Με την ευκαιρια της πανελλήνιας ημέρας κατα του σχολικού εκφοβισμού, την προηγουμενη Κυριακη 5 Μαρτιου η Αντιπρόεδρος της “Ακαδημία: Κοινωνία και Αθλητισμός”και σύμβουλος πολιτιστικών και κοινωνικών θεμάτων ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ και η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ πηραν την πρωτοβουλια να προσκάλεσουν γονείς και παιδιά στην προβολή της ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ με το δεύτερο βραβείο LUX και ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ με τίτλο:” ΕΓΩ Ο ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΗΣ- ma vie de courgette), που αφορά ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ( BULLYING)ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ .
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ, ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ
Στην εκδήλωση που πραγματοποιηθηκε σε κεντρικο κινηματογραφο των Αθηνων,παρευρέθηκαν πολλοί νέοι και γονείς καθώς και παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού και πρόσκοποι.
Στην εκδηλωση συμμετειχαν επίσης ,οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΊΚΕΣ ΜΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΟΥΛΦΑ, ΕΥΗ ΜΩΡΑΙΤΙΔΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑΚΗ , ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ .
 
Ντορα Παλλη, Ευη Μωραιτιδου, Βιργινια Κραβαριωτη,Αιμιλια Τσουλφά, Γεωργια Ελληνακη,Μαρια Σπυρακη
Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε ομιλία, για αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα του bullying που αποτελεί την σύγχρονη μάστιγα και έχει ραγδαια επιδεινωση , μια που τελευταια παρατηρειται αύξηση των κρουσμάτων βίας όλο και σε περισσότερα σχολεία! Στην εισήγηση της μεταξύ άλλων η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ανέφερε : “Μιλήστε στους γονείς σας, μιλήστε στους δασκάλους σας, μιλήστε στους συμμαθητές σας. Μην αφήνετε κανέναν να σας μειώνει.” Αυτό είναι το μήνυμα μου για την Παγκόσμια Ημέρα σχολικού εκφοβισμού. Θεωρώ το bulling ενα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά όλους μας και για το λόγο αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον προϋπολογισμό που μου διαθέτει το ΕΛΚ για να καλύψω το κόστος των πνευματικών Δκαιωμάτων της τανίας “εγω ο Κολοκυθάκης” ώστε να προβάλλεται δωρεάν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά” Στη συνέχεια η ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Η μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι μια μάχη που αφορά όλους.Την ελληνική πολιτεία καταρχήν ,η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί αλλά και τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Ο αγώνας κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι μια ευκαιρία για μια ολόκληρη κοινωνία να επανατοποθετήσει αξίες και προτεραιότητες .”
Η Ντορα Πάλλη κατα την ομιλία της
 
Η Ντορα Παλλη,με την Ευη Μωραιτιδου ,την Βιργινία Κραβαριωτη και παιδια
 
Η Ντορα Παλλη,με την Ευη Μωραιτιδου ,την Βιργινία Κραβαριωτη ,την Αιμιλια Τσουλφα, την Γεωργια Ελληνακη ,την Μαρια Σπυρακη και παιδια
Επισημαίνουμε ότι για να χαρακτηριστεί κάτι σαν σχολικός εκφοβισμος πρέπει να υπάρχει πρόθεση του θύτη για ψυχολογική η σωματική βλάβη του θύματος, η οποία να γίνεται συστηματικά και ο θύτης να είναι “μεγαλύτερος” σε σωματική δύναμη η ηλικία απο το θύμα. Με τον ορο σχολικό εκφοβισμό , εννοουμε σωματικη η ακόμα και λεκτική βια, όπως άσχημα σχόλια, βρισιές, πειράγματα, η ακόμα και διαδοση ασχημων φημών, κοινωνικη απομόνωση του παιδιού απο την ευρύτερη ομάδα , αρπαγη και καταστροφή πραγμάτων του κλπ.
Παρ όλο που το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο,μια που και αρκετοί ενήλικες είχαν δεχτεί στο παρελθόν καποια μορφη σχολικής βίας (κρυφή η φανερή, σωματική η ψυχολογική), σημερα παρουσιάζει τέτοια έξαρση που προβληματίζει πολυ έντονα γονείς και δασκάλους.
Τελευταία μάλιστα αυξάνεται και ο διαδικτυακός σχολικός εκφοβισμός (Cyber Bulling), που αποτελεί μια καινούργια μορφή σχολικού εκφοβισμού!
Ας επιδιωξουμε και ας ευχηθούμε λοιπόν: STOP BULLYING!