Κατάκτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και ελπιδοφόρο μήνυμα για την αθηναϊκή κοινωνία, αποτελεί η εκλογή του Νικόλαου Μακρόπουλου, καταξιωμένου επιχειρηματία, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ», που εξελέγη πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας
 
Με την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του οι Αθηναίοι απέδειξαν ότι πρυτάνευσε η λογική και ότι ψήφισαν αξιοκρατικά έναν άνθρωπο σοβαρό, low profil, ικανό, τεχνοκράτη με βαθιά γνώση της ασφαλιστικής αγοράς, άγνωστο μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό- επιχειρηματία «κολοσσό» όμως για αυτούς που ξέρουν την αγορά-, ο οποίος κατάφερε μέσα στον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεση του, να πείσει χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες ότι μπορεί να επιτελέσει σημαντικό έργο ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων!
Ο Νικόλαος Μακρόπουλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο
 
Και πώς θα ήταν άραγε δυνατόν να μην πείσει πως θα είναι αποτελεσματικός leader για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος, κάποιος που έχει βραβευθεί το 2018 ως «Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης; Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη ομιλία του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τον κύριο Μακρόπουλο ως «Ειδική περίπτωση ενός ικανότατου, επιτυχημένου επιχειρηματία»!
Ο Αδωνης Γεωργιάδης, ο Νικόλαος Μακρόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που έχει χαρακτηρίσει τον κύριο Μακρόπουλο ως «Ειδική περίπτωση ενός ικανότατου, επιτυχημένου επιχειρηματία»
 
Επιπλέον η επιτυχημένη επιχειρηματική του πορεία και η ενεργή ενασχόληση με τα κοινά από θέσεις ευθύνης στις ενώσεις του ασφαλιστικού κλάδου, όπως και στο διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχουν δώσει στον Νικόλαο Μακρόπουλο γνώση και πλούσια εμπειρία στη διοίκηση και στην αποτελεσματική διευθέτηση των εν γίνει προβλημάτων.
Βασίλης Κικίλιας, Αντώνης Σαμαράς, Νικόλαος Μακρόπουλος, Αλέξανδρος Σαμαράς
 
 
Είναι εξάλλου προφανές πως η κοινωνική καταξίωση και η οικονομική δυνατότητα, έχουν ήδη κατακτηθεί από τον κύριο Μακρόπουλο με αγώνα και σκληρή δουλειά και άρα δεν ήταν αυτά τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του. Το αποκλειστικό κίνητρο του κυρίου Μακρόπουλου για την υποψηφιότητά του είναι να προσφέρει ουσιαστικό έργο στην Αθήνα, ώστε να γινει η Αθήνα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, να βρεί την παλιά της αίγλη, να γίνει φιλική προς τον άνθρωπο, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν οι Αθηναίοι μέσα σε ένα πολιτισμό στην καθημερινότητα τους! Ένα πολιτισμό που θα συμπεριλαμβάνει όλα αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και όμως σήμερα δεν είναι, όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια, το πράσινο, ο φωτισμός, η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στην πόλη. Στόχος του Νικόλαου Μακρόπουλου είναι να αποκτήσει ο Δήμος κοινωνικό πρόσωπο και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση.
 
ο κ. Μακρόπουλος είχε την ευλογία να πάρει και την ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
 
Οι Αθηναίοι λοιπόν ψήφισαν απόλυτα συνειδητά με το αλάθητο αισθητήριο ότι ο Νικόλαος Μακρόπουλος ήρθε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι για να πάρει, αλλά για να δώσει. Και η αλήθεια είναι πως έχει να δώσει πολλά! Ο ίδιος έχει χαρακτηριστικά αναφέρει, πως αν τον ρωτούσαν «Τι έχεις να κερδίσεις;» θα απαντούσε: «Τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα. Δεν περιμένω να κερδίσω από την πολιτική. Ελπίζω, απλώς, ότι η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου θα φανούν χρήσιμες στην καινούρια μέρα της Αθήνας μας, που έχει έρθει η ώρα της να σηκωθεί ΨΗΛΑ! Να σηκώσουν ξανά ανάστημα οι πολίτες της Αθήνας. Να γίνει η Αθήνα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Να βρει τις παλιές της δόξες. Να γίνει μια πόλη που θα την επιλέγεις για να ζήσεις. Να γίνει φιλική προς τον άνθρωπο. Να γίνει προσβάσιμη για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Να μπορεί να τιμάει την ιστορία και τον πολιτισμό της. Αλλά και να μπορεί να παράξει ξανά πολιτισμό. Τον πολιτισμό της καθημερινότητας.»
Ο Νικόλαος Μακρόπουλος με την οικογένειά του
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟ: Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ. Πλυτά. Το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκει η Ευρώπη Ασφαλιστική στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε το 1998 με μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη Ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας της το κύρος και την φερεγγυότητα όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική. Το 1990 ίδρυσε τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. (η πρώτη εταιρία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής του διεθνούς φήμης Ασφαλιστικού Οργανισμού των LLOYD’S OF LONDON για non marine ασφαλίσεις) και ΝΙΜΑ Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε. Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα, ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών. Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Το διάστημα 1992 – 1994 διετέλεσε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων. Επίσης, το διάστημα 1994 – 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών υπήρξε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε. Στη διετία 2009 – 2011 ήταν αιρετό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων σχέσεων της Ένωσης. Το έτος 2018 βραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Εκτός από την δραστηριότητά του στον ασφαλιστικό κλάδο, το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε Πρόσφατα εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα ψηλά»! Ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία απέκτησε τη Λαβίνια, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και χρυσή Βαλκανιονίκη στο άθλημα της ιππασίας (Dressage), ενώ από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γ. Πλυτά έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.