ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΦΑΣΙΑΝΟΥ , ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Η ΓΚΑΛΕΡΙ KAPOPOULOS FINE ARTS ΣΤΟ GOLDEN HALL
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ
H έκθεση εχει ΤΙΤΛΟ “ΤΕΧΝΙΚΗ” και με αυτήν ο καταξιωμένος ζωγράφος εστιάζει στην ανάδειξη της τεχνικής της σωστής μεταξοτυπίας. Στα πολλαπλά του έργα μικτής τεχνικής ο Αλέκος Φασιανός μεταφέρει μοναδικές μυθολογίες της καθημερινότητας. Τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο, για να του προσδώσει αδρά στοιχεία ελληνικότητας. Οι φιγούρες του άλλοτε ζευγαρωμένες και άλλοτε μοναχικές είναι σύμβολα ζωής, λουσμένα στο φως. Αναδεικνύουν την απλότητα της έκφρασης, την καθαρότητα των γραμμών, τη δυναμική του χρώματος, της κίνησης, την αυθεντικότητα της εικόνας. Με τα εκτυφλωτικά κόκκινα, τα λαμπρά χρυσά και τα έντονα μπλε σε αγαπημένες θεματικές. Ποδηλάτες, καπνίζοντες και ερωτευμένοι με φτερά ανοιχτά, φουλάρια να ανεμίζουν και πουλιά να στέλνουν μηνύματα ελευθερίας και έκφρασης. Εμπνεύσεις βαθιά ποιητικές γεμάτες από την αλήθεια και τον λυρισμό του εικαστικού λόγου του Αλέκου Φασιανού.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΦΑΣΙΑΝΟ
Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας, στη συνέχεια, το 1960 μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει λιθογραφία στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αθήνας και επίτιμο μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας. Από το 2009 είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης. Το 1985 έγινε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Ζακ Λανγκ), από το 2010 είναι ο Διοικητής του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν), το 2013 ο Φασιανός τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής».
ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ , ΑΜΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ
 
ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ , ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΟΥΓΙΑ
 
ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ,MONA SWEIDA ( ΜΟΝΑ ΣΒΕΙΝΤΑ ) ,ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
 
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ , ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ , ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ
 
ΜΑΡΚΟΣ ΒΕΝΙΟΣ, ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ
 
 
 
 
 ΠΗΓΗ: studio papadakis