Με την παρουσια του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ πραγματοποιηθηκε προσφατα ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ η τελετή της 33 ης ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΥΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣ.ΜΠΟΤΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που διακρίθηκαν για το έργο και το ήθος τους .
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΙΤΕΡ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Στην ομιλία του, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του διοικητικού συμβουλίου ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ , ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ,μίλησε για την ανάγκη εξασφάλισης της πολυφωνίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά πάντα με γνώμονα την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Επίσης ανακοίνωσε τη λειτουργία από το 2016 δύο ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για φοιτητές με τον τίτλο «Δημοσιογραφία – Τύπος – Δημοκρατία».
ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Τα απονηθεντα ΒΡΑΒΕΙΑ είναι τα εξής: Δημοσιογράφοι Ανατολικού Αιγαίου, για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, που επέδειξαν οι νησιώτες του ανατολικου Αιγαίου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων ΚΥΡ.ΚΟΡΤΕΣΗΣ Στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΙΤΕΡ , για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού και της εκπομπής του «Αυτοψία».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΙΤΕΡ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Στη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ, για τις σημαντικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε με διεθνείς και ελληνικές προσωπικότητες στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκπομπής «Ιστορίες».
ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ΔΙΟΝΥΣΗ ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟ, για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ. Στον δημοσιογράφο ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΠΑΝΑ, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για την ερευνητική δημοσιογραφική προσέγγιση και την ανάδειξη των ανθρώπινων προσωπικών ιστοριών στο προσφυγικό.
ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ : Βραβείο «Γιάννης Φάτσης» στον ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ. Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στη δημοσιογράφο του Alpha ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ ΛΩΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ
Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους ΝΙΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ και ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΑΤΟ. Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη δημοσιογράφο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ. Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» στον δημοσιογράφο ΙΣΑΑΚ ΞΑΡΙΠΙΔΗ. Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» στον ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΠΑΤΟΥΛΑ. Βραβείο Δημοσιογραφίας & Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» με χορηγό το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας στον ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΠΙΤΣΗ. ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΜΗΣ ,για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην ελληνική δημοσιογραφία. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ, για την πολυετή επιτυχημένη πορεία του στο αθλητικό ρεπορτάζ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ, για την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη πορεία του ως φωτορεπόρτερ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, για την ευδόκιμη πορεία του ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά Στις εφημερίδες: «Κρητική Επιθεώρηση Ρεθύμνου», «Ταχυδρόμος» Μαγνησίας και «Μαχητής» Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, τιμητική διάκριση έλαβε και το Δίκτυο Εθελοντών «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» για τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων βιβλιοθηκών σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Τέλος, το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στο ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ , για το πολύπλευρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, φιλεκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΙΛΕΑΝΝΑ ΚΛΟΚΩΝΗ
ΝΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ
ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΣΡΟΙΤΕΡ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΙΤΕΡ
ΝΑΤΑΣΣΑ ΡΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΤΕΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ
ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