Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος, Αλέκος Φασιανός, ιδιαίτερα δημοφιλής και στους Γάλλους φιλότεχνους, αφού άλλωστε έχει τιμηθεί και με το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας Τιμής, που απονέμεται ως ύψιστη τιμή από τη γαλλική κυβέρνηση μόνο σε σημαντικούς εκπροσώπους των γραμμάτων και της τέχνης, θα εκθέσει στην Υδρα κομμάτια αναμνήσεων του από 5 δεκαετίες δημιουργίας του στο Παρίσι. Στο Παρίσι που άφηνε στον μεγάλο ζωγράφο τεράστιο πεδίο ελευθερίας να εκφράζεται μέσα από την τέχνη του, όπως αυτός ήθελε.

 

Περίπου 100 ντοκουμέντα, του άγνωστου τότε Φασιανού( όπως φωτογραφίες, κατάλογοι, αφίσες, προσκλήσεις κλπ ) μεταξύ των οποίων και 7 έργα του απο τις δεκαετίες της ζωής του συνθέτουν την έκθεση «ο Φασιανός στη Γαλλία» που εγκαινιάζεται αυτό το Σάββατο 4 Αυγούστου στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας σε επιμέλεια της κόρης του Βικτώριας Φασιανού, η οποία έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της ως επιμελήτρια εκθέσεων σημαντικών έργων τέχνης στη γκαλερί «Ιρις»της μητέρας της Μαρίζας Φασιανού και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία!

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις του αφιερώματος στη Γαλλία που γίνεται στην Υδρα.

Ανάμεσα στα ντοκουμέντα που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση την οποία συνοδεύει κατάλογος με κείμενα της Βικτώριας Φασιανού και της διευθύντριας του ΙΑΜΥ Ντίνας Αδαμοπούλου θα είναι μια κατακόκκινη αφίσα που ο μεγάλος ζωγράφος φιλοτέχνησε για τον Μάη του ´68 και που απεικονίζει ένα πλήθος να κάνει πορεία.

Ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Αλέκος Φασιανός ανάμεσα στη κόρη του Βικτώρια Φασιανού και τη σύζυγό του. Μαρίζα Φασιανου, ιδιοκτήτρια της γκαλερί Ιρις.

Η έκθεση αρχίζει 4 Αυγούστου 2018 και λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2018.