Είπε ότι θα το κανει και το έκανε, η αεικινητη ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ, που εχει αγαπημένο της μοτο ότι ” ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ “! Η ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” εδωσαν για ακόμα μια φορά ΦΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥΖΟΥ ,ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟ 2009 , ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ .
Μαρια Πολυζου
Και ετσι με μεγαλη επιτυχια η κορυφαια μαραθωνοδρόμος ολοκλήρωσε με Όραμα και Ελπίδα για τα παιδια της ” ΕΛΠΙΔΑΣ” 3 (!) διαδοχικους Μαραθωνιους στην Ολυμπία, στην Θεσσαλονίκη και στην Ρόδο, σε 2 εβδομάδες, 14 ημέρες, 3 Κυριακές, και στη συνεχεια τον Ποσειδωνειο Ημιμαραθωνειο στο Φλοισβο στιs 23 Απρίλιος , ενώ την επόμενη Κυριακή θα τρέξει ημιμαραθωνιο στο Αργος, οπου και θα βραβευθεί ( μαζι με τον γνωστό “φωτογράφο των ολυμπιονικων” Βασίλη Κουτρουμανο που θα βραβευθεί για την εκθεση φωτογραφίας του).
Πως θα μπορούσαν άλλωστε να φανούν αδύνατοι 3 διαδοχικοι μαραθώνιοι και ημιμαραθωνιοι στην κορυφαία αυτή πρωταθλήτρια, αφού ειναι Η ΜΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα ,που πραγματοποιησε τον γνωστό ως ” ΦΕΙΔΙΠΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ”:Δηλαδή μέσα ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ έτρεξε 13(!) ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ, ητοι 524 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ(!) ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ και μάλιστα με καύσωνα ΜΕ ΜΟΝΟ 1 ΩΡΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ(!), ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΘΗΝΑ- ΣΠΑΡΤΗ- ΑΘΗΝΑ και καταλήγοντας στην Ακρόπολη πρώτα και από εκεί στο τύμβο των πεσόντων στον Μαραθώνα! Ομως η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου φέτος έβαλε στόχο να τερματίσει αυτούς τους τρεις διαδοχικούς μαραθωνίους , όχι με σκοπο Κανει προσωπικό ρεκόρ, αλλα με σκοπο να προσφέρει.Το καθε της βήμα εχει αποκτήσει την διάσταση της κοινωνικής προσφοράς και Γι αυτο έγινε πιο ανάλαφρο και πιο γρήγορο και εφθασε πιο κοντά στο νήμα, γιατι το καθοδηγουσε η δύναμη της προσφοράς! Η Μαρια Πολυζου ετρεξε σε ολους αυτούς τους διαδοχικους Μαραθωνιους και ημιμαραθωνιους , προκειμένου να κάνει ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» , ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα και επί του τόπου, όσο το δυνατόν περισσότεροι, να γίνουν εθελοντές δότες !Και πράγματι η αεικινητη πρωταθλητρια πέτυχε τον στόχο της και έγιναν αρκετοί εθελοντές δοτες.
Αυτοί οι 3 εαρινοί μαραθώνιοι στη χώρα μας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αγώνων του «Μαραθωνίου Ζωής» που «τρέχει» από την αρχή του χρόνου η δρομική ομάδα της κας Πολύζου (Marathon Team Greece By M.Polyzou) και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας». Στον «Μαραθώνιο Ζωής» μετειχε σύσσωμη η ομάδα δρομέων της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας (Marathon Team Greece By M.Polyzou) , αλλά και διακεκριμένοι δρομείς, αθλητές του στίβου και ολυμπιονίκες!
Οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ,που πάντα ειναι συνοδοιπόροι στις φιλανθρωπικές δράσεις, με πρωτοστατουσα την ΠΡΟΕΔΡΟ τους ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, συμμετειχαν στους Μαραθωνιους της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου, με στοχο να αποτελεσουν παραδειγμα προς μιμηση στη νεολαια και να περάσουν το μήνυμα του αθλητισμού στους νέους !
Η χρυση ολυμπιονίκης Αννα Κορακακη, η πρωταθλήτρια μαραθωνιου Μαρια Πολυζου και η Προεδρος των Ελληνων Ολυμπιονικών και αργυρη ολυμπιονίκης Βουλα Κοζομπολη
Μάλιστα η ΡΟΔΟΣ, η γη των Ολυμπιονικών και τελευταίος σταθμός των 3 μαραθωνιων, ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ που βρίσκονταν στο νησί ενόψει του 4ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ . Η χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ και η αργυρή Ολυμπιονίκης και προεδρος του Συλλόγου Ελληνων Ολυμπιονικων ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας- Πρόνοιας Θωμά Σωτρίλη που εκπροσώπησε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Αθλητισμού Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, εκ μέρους της ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ. Στο πρόσωπο της Προέδρου Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλας Κοζομπόλη επίσης, ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ που έχουν κάνει τη χώρα μας υπερήφανη. ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ με τον Τέρη Χατζηιωάννου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού .
Αννα Κορακακη, Βουλα Κοζομπολη
Αννα Κορακακη , Μαρια Πολυζου, Βουλα Κοζομπολη ,Ράνια Ρεμπουλη, Ζέτα θεοδωρακοπουλου
 
