο τάξεις). 15. Εθνική ομάδα «Ακρωτηριασμένων Ποδοσφαιριστών Ελλάδας» ( 2 Εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη για το Euro 2017) 16. Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (Ειδικό ψυγείο για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αιμορροφιλικών Ελλάδος 17. Οικογένειες με πρωτογενείς ανάγκες (Τρόφιμα, Φάρμακα, Εξοπλισμός σπιτιού) 18. Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (Φορητό σπυρόμετρο με ενσωματωμένο εκτυπωτή). 19. Ιδρυμα «Ανθρώπινοι Ανθρωποι» 20. Στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας (μητέρα 3 παιδιών με αιμοκάθαρση και χημειοθεραπείες) 21. Διαλέξεις για τα μέλη του Συλλόγου. 22. Αμαρυλλίδες-Πνευματικές μητέρες του Σεραφείμ Nannozi-Lyma (Μονογονεϊκή οικογένεια από την Ουγκάντα).
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΑΟΥΖΙΔΟΥ, ΛΕΜΥ ΚΟΝΤΟΝΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ, ΒΑΛΥ ΚΑΤΖΙΛΙΕΡΑΚΗ
 
ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ, ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ
ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ, ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ
ΒΙΚΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ, ΚΥΒΕΛΗ ΛΑΣΚΑΡΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
ΧΑΡΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ, ΧΑΡΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
ΛΙΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ
ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ, ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ
ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΛΝΤΗΡΗ, ΝΙΚΟΣ ΣΧΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ( ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ), ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ( ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ
ΕΦΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΡΙΣΤΥ ΚΡΑΝΑ
ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΑΟΥΖΙΔΟΥ
ΚΛΑΙΡΗ ΖΩΡΑ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΚΟΥΔΗ
ΤΟΝΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ
ΛΕΜΥ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
 
 
ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΒΙΚΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
 
ΠΗΓΗ: papadakis press