Την Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 19.00 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης της διεθνούς φήμης ζωγράφου Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο «Οι θησαυροί μου» στο χώρο του Μερόπειου Ιδρύματος( Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, στην Ακρόπολη).
 
Η έκθεση διοργανώνεται από τον Ομιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και από τον Πρόεδρό της Ιωάννη Μαρωνίτη και τελεί υπό την αιγίδα της.
 
Η καταξιωμένη εικαστικός Ιωάννα Ευθυμίου κατά την βράβευσή της πρόσφατα στο Hilton από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και τον Πρόεδρό της Ιωάννη Μαρωνίτη για την προσφορά της στον Πολιτισμό της χώρας μας
 
 
Αυτός θα είναι ο τρίτος σταθμός της έκθεσης, που γίνεται αυτή την φορά σε έναν ιδανικό τόπο, δέουσας ιστορικής σημασίας, απέναντι ακριβώς από τον Ιερό χώρο της Ακρόπολης. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στους Αρχαιοελληνικούς θησαυρούς, που βρίσκονται διάσπαρτοι σε Μουσεία του εξωτερικού και αναζητούν τον επαναπατρισμό τους.
 
 
 
Η ταλαντούχα ζωγράφος θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, μια που αυτό θα σημάνει μια Νέα Αναγέννηση για τον τόπο μας , την κατάκτηση της εθνικής μας κληρονομιάς και την κατάκτηση της χαμένης μας ταυτότητας και του εθνικού μας γοήτρου. Το μείζον θέμα άλλωστε της επιστροφής τους για όλους τους Έλληνες, ετέθη ξεκάκαθαρα & διεκδικητικά και στην τελευταία έκθεσή της, στην οποία τα γλυπτά της ”ζωντάνευαν”, με έντονο το δραματικό στοιχείο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσουν τον επαναπατρισμό τους .
 
 
 
Τα έργα στην προαναφερθείσα έκθεση εστίαζαν στο Αρχαιοελληνικό κάλος, λειτουργώντας έτσι ως συνδετικός κρίκος με το παρελθόν , σε μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της “χαμένης” μας ταυτότητας . Σκοπός της καταξιωμένης εικαστικού είναι, πέρα από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχουν γίνει για το συγκεκριμένο θέμα τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια , να συνεχίσει η έκθεση αυτή το ταξίδι της μετά την Αθήνα και σε άλλες πρωτεύουσες του κόσμου, μεταφέροντας έτσι τη φλόγα της προσμονής των Ελληνικών θησαυρών πίσω στη γενέτειρά τους .
 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιωάννα Ευθυμίου, που είδε τους πίνακες της να αγοράζονται , τόσο από τους πρίγκιπες William και Harry, όσο και από την Madonna, έχει κατακτήσει τον τίτλο της ”Royal Artist” στο Λονδίνο στην εκδήλωση για το Ζαφειρένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Εξάλλου η διεθνούς φήμης ζωγράφος αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που κατάφερε να πάρει την άδεια της βασίλισσας για να παρουσίασει στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου τη γουoρχολική εκδοχή της Ελισάβετ σε μία έκθεση με τίτλο «Her Majesty’s Life», όπου παρουσίασε μια σειρά ιδιαίτερων και ”πειραγμένων” πορτρέτων της βασίλισσας, εμπνευσμένων από την ποπ αρτ κουλτούρα! Γι αυτά τα πορτρέτα μάλιστα δέχθηκε τα συγχαρητήρια που της τα έδωσε μαζί με τις ευχαριστίες του και ο Φίλιππος ο σύζυγος της Ελισσαβετ, ο οποίος την είχε καλέσει γι αυτό τον λόγο να επισκεφθεί στο παρελθόν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
 
 
Η Ιωάννα Ευθυμίου με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό σε μια από τις εκθέσεις της στο Μονακό