Η πραγματοποίηση του «3ου Κυπέλλου Optimist ΝΟΠΦ & Τροπαίου Νίκου Σαρικαβάζη» διεξήχθη με επιτυχία, υπό την αιγίδα του ΣΕΟ ( Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών) και μάλιστα με φιλανθρωπικό σκοπό. Από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου γιόρτασε τα 80 χρόνια λειτουργίας με την διεξαγωγή του 3ου Κυπέλλου Optimist που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Σαρικαβάζη. Τριακόσιοι λιλιπούτειοι ιστιοπλόοι ανοίγουν πανιά έχοντας στο πλευρό τους τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Ιστιοπλόοι που έχουν τιμήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες και στις μεγάλες διοργανώσεις βρίσκονταν το τριήμερο κοντά στα παιδιά τα οποία είχαν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα. Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του 2016, Παναγώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Πεκίνο, Βιργινία Κραβαριώτη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρέας Κοσματόπουλος, η πρωταθλήτρια Ελλάδας Αγγελική Σκαρλάτου, είναι μόνο μερικοί από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του «3ου Κυπέλλου Optimist».Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ελληνικής ιατιοπλοικης ομοσπονδίας κ.Δημητρακοπουλος Την τελευταία μέρα στην απονομή τιμήθηκαν ο Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Βούλα Κοζομπόλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν παρών και ο Πρόεδρος του « Χαμόγελου του παιδιού» κ. Γιαννόπουλος, στον οποίο δόθηκε επιταγή 1.000 Ευρώ, δεδομένου ότι 5 ευρώ από την συμμετοχή του κάθε αθλητή είχε συμφωνηθεί να δοθούν στο «χαμόγελο του παιδιού»
 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος
  
 Η Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη
 
 
 
 
 
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αθλητική δραστηριότητα των Ελλήνων Ολυμπιονικών συνδέεται με φιλανθρωπική δράση. Είναι γνωστό ότι πολλές φορές, όπως και πρόσφατα οι Ολυμπιονίκες μας έχουν τρέξει με το « Όραμα Ελπίδας» προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια εμπλουτισμού της τράπεζας εθελοντών μυελού των οστών. Πρόσφατα επίσης επισκέφθηκαν και την Ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων, όπου μίλησαν με τα άρρωστα παιδάκια, έτρεξαν μαζί τους και τέλος κάποιοι Όλυμπιονίκες έγιναν δότες μυελού των οστών, ενώ κατά καιρούς επισκέπτονται άρρωστα παιδάκια στο Ιασώ και σε άλλα νοσοκομεία, ή επισκέπτονται παιδιά σε απομονωμένες περιοχές, προκειμένου να τα κάνουν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό!
 
 Η Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη με την Πρόεδρο της « Ελπίδας» και του « Οράματος Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, κατά την επίσκεψη της πρώτης στα παιδιά της « Ελπίδα» στο νοσοκομείο Παίδων