Με 211.848 συσκευασίες, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ σε μια εβδομάδα με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης!
 
ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ 70.623 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ σε μια εβδομάδα με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης συσκευασιών (που είχε γίνει στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ), καταρρίφθηκε χάρη στη δυναμική συμμετοχή μικρών και μεγάλων, που επισκέφτηκαν το «ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» για να ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο χώρο. Από τα Ιωάννινα μέχρι τη Ρόδο και από την Αστυπάλαια έως την Αττική, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες κάθε ηλικίας, αγκάλιασαν την σημαντική αυτή πρωτοβουλία συρρέοντας στο Πάρκο Ανακύκλωσης, όπου τα υπερσύγχρονα μηχανήματα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης λειτουργούσαν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο.
 
Με την ανακύκλωση των 211.848 συσκευασιών, εκ των οποίων 184.450 συσκευασίες πλαστικού και 27.398 συσκευασίες αλουμινίου, δεν επιτεύχθηκε μόνο η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, αλλά και εξαιρετικά σημαντικά περιβαλλοντικά ΟΦΕΛΗ:
 
Πιο συγκεκριμένα, με την ανακύκλωση των 211.848 συσκευασιών: – δεν θα γίνει εξόρυξη 1.878,13 κιλών βωξίτη – εξοικονομήθηκαν 287,68 κιλά πετρελαίου, που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία των συσκευασιών αλουμινίου – εξοικονομήθηκε ηλεκτρική ενέργεια: για να ακούσουμε ραδιόφωνο για 109.592 ώρες ή για να δούμε τηλεόραση για 82.194 ώρες – δεν θα απαιτηθούν 500 έτη για να αποσυντεθούν από το περιβάλλον οι ποσότητες πλαστικών συσκευασιών – δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 6.750,87 κιλά αερίων που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου
 
Ο κύριος ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την τόσο θετική έκβαση της προσπάθειας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης. Η κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών, με χρήση αυτόματων μηχανημάτων ανακύκλωσης, αλλά και η δημιουργία ενός νέου εξαιρετικά μεγάλου ρεκόρ, είναι αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικό γεγονός. Αυτό όμως που κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, που αποδεικνύει πως τελικά κερδισμένη βγαίνει η κοινωνία, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία ενισχύεται η περιβαλλοντική μας συνείδηση και η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον χάρτη των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων χωρών. Εκ μέρους της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΉΣ ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗΣ, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία και που συνεχίζει να συμμετέχει και όλοι μαζί, ενωμένοι στείλαμε ένα ηχηρό, θετικό μήνυμα τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Όραμα και δέσμευσή μας, είναι να συνεχίσουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος … γιατί η ανακύκλωση οφείλει να είναι καθημερινή συνήθεια ζωής.”
 
Εξάλλου την Πέμπτη 1 η Ιουνίου ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ- ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΤΟ 1ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ “ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 61, στους Αγίους Αναργύρους άνοιξε τις πόρτες του το απόγευμα με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό . Η εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση για έναν πιο καθαρό περιβάλλον και έναