Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Ψυχικού στο Θέατρο του Κολλεγίου η ομιλία του Καθηγητή Μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μέλους του Σωματείου του Ε.Ε.Ι. κ. Εμμανουήλ Κονδύλη με τίτλο «Η αντίληψη της πραγματικότητας, του εαυτού μας και των άλλων»
 
 
 Ο καθηγητής Εμμανουήλ Κονδύλης κατά την ώρα της ομιλίας του
 
Αν και το θέμα που διαπραγματεύτηκε ο κ. Κονδύλης περιέχει δύσκολες και δυσδιάκριτες έννοιες, η ομιλία του ήταν πολύ απλά και παραστατικά δοσμένη. Στην ουσία η ομιλία αυτή ήταν ένας οργανωμένος καταιγισμός εννοιών Μάνατζμεντ με πλήθος παραδειγμάτων για το σχολικό περιβάλλον και την οικογένεια.
 Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
 Αρχικά ο ομιλητής διαχώρισε την «πραγματικότητα» από την «αντιλαμβανόμενη πραγματικότητα» μέσω παραδειγμάτων «υποκειμενικών» και «αντικειμενικών» θεωρήσεων μίας κατάστασης. Στη συνέχεια μίλησε για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη (Αυτο-Αντίληψη, Αυτο-Διαχείριση και Αντίληψη/Διαχείριση των «Άλλων»). Η επόμενη θεματική ενότητα περιελάμβανε τη δόμηση της προσωπικότητας σύμφωνα με τις τρεις αντιληπτικές καταστάσεις του «Εγώ» (Γονεϊκή, Ενήλικη, Παδική), τον τρόπο επικοινωνίας με τους «Άλλους» και ιδιαίτερα με τα παιδιά στη Σχέση Γονιός-Παιδί και Δάσκαλος-Παιδί. Τέλος μίλησε για τον τρόπο που επηρεάζουμε «Άλλους» και ιδιαίτερα τα παιδιά στο σπίτι και στο σχολείο με το να τα κατευθύνουμε, συμβουλεύουμε, εξουσιοδοτούμε κ.λπ. (σύμφωνα με εναλλακτικά στυλ Ηγεσίας/ Μάνατζμεντ).
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Το συμπέρασμα ήταν ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς «καλός γονιός» ή «καλός δάσκαλος», αλλά απλά ο καλύτερός του εαυτός χρησιμοποιώντας όλες του τις γνώσεις, ικανότητες και ταλέντα και επιδεικνύοντας τις τρεις αρετές του Αριστοτέλη «’Ηθος – Λόγος – Πάθος». Είναι γνωστό ότι ο Καθηγητής Εμμανουήλ Κονδύλης είναι εδώ και 16 χρόνια ενεργός υποστηρικτής του διδακτικού προσωπικού του Κολλεγίου με πολυάριθμα σεμινάρια σε θέματα Διοίκησης Σχολικών Μονάδων, Τμημάτων και Τάξεων όλων των βαθμίδων από το Νηπιαγωγείο ως το Γενικό Λύκειο και το Ι.Β
 
 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
 
 
 
 ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΡΙΤΑ ΠΙΚΡΟΥ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
 
 ΛΕΙΛΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΧΑΡΙΣ ΚΟΝΔΥΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΣΑ
 
 ΡΟΝΗ ΣΑΜΙΟΥ, ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ
 
 ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ
 
 ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΙΡΕΝ ΧΟΜΣΥ
 
 
ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΙΤΑ ΠΙΚΡΟΥ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ, ΛΕΝΗ ΚΟΝΤΟΝΗ
 
 ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
 ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ
 
 ΕΡΙΕΤΤΑ ΒΟΡΔΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
 
 
 
ΠΗΓΗ: papadakispress

 

 
 
 `