Στο πλευρό των παιδιών που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» βρέθηκε πρόσφατα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β´.
Κουράγιο και δυνάμη, καθώς και ένα μικρό σταυρουδάκι, έδωσε στα παιδιά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
 
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων “ΕΛΠΙΔΑ” και “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” Ρίτα Μωραϊτάκη, Αφροδίτη Πλακιωτάκη, Ελένη Σαμαρά, Τζωρτζίνα Έλληνα, Χριστίνα Τσατσάκη, Μελίνα Δασκαλάκη και τα στελέχη και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας
 
 
Τον Μακαριώτατο στην επίσκεψη του συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κύριος Συμεών και ο κύριος Κωστής Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε δέηση υπέρ υγείας για τα παιδιά, τα στελέχη και τους εργαζομένους της Μονάδας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθέτησε το στολίδι με τις ευχές του στο “Δέντρο των Ευχών της ΕΛΠΙΔΑΣ”
 
Αμέσως μετά, η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει η επίσκεψή του για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: «Η παρουσία σας εδώ ειδικά σήμερα, Παραμονή των Χριστουγέννων, σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας, και ειδικά για τα παιδιά και τους γονείς τους. Είναι για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μια ξεχωριστή στιγμή που γεμίζει την καρδιά μας συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Όλα αυτά τα χρόνια στέκεστε άγρυπνα δίπλα μας και προσεύχεστε για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Τους δίνετε κουράγιο σε αυτό τον δύσκολο αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο και με την ευλογία σας τους μεταδίδετε δύναμη και ελπίδα. Υποκλινόμαστε ταπεινά μπροστά στη βαθιά σας ευαισθησία και στο ιερό καθημερινό, ανθρωπιστικό σας έργο για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, καθώς και μπροστά στο μεγαλείο των αξιών, των ιδανικών και των αρχών της Ορθοδοξίας μας που διαπνέουν το έργο σας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.
Δέηση υπέρ υγείας για τα παιδιά, τα στελέχη και τους εργαζομένους της Μονάδας πραγματοποιήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
 
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μίλησε για την σημασία της προσφοράς στα παιδιά, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων. «Αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων τα παιδιά βρίσκονται στο κέντρο της καρδιάς μας. Το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μας αγγίζει όλους και θέλω να ξέρετε πως είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Εύχομαι τα παιδιά που νοσηλεύονται να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους υγιή» είπε ο Μακαριώτατος.
Με ένα στεφάνι ελιάς τίμησε η Πρόεδρος του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
 
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η κυρία Βαρδινογιάννη τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο με ένα χρυσό στεφάνι ελιάς, το οποίο αποτελεί και την ύψιστη τιμητική διάκριση του Συλλόγου. Με παιδική αγνότητα και αυθορμητισμό, ο Κωνσταντίνος και η Νεφέλη, εκπροσωπώντας το «ELPIDA Junior», τα παιδιά δηλαδή που στηρίζουν το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και αποτελούν την τέταρτη γενιά του Συλλόγου, παρέδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο μια χειροποίητη κάρτα με ευχές.
Μια χειροποίητη κάρτα με ευχές προσέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι εκπρόσωποι του ELPIDA Junior Κωνσταντίνος και Νεφέλη
 
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος έγραψε τις ευχές του για υγεία και αγάπη και τις τοποθέτησε στο «Δέντρο των Ευχών της ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ συνομίλησε με παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα και τις οικογένειες τους, δίνοντας τους ευχές για γρήγορη ανάρρωση μαζί με ένα μικρό σταυρουδάκι για να τους δίνει δύναμη και κουράγιο. Αμέσως μετά με πρωτοβουλία του Αρχιεπίσκοπου μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά όλων των Κλινικών της Μονάδας χαρίζοντας τους χαμόγελα και αισιοδοξία.
 
 
 
 
ΠΗΓΗ:studio panoulis