Με το Βραβείο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Award) τίμησε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για το ευρύ και μακροχρόνιο κοινωνικό της έργο και για τον ηγετικό της ρόλο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η “Ελληνική Πρωτοβουλία” (Τhe Hellenic Initiative), κατά το 5ο ετήσιο επίσημο δείπνο που διοργάνωσε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη.
 
 
 Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την ώρα που βραβεύεται από τους επικεφαλής της ” Ελληνικής Πρωτοβουλίας” , George Stamas , Andrew N. Liveris
 
Οι εννιακόσιοι και πλέον επιχειρηματίες, επιστήμονες, πολιτικοί και ηγετικά στελέχη της ομογένειας απ’ όλη την επικράτεια των Η.Π.Α. που συμμετείχαν στο δείπνο επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην κυρία Βαρδινογιάννη, ενώ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εστίασε στην προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη χαρακτηρίζοντας το έργο της «έργο ελπίδας και αγάπης». Επίσης στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και η Πρόεδρος του Ιδρύματος “Robert F. Kennedy Human Rights”, κυρία Kerry Kennedy, που πριν από δύο χρόνια, επίσης στη Νέα Υόρκη, τίμησε την κυρία Βαρδινογιάννη με το Βραβείο “Ripple of Hope” για τα ανθρώπινα δικαιώματα
 
 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy
 
Η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη παρέλαβε το Βραβείο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας από τους επικεφαλής της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», τον κύριο George Stamas και τον κύριο Andrew N. Liveris, και αφού τους ευχαρίστησε από καρδιάς για τη θερμή υποδοχή και την τιμή που της κάνουν επεσήμανε ότι το Βραβείο που παραλαμβάνει έχει ιδιαίτερη αξία για κείνη καθώς προέρχεται από τους Έλληνες της Διασποράς και απονέμεται στην καρδιά των Η.Π.Α. τη Νέα Υόρκη. «Μια χώρα, που όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη, αγκάλιασε τους Έλληνες σε δύσκολους καιρούς και τους έδωσε την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά… Για μας στην Ελλάδα, εσείς οι Έλληνες της Αμερικής αποτελείτε τη δεύτερη Ελλάδα που βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα. Είστε η εθνική μας δύναμη, ένας εθνικός θησαυρός ιδεών και αξιών τεράστιας σημασίας και σας ευγνωμονούμε γι’ αυτό… Αφιερώνω το Βραβείο ετούτο στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ που για όλους εμάς είναι σύμβολα γενναιότητας καθώς αγωνίζονται για τη ζωή τους , σύμβολα ενός κόσμου που δικαιούται να ζει με υγεία και αξιοπρέπεια… Και το μοιράζομαι με τον αγαπημένο μου σύζυγο Βαρδή και την αγαπημένη μου οικογένεια, καθώς βρίσκονται πάντα στο πλευρό μου, δίνοντας έμπνευση στα οράματά μου και κουράγιο στον αγώνα μου… Για τον καθένα από εμάς στην «ΕΛΠΙΔΑ» η ζωή και ενός μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνιζόμαστε. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, η οποία στηρίζει ολόψυχα το έργο μας, εδώ και 27 χρόνια». Κλείνοντας την σύντομη ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη επεσήμανε: «Σήμερα στη Νέα Υόρκη σ’ αυτό τον χώρο τον γεμάτο δύναμη, ψυχή και δημιουργία, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους, που μοιράζεστε το όραμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ενός Συλλόγου που προσπαθεί να κάνει το αδύνατο δυνατό για τα παιδιά της! Και καταφέρνει να εκπληρώσει τους στόχους της όπως ακριβώς εσείς εδώ, καταφέρνετε να εκπληρώσετε τους δικούς σας, “χωρίς να ξεχνάτε τη χώρα μου” όπως έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης!»
 
 
 Η Μαριάννα Β.Βαρδινογιαννη κατά την ομιλία της
 
Η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για την αγάπη του προς τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ και για τη στήριξη του στο έργο του Συλλόγου που έχει επανειλημμένα εκδηλωθεί, δίνοντας έτσι δύναμη και κουράγιο στα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν το αγώνα τους.
 
