Ως τις 25 Σεπτεμβρίου πρέπει να μαζευτεί το ποσό των 25.000 Ευρώ για τη θεραπεία της μικρής Νεφέλης, ενός 10χρονου κοριτσιού, που δίνει μάχη με τη ζωή και πρέπει το συντομότερο να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για θεραπεία.
 Ας βοηθήσουμε όλοι, πλούσιοι και φτωχοί, πάνω από όλα όμως άνθρωποι, με ό,τι μπορεί ο καθένας, κάνοντας κατάθεση στην Εθνική τράπεζα ( IBAN: GR68 0110 1820 0000 1825 4501 606, όνομα δικαιούχου: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών).
Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing(καρκίνο) στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τους τελευταίους 3 μήνες. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα των γονιών του κοριτσιού, απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου η μικρή Νεφέλη να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για θεραπεία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας.
 
 «Είναι άκρως επείγον για την επιβίωση της κόρης μου να τηρηθούν τα χρονικά όρια του θεραπευτικού πρωτοκόλλου και να χειρουργηθεί στο ανωτέρω εξειδικευμένο Κέντρο, το οποίο κατά τους θεράποντες, θα προσδώσει τη βέλτιστη επιστημονικά διαθέσιμη χειρουργική αντιμετώπιση που απαιτείται στο πρόβλημα υγείας της. Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ όλους να βοηθήσουν στην έγκαιρη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για να μπορέσουμε να είμαστε στο ανωτέρω Κέντρο την προγραμματισμένη ημερομηνία στις 27.9.2017, προκειμένου να χειρουργηθεί η κόρη μας. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα όλους εκ των προτέρων και βασιζόμαστε πλέον στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια των συνανθρώπων μας», επισημαίνει η μητέρα του παιδιού Βενετία Κρόμπα.
 
 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μικρή Νεφέλη έχει ανοιχτεί σελίδα στο Facebook με την ονομασία” Μια αγκαλιά για τη Νεφέλη”
Και είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να γίνουμε όλοι: Να γίνουμε “μια αγκαλιά για τη Νεφέλη”, να συσπειρωθούμε και να τη στηρίξουμε σ αυτή τη τεράστια, ζεστή και σωτήρια αγκαλιά!