Μια βραδιά γεμάτη τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παραβρέθηκαν πρόσφατα στο Ηρώδειο και απόλαυσαν την σύμπραξη των εκλεκτών καλλιτεχνών Μανώλη Μητσιά και Καρυοφιλιας Καραμπέτη!
 
 
 Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. Μια ξεχωριστή παράσταση, μετά την απήχηση που γνώρισε τη χειμερινή περίοδο στην αίθουσα του Φ. Σ. «Παρνασσός».
 Σύμπραξη δύο ιερουργών, του Μανώλη Μητσιά, ο οποίος έχει ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Γκάτσου, και μάλιστα γραμμένα ειδικά για τη φωνή του, και της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, η οποία, με τη θεατρική ερμηνεία της, αναδεικνύει τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων που ο Γκάτσος έχει χωρέσει σ’ αυτή τη σύντομη τέχνη που λέγεται τραγούδι.
 
 
 
 Ανάμεσα στα τραγούδια, και σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα, μικρά κείμενα ανθρώπων του πνεύματος που με το έργο τους, όπως κι ο Γκάτσος, κρατάνε τη συλλογική μας μνήμη ζωντανή και το «σκηνικό» μας όρθιο.
 Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών, και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας, το οποίο δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεισφορά ταλέντου και ευαισθησίας των εξαίρετων μουσικών: Του Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις, του Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι και το μαντολίνο και του Σταύρου Καβαλιεράτου στο μπάσο.
 
 
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΜΗΤΣΙΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΜΗΤΣΙΑ
 
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ, ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
 
 ΝΤΕΛΑ ΡΟΥΝΙΚ, ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
 
 ΛΟΛΑ ΝΤΑΙΦΑ
 
 ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
 
 ΜΑΡΙΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ
 
 ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ, ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ
 
 ΤΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
 
 
 
 
ΠΗΓΗ:papadakispress, Musiccity.gr