Μια μέρα γεμάτη από τη μαγεία των Χριστουγέννων έζησαν χθες τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδή. Την πρώτη νότα της γιορτής έδωσαν οι καλικάντζαροι τυμπανιστές, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους, με τους ήχους των τυμπάνων τους, ενώ μια ομάδα πνευστών από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ πλημμύρισαν με τις χαρούμενες μελωδίες τους ολόκληρο το κτήριο του Νοσοκομείου. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στη Μονάδα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, που αμέσως περικυκλώθηκαν απ’ τα παιδιά και όλοι μαζί άναψαν το Δένδρο των Ευχών στην είσοδο του Νοσοκομείου. Θερμές ευχές στα παιδιά, εκτός από την κυρία Βαρδινογιάννη και τον Σάκη Ρουβά έδωσαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, η Υποδιοικητής κυρία Άννα Ζωηρού, η Διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών κυρία Κική Κίτρα και η Διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού» κυρία Μαργαρίτα Μπάκα. Αφού όλοι έγραψαν μια ευχή και την κρέμασαν στο Δένδρο των Ευχών, η γιορτή συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μονάδας.
 
Στιγμιότυπα από το άναμμα του Δένδρου των Ευχών.
 
 
Η κυρία Βαρδινογιάννη απηύθυνε θερμό χαιρετισμό σε όλους: «Η σημερινή ημέρα, είπε, είναι για όλους μας ξεχωριστή! Είναι μια ημέρα που τα παιδιά του Νοσοκομείου μας περιμένουν με ανυπομονησία και το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι διάχυτο παντού. Το νοσοκομείο μας φορά τα γιορτινά του και ζωντανεύει ακόμα πιο πολύ μέσα από τα χρώματα, τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, τη μουσική, το υπέροχο δέντρο μας και κυρίως από την αγάπη που μας ενώνει! Σας ευχαριστούμε όλους που βρίσκεστε σήμερα κοντά μας για να υποδεχτούμε μαζί με τα παιδιά, τους γονείς τους και το προσωπικό του Νοσοκομείου την πιο όμορφη εποχή του χρόνου και να τοποθετήσουμε την ευχή μας στο «Δέντρο των Ευχών». Την ευχή για όλα τα παιδιά μας που βγαίνει μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους μας που σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους και έχουν συμβάλει στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ευχαριστώ θερμά: Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, κύριο Δημήτρη Κωστούρο, και τους συνεργάτες του για τη στήριξή τους στο έργο μας μέσα από τον 4ο Μαραθώνιο Ναυπλίου που ήταν αφιερωμένος στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Την Πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης κυρία Τίνα Αντωνοπούλου-Δημαράκη και την κυρία Κατερίνα Σκούρτη που είχαν την πρωτοβουλία να κατασκευάσουν μαζί με τα παιδιά του Νοσοκομείου το παραδοσιακό Ερμιονίτικο καραβάκι των Χριστουγέννων. Τον κύριο Αναστάσιο Συμεωνίδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ για τη συμμετοχή της ομάδας πνευστών στη γιορτή μας, και την ευγενική του συνεργασία ευρύτερα για τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ. Τον Αγγελιοφόρο της ΕΛΠΙΔΑΣ, Σάκη Ρουβά, που είναι πάντα κοντά μας αυτή την ημέρα και στηρίζει διαρκώς το έργο μας με όλη του την καρδιά! Και στο σημείο αυτό, θα ήθελα να χειροκροτήσουμε όλα τα παιδιά μας που συμμετέχουν στην γιορτή μας και που ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε στη σκηνή. Είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ημέρας και όχι μόνο. Είναι οι πρωταγωνιστές σε όλη μας τη δράση, οι εμπνευστές για κάθε μας βήμα, η πηγή της δύναμής μας. Εύχομαι σε όλους Χαρούμενες Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και μια ευτυχισμένη Νέα Χρονιά γεμάτη ελπίδα και νίκες!»
 
Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη την ώρα που απευθύνει θερμό χαιρετισμό σε όλους.
 
 
Στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ κύριο Αναστάσιο Συμεωνίδη, στον Τεχνικό Διευθυντή του Μαραθωνίου Ναυπλίου κύριο Ευάγγελο Παπαποστόλου, στους Μαραθωνοδρόμους Γρηγόρη Σκουλαρίκη και Ντενίζ Δημάκη και στην Γραμματέα του Μουσείου Ερμιόνης κυρία Κατερίνα Σκούρτη προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.
 
Δημήτρης Κωστούρος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ντενίζ Δημάκη, Ευάγγελος Παπαποστόλου, Γρηγόρης Σκουλαρίκης.
 
Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκαν οι καλικάντζαροι τυμπανιστές και ακολούθησαν τα παιδιά του νοσοκομείου απαγγέλλοντας ποιήματα και τραγουδώντας παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που απέσπασαν θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Οι καλικάντζαροι τυμπανιστές επί σκηνής.
 
 
Η γιορτή έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες και λιχουδιές από τον μπουφέ, ενώ σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» πολλά δώρα! Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης γιορτής ήταν η διεύθυνση και το προσωπικό του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, η υποδιοικητής του Νοσοκομείου, Δρ. Άννα Ζωηρού, ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»: Μελίνα Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Ντόρα Δημοπούλου Ψαλτοπούλου, Αθανασία Μαρινάκη, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέτα, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, Έλένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Ντίνα Πριτσιβέλη και Κέττυ Φιλιππίδου, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, η διευθύντρια του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Άννα Παναγοπούλου, ο κοινωνικός λειτουργός του Ξενώνα κύριος Δημήτρης Νάνης και πολλοί άλλοι. 
 Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος
 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Τίνα Αντωνοπούλου-Δημαράκη.
 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αναστάσιος Συμεωνίδης.
 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Τίνα Αντωνοπούλου- Δημαράκη και μέλη του Συλλόγου Ερμιονίδας που έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά το Ερμιονίτικο καραβάκι.