Αννα Κορακακη, Νίκος Συρανιδης, Βουλα Κοζομπολη,Βασίλης Κουτρουμανος
 
Μαρια Πολυζου,Δημος Μπουλουκος, Βασίλης Κουτρουμανος, Βουλα Κοζομπολη
 
Οι Ολυμπιονικες Νίκος Συρανιδης, Βουλα Κοζομπολη σε στιγμές χαλάρωσης απο τον Μαραθώνιο της Ροδου
 
Οι Ολυμπιονικες Αννα Κορακακη, Νίκος Συρανιδης,Βουλα Κοζομπολη κατα την βράβευση τους στη Ροδο
 
Ο βραβευμένος Φωτογραφος Βασίλης Κουτρουμανος, η πρωταθλήτρια μαραθωνιου Μαρια Πολυζου και η πρόεδρος των Ολυμπιονικών Βουλα Κοζομπολη
 
Η χρυση ολυμπιονίκης Αννα Κορακακη και η πρωταθλήτρια μαραθωνιου Μαρια Πολυζου
 
Οι Ολυμπιονικες Βουλα Κοζομπολη και Νίκος Συρανιδης
Αξίζει να σημειωθεί οτι η προεδρος των Ολυμπιονικών ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ εχει συνολικα βραβευτει με πανω απο 350 ΒΡΑΒΕΙΑ στην Ελλαδα στην Ιταλία και στην Αμερική , και το 2015 ηταν ανάμεσα στις 5 γυναίκες παγκοσμίως που πήρε το ΒΡΑΒΕΙΟ ” ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 2015″ απο την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπη, καθώς επίσης οτι εχει λάβει ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ απο την ΒΟΥΛΗ των Ελληνων , ΧΡΥΣΟ ΣΤΑΥΡΟ απο τον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ,ενώ 2 δρόμοι έχουν πάρει το όνομα της ! Πρόσφατα επίσης βραβεύτηκε σαν «WOMEN WHO INSPIRE » απο την Foxlife , ενώ παράλληλα με τις πλούσιες φιλανθρωπικές της δραστηριότητες, για τον σκοπό των οποίων άλλωστε θα παρουσιάσει σαν ” μοντέλο” τα ρούχα του Oscar de la Renta στην φιλανθρωπική εκδήλωση της Καλλιπατειρας στο intercontinental στις 8 Μαΐου, “τρεχει” δυναμικα με διαφημιστικα, σποτ, φωτογραφισεις κλπ το προγραμμα που η ίδια εμπνεύστηκε 1 χρόνο πριν , το “Make a place for one more woman”, που σκοπό εχει να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται ευρύτερα με τον αθλητισμό, και τις θέσεις κλειδια στον τομέα αυτο!
Η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βουλα Κοζομπολη κατα την βράβευση της στην Ροδο
Παντα ο αθλητισμός όταν διαποτιζεται απο την δύναμη της προσφοράς δίνει ” φτερα” στους αθλητές για να μεγαλουργησουν…!