 
 Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος
 
 
Για τη ψυχή και το έργο της ομογένειας μίλησε και ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», κύριος George Stamas στην εναρκτήρια ομιλία του, τονίζοντας ότι «Τα πάντα στηρίζονται στο φιλότιμο και στην φιλανθρωπία των Ελλήνων της Διασποράς καθώς επίσης και στην αγάπη τους για την γενέτειρα», ενώ αναφερόμενος στις δραστηριότητες της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» τόνισε: «Παρόμοια δείπνα διοργανώνονται στο Λονδίνο, στο Σίδνεϋ, στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο, στην Αθήνα και στη Γενεύη με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν τους συμπατριώτες μας στην γενέτειρα να σταθούν στα πόδια τους».
 
 
 Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρόεδρο της ” Ελληνικής Πρωτοβουλίας” George Stamas
 
Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο Όμιλος Libra Group και ο επικεφαλής του κύριος Γιώργος Λογοθέτης. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, ο οποίος είχε και το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, όπου και χειροκροτήθηκε θερμά.
 George Stamas , Andrew N. Liveris, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σάκης Ρουβάς
 
 Ο βουλευτής και π.Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης με την επιχειρηματία σύζυγό του και μέλος του Δ.Σ της “Ελπίδας” Αφροδίτη Πλακιωτάκη
 
Η κυρία Βαρδινογιάννη, κατά την παραμονή της στις Η.Π.Α. είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο της Αμερικής στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, όπου συζήτησαν το θέμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία της Αμερικής και τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».
 Η Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη, κατά την ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο της Αμερικής στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.
 
Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη, με βαθιά συγκίνηση, επισκέφτηκε τον υπό ανέγερση Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο Ground Zero (Σημείο Μηδέν) στην Πλατεία του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, δηλαδή στο σημείο όπου υπήρχε ο ναός αλλά καταστράφηκε κατά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο Father Alex Karloutsos, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριάρχη, που την συνόδευε, την ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών και τη δομή του ναού τον οποίο σχεδίασε ο γνωστός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα, καθώς και για τη μεγάλη σημασία που έχει αυτός ο ναός για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και για τις ελπίδες της ομογένειας που τον βλέπει να ξαναγεννιέται
 
 
 Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Father Alex Karloutsos στον υπό ανέγερση Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου
 
 Η ευχή που έκανε ιδιοχείρως η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην ιδιόχειρη ευχή της στον τοίχο του Ναού του Αγίου Νικολάου.
 
Επίσης η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επισκέφτηκε το Cathedral School της Νέας Υόρκης όπου συναντήθηκε με μαθητές της Ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α., καθώς και την ελληνική πτέρυγα του «Ξενώνα Ronald McDonald», που φιλοξενεί άρρωστα παιδιά τα οποία μεταβαίνουν στην Αμερική για θεραπεία.
 
 
Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη της Μαριάννας Β.Βαρδινογιαννη στο Cathedral School της Νέας Υόρκης. Στη φωτογραφία διακρίνεται επίσης και το μέλος του Δ.Σ της ” Ελπίδας” Αφροδίτη Πλακιωτάκη.
 
 
 
 
Εκεί συνομίλησε με τα Ελληνόπουλα και τους γονείς τους, τους ευχήθηκε «Περαστικά» και «Καλή ανάρρωση» και αποχαιρετώντας τα τους απηύθυνε εγκάρδια πρόσκληση να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και να φιλοξενηθούν στην θεραπευτική κατασκήνωση που διοργανώνει η Επιτροπή «ELPIDA Youth».
 
 
 
Αναμνηστική φωτογραφία της Μαριάννας Β.Βαρδινογιάννη από την επίσκεψη στο Cathedral School της Νέας Υόρκης
 
Γιάννης και Αφροδίτη Πλακιωτάκη 
 
To ζεύγος George Stamas με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Kerry Kennedy
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis