Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε πρόσφατα η έκθεση «Πολύτιμα έργα ζωγραφικής από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Β&Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΟΝΑΣ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ, Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
 
 
Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν την μοναδική αξία αυτής της συλλογής και τις τεράστιας προσφοράς της στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ελληνικής ζωγραφικής του 20ου αιώνα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
 
Τους πολύτιμους πίνακες των Θεόφιλου, Παρθένη, Παπαλουκά, Κόντογλου, Τσαρούχη, Μόραλη, Συκελιώτη, Βασιείου, Γκίκα, Μπουζιάνη, Τσόκλη, Κεσσανλή, Μπότσογλου, Τέτση, Ψυχοπαίδη και Ακριθάκη μεταξύ των άλλων θαύμασαν και σχολίασαν οι: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, οι Βουλευτές Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Γάκης, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, οι τέως Υπουργοί Γιώργος Νικητιάδης, Αριστοτέλης Παυλίδης και Κατερίνα Μπατζελή, ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους, οι καθηγητές Νίκος Χατζηνικολάου και Γεώργιος Κορρές, οι καλλιτέχνες Γιάννης Ψυχοπαίδης, Γιώργος Ρόρρης, Στέφανος Δασκαλάκης, Μιχάλης Αρφαράς, Αριστείδης Πατσόγλου, Γιάννης Μπουτέας, Σοφία Πορταλάκη, Πελαγία Κυριαζή, Εριέττα Βορδώνη, Απόστολος Φανακίδης, Μαρία Φιλοπούλου, Δημήτρης Κούκος, Βίκυ Τσαλαματά, Τιτίκα Σάλλα, Βασίλης Παπασάικας κ.ά., ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, ο τέως Περιφερειάρχης Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο κος & η κα Βαγγέλη Χρόνη, η κα Μαρίζα Φασιανού, ο κος & η κα Γιώργου Μινέττα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, κος Ελευθέριος Χατζηιωάννου, οι ιστορικοί τέχνης Χάρης Καμπουρίδης, Γιώργος Λεβούνης και Ίρις Κρητκού, οι κυρίες Μαρίνα, Αννίτα και Ντένη Θεοχαράκη, η κα Μαρίνα Μήλιου – Θεοχαράκη, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κος Φώτης Παπαθανασίου, η κα Ειρήνη Νταϊφά, ο κος Νίκος Βερνίκος, η κα Τζένη Μήτση, η κα Μπέκη Στραβελάκη, ο κος & η κα Κυριάκου Τσιγκίρογλου, η κα Καίτη Φιλίππου, ο κος Ανδρέας Σιδέρης, ο κος Ζήσης Κωνσταντίνου, ο ηθοποιός Ρένος Ρώτας, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η κα Πόλυ Γιώτη, ο κος Γιάννης Μαυρής, ο κος Ζήσης Μπουκουβάλας, ο Πρέσβης Κωνσταντίνος Πιπερίγκος και πολλοί άλλοι.
ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ)
 
Την έκθεση συνοδεύει πολυτελές πολυσέλιδο λεύκωμα, έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, με τίτλο Χ. Καμπουρίδης και Γ. Λεβούνης. Νεοελληνική τέχνης 20ος αιώνας. Ζωγραφική-Χαρακτική-Γλυπτική. Οι πολύτιμες συλλογές της Πινακοθήκης Ρόδου, ενώ η έκθεση, της οποίας την επιμέλεια έχει ο Τάκης Μαυρωτάς, έχει διάρκεια 11 Φεβρουαρίου – 12 Μαΐου 2019 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00 και Πέμπτη: 10:00-20:00
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ, ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΤΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΝΕΤΤΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ, ΡΙΤΑ ΠΙΚΡΟΥ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ
ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΗ, ΚΕΤΤΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ
ΜΑΡΙΝΑ ΜΗΛΙΟΥ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΤΖΕΝΗ ΜΗΤΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΗ, ΜΠΕΚΗ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΦΟΥΛΗ ΧΡΟΝΗ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΣ), ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΦΙΦΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ΕΡΙΕΤΤΑ ΒΟΡΔΩΝΗ
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis