ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗ ΗΜΕΡΑ, η ημερα της γιορτής της μητέρας, ούτε μόνο ότι το ΚΤΗΜΑ ΝΙΚΟΛΕΛΗ , που είχαμε την ευχαρίστηση να επισκεφθούμε, ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!
 
Ήταν κυρίως ότι Η ΑΓΑΠΗ και το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις “ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ” που διοργάνωσαν την όμορφη εκδήλωση, ΠΡΟΣΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ με τη πηγαία λάμψη της ελπίδας και το φώς της δοτικότητας!
 
Ήταν κυρίως ότι τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΝ ” ΕΦΤΙΑΞΑΝ” ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” που ηταν εκείνη την ημερα μαζι μας: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, που στάθηκαν τυχερά στην ατυχία τους, γιατί ενώ γεννήθηκαν απο γονείς ανήμπορους να τα μεγαλώσουν ή εγκαταλείφθηκαν απο αυτούς, βρέθηκε στο Γολγοθά τους ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ,που με συνοδοιπόρο την σύζυγο του την ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ, χάρισαν στα 500 παιδιά της Κιβωτού την αγάπη που τους αξίζει και αναπλήρωσαν επάξια την οικογενειακή φροντίδα και θαλπωρή που θα έπρεπε να απολαμβάνει το κάθε παιδι!
 
Ήταν κυρίως οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ , απο την μια ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, που χωράει τα παιδια όλου του κόσμου, και απο την άλλη ΤΩΝ”ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΩΝ” που κάθε φορά αγκαλιάζουν τέτοιες σημαντικές κινήσεις άλλων φιλανθρωπικών σωματείων και ευπαθών ομάδων.
 
Απο τις προηγούμενες εκδηλώσεις του φιλανθρωπικού σωματείου των «Αμαρυλλιδων», που ειχαν στεφθει με μεγαλη επιτυχια, κάποιες είχαν σκοπο την αντιμετώπιση του Παιδικού τραυμάτος, την ενισχυση της «Πνοής», καθώς και της «Δράσης» της κ.Λαιμου,την στηριξη μοναδων εντατικής θεραπείας νεογνών κρατικών νοσοκομείων , μεσω του ανθρωπιστικού Οργανισμού «Life Line Hellas», την στηριξη της «Κιβωτου του κόσμου», τον σύλλογο προστασίας αιμορροφιλικών τον σύλλογο «Πίστη», (γονείς και κηδεμόνες παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες).κ.α
 
Απο νωρίς το μεσημέρι λοιπόν είχαμε συγκεντρωθεί στο κτήμα Νικολέλη για να τιμήσουμε την απόλυτη μάνα, την μάνα με την τεράστια αγκαλιά που χωράει μέσα της όλα τα παιδια του κόσμου, την Πρεσβυτέρα Σταματία Γιωργαντή, σύζυγο και συνοδοιπόρο του πατέρα Αντωνίου της Κιβωτού του Κόσμου, του γνωστού εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Μια γυναίκα που αγωνίζεται απο τα βαθη της καρδιάς της, αγογγυστα, με σεμνότητα και με χαμηλούς τόνους, χωρίς την παραμικρή διάθεση αυτοπροβολής, να μεγαλώσει 500 παιδιά και να τους παράσχει την αγάπη και την ασφάλεια που τόσο εχει ανάγκη ένα παιδι!
 
Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ” ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΩΝ” , ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ ξεκίνησε την ομιλία της, απαγγελοντας ένα συγκινητικό ποίημα για την καρδιά της μάνας και την ανιδιοτελή Αγάπη, που προκάλεσε το ζεστό χειροκρότημα των προσκεκλημένων. Εξηγώντας τους λόγους που επιλέχτηκε η Πρεσβυτέρα για να λάβει το βραβείο, παραχώρησε το βήμα στον πρώην Δήμαρχο Διονύσου, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ, ο οποίος μίλησε για την Πρεσβυτέρα εμπνέοντας το κοινό ακόμη περισσότερο με λεπτομέρειες για την πλούσια δράση της. Ο Λυκειάρχης Αρσακείου Εκάλης, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ήταν ακόμη πιο παραστατικός στο λόγο του, αφού το Αρσάκειο όπως και ο ίδιος είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές της Κιβωτού του κόσμου από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν το έργο τους, παρακινώντας και άλλους να γίνουν εθελοντές.
 
Την ώρα που η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ” ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΩΝ” ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ” ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”, που φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη ΣΤΑΘΗ ΠΟΘΗΤΟ, ο κόσμος στα τραπέζια είχε σηκωθεί όρθιος και χειροκροτούσε αυτόν τον άγγελο επι Γής, την γυναίκα που χάρισε ευκαιρία νέας ζωής σε 500 παιδιά, και που με τον συζυγό της πατέρα Αντώνιο έχουν αφιερώσει κυριολεκτικά την ζωή τους στον τιτάνιο αγώνα καλυτέρευσης συνθηκών ζωής των παιδιών.
 
” Η Κιβωτός για μας είναι σχέδιο Θεού το οποίο προϋπήρχε… ο Θεός έχει ευλογήσει αυτό το έργο και με τη βοήθεια Του συνεχίζουμε. “, τόνισε η πρεβυτέρα και μέσα σε ασταμάτητα χειροκροτήματα και αφού αφιέρωσε το βραβείο της στις μανούλες όλου του κόσμου, συμπλήρωσε: ” Η αγάπη τρόπους μηχανεύεται και δεν έχει σύνορα και όρους “!
Μετά τον ευχαριστήριο λόγο της Πρεσβυτέρας, ακολούθησε ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ” ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
 
Ήταν πραγματι πολύ συγκινητικό να βλέπεις παιδιά, αδικημένα απο την μοίρα τους, να μην έχουν αποτυπωμένο το παραμικρό στίγμα της ταλαιπωρίας και της δυστυχίας στα προσωπάκια τους! Η εικόνα που κρατήσαμε όλοι ήταν τα κορίτσια της χορωδίας της Κιβωτού να φεύγουν με την Σταματία ευτυχισμένα από το Κτήμα Νικολέλη, και την πρεσβυτέρα Σταματία να δέχεται πολλά συγχαρητήρια απο όλους μας για το σπουδαίο έργο της!
 
Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ” ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ “, ενα μεγάλο μπραβο ΣΤΗΝ “ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ”, ενα μεγάλο μπράβο ΣΤΙΣ “ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ”!
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ της σημαντικής αυτής εκδήλωσης ήταν το περιοδικό Volta απο την κυρία Φωτεινή Ανδρουλάκη και το sissysworld.com της κυρίας Σίσσυς Παπαγεωργίου.
 
 ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ(ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ),ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘ ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ ‘ )
 
Η ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ, ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ”
 
ΛΕΙΛΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΧΑΡΙΣ ΚΟΝΔΥΛΗ, ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, ΧΑΡΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ, ΚΥΒΕΛΗ ΛΑΣΚΑΡΗ, ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ
 
ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΑΟΥΖΙΔΟΥ, ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΡΝΕΡΗ
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΜΑΓΚΟΥ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΛΝΤΗΡΗ
 
ΧΑΡΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΕΛΗΣ, ΛΙΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ, ΛΕΙΛΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
 
Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΣΤΑΘΑΚΗ (ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ)
 
ΕΛΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΡΝΕΡΗ, ΡΟΥΛΑ ΝΤΙΠ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ , ΒΟΥΛΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΝΤΗΡΗΣ
 
ΧΑΡΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗ
 
 
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΣΤΑΘΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
 
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ,ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΙΤΑ ΚΙΑΣΣΟΥ
 
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ
 
ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ” ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”
 
Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΟΡΩΔΊΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: papadakispress