Οι αισθήσεις έχουν χρώματα», λέει η Βάσω Τρίγκα. Και με τη δυναμική και γεμάτη ζωντάνια χρήση του χρώματος μας προκαλεί και μας προσκαλεί συνάμα να αντιληφθούμε τα χρώματα με όλο μας το είναι στη νέα της έκθεση στην Achillea Gallery στην Παροικιά της Πάρου, τα εγκαίνια της οποίας γίνονται στην Achillea Gallery στην Παροικιά της Πάρου αυτή την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου.
Το εξπρεσιονιστικό εικαστικό της σύμπαν διέπεται από το πράσινο των φρέσκων φυλλωμάτων, το κίτρινο του καλοκαιριού, τις πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, το φλογερό κόκκινο. Και ως πρωταγωνιστές του κόσμου αυτού αναδεικνύονται τα ανθισμένα λουλούδια, οι πεδιάδες, οι όχθες, οι σκηνές κάτω από τα αστέρια, τα αστεία σκιάχτρα.
Τις περισσότερες φορές βλέπει τα πράγματα από ψηλά και τα έργα της διέπονται από μια ονειρική διάθεση. Τα χρώματα και σκηνές που αποδίδονται στη δουλειά της πηγάζουν από τα συναισθήματα, τις αναμνήσεις, τα όνειρα και τις ελπίδες της. «Το υποσυνείδητο μου είναι ο αδιαμφισβήτητος υπεύθυνος του έργου μου», εξηγεί το γεγονός ότι κοσμεί τα κεραμεικά της – που ακολουθούν οργανικές φόρμες – με έντονα χρώματα και πολλά διαφορετικά θέματα, όπως ψάρια, κοχύλια, λουλούδια, γραμμές ή φτερά. Η οπτική της που πηγάζει από το τοπίο της Μεσογείου και την τέχνη του ζην η εικαστικός αιχμαλωτίζει την ομορφιά και την αισιοδοξία σε πολλές όψεις των πραγμάτων.
 
 
 
Βάσω Τρίγκα
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΩ ΤΡΙΓΚΑ: Η Βάσω Τρίγκα είναι ελληνίδα εικαστικός. Γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1966. Σπούδασε Νομική και Τέχνη στην Αθήνα και ξεκίνησε να παρουσιάζει τα έργα της το 1996 στο πλαίσιο μιας ομαδικής έκθεσης. Η πρώτη ατομική της έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2003 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στο Λουξεμβούργο και την Αθήνα.
Η Achillea Gallery μετά από ένα σύντομο πέρασμα, το προηγούμενο καλοκαίρι, στην Αντίπαρο, δημιουργεί τη μόνιμη έδρα της στην Πάρο, στον πεζόδρομο που οδηγεί από το λιμάνι προς την Παροικιά. Το όνομά της συνδέεται με το επουλωτικό φυτό αχιλλέα, το οποίο σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία έδωσε ο κένταυρος Χείρων στον ήρωα Αχιλλέα για να γιατρεύει με τα φύλλα του τις πληγές των Μυρμιδόνων. Η Achillea Gallery στην Πάρο αποτελεί παράρτημα της αντίστοιχης γκαλερί στο Παρίσι που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Anne Bateson εδώ και τρία χρόνια. ΙΝFO Achillea Gallery, οδός Μαρινοπούλου, Παλιά Πόλη, Παροικιά.Πάρου, τηλ. +336 13 108293 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30 -13.30 και 18.0 -23.30, εκτός Δευτέρας. Έως τις 30 Αυγούστου