Ημουν σίγουρη ενδόμυχα πως κάτι πολύ καλό θα προέκυπτε όταν είχα προσκαλέσει πρόσφατα σε dinner τις αγαπημένες μου Αναστασία Μανιά και Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Πρόεδρο και Γενική Διευθύντρια του “make a wish” και τις έφερα σε επαφή με την εκλεκτή Ματίνα Αλεξάκου και με την κόρη της δρ. Βίβιαν Αλεξάκου.
Πηγή ανθρωπιάς, προσφοράς και δοτικότητας και οι τέσσερις τους, με απίστευτη θετική ενέργεια, πράγματι αποφάσισαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση αλληλεγγύης στο Άργος, στην οποία συμμετέχει και ο συμπάσχων Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φιλων Ν.Αργολιδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) για τα παιδιά του “make a wish” Hellas!
Η “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” στηρίζοντας το έργο του «MAKE -A -WISH» (Κάνε μιά Ευχή Ελλάδας) και σε συνεργασία με την Α/θμια και την Β/θμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Άργους-Μυκηνών και την Κ.Ε.Δ.Α.Μ., στολίζει σήμερα ενα διαφορετικό Δέντρο Αγάπης, στολίζει παιδικά πρόσωπα με χαμόγελα ευτυχίας και τα φωτίζει με ηλιαχτίδες φωτός και αισιοδοξίας!
 
Αυτή την Παρασκευή 7 Δεκεμβριου 2018 και ωρα 18,30 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου Αργους μοιραζόμαστε την δύναμη μιάς ευχής και χαρίζουμε το χαμόγελο σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη και του δίνουμε την ελπίδα που χρειάζεται για να κατακτήσει αυτά που σε μας φαίνονται δεδομένα και αυτονόητα και να ανέβει τον ανηφορικό και επίπονο δρόμο του και -γιατί όχι;- να βγει νικητής!
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί του «make a wish»; Κατ’ αρχήν υιοθετώντας μια ευχή ολικά ή μερικά (αν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα), επιλέγοντας από τη λίστα ευχών που θα μας δώσει το “make a wish”, στην οποία αναφέρεται και το κόστος της κάθε ευχής, καθώς και η πάθηση του κάθε παιδιού. Μπορούμε επίσης ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα να αγοράσουμε τα αστέρια ευχής ή δώρα που κατασκευάζουν εθελόντριες, τα έσοδα από τα οποία διατίθενται στο make a wish. Ακόμα μπορούμε να επιλέξουμε κάρτες, βαφτιστικά είδη από το «Κάνε μια ευχή Ελλάδος», προκειμένου να βοηθήσουμε κάποιο παιδί που νοσεί, ή ακόμα να γίνουμε εθελοντές ή να επικοινωνήσουμε με το σωματείο για να μας προτείνει έναν από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να συμμετέχουμε στον σοβαρό αυτό αγώνα!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MAKE A WISH.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού ‘Μake-A-Wish International’ και πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα. Ο οργανισμός υπό την καθοδήγηση των υπερδραστήριων Αναστασίας Μανιά και Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, ασχολείται αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του! Η εκπλήρωση των ευχών οπλίζει τα παιδιά με χαρά, δύναμη και κυρίως ελπίδα ότι όλα μπορούν να συμβούν και η ελπίδα αυτη τα φέρνει πιο κοντά στη Ζωή, τα εμψυχώνει, τους δίνει δύναμη να νικούντον φοβο, να παλέψουν για την ζωή τους και κάποιες φορές να τα καταφέρουν. Το make a wish έχει εκπληρώσει απο το 1996 που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα τις Ευχές σε χιλιάδες σοβαρά άρρωστα παιδιά, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά!
Μέσα από τη διαδικασία μιας ευχής, το make a wish δημιουργεί για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύει τη μοναδικότητά του με ένα σκοπό: να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του make a wish στη Ελλάδα, τους τρόπους που μπορεί να συνεισφέρει κάποιος, καθώς και το κορυφαίο προγραμμα ” ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΥΧΗΣ”επικοινωνήστε με το: Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) www.makeawish.gr
Ελλάδος)
Εθνικής Αντιστάσεως 47
Δάφνη,
Τηλ: 30 2109637660 εσωτ. 204,
+30 693 703 8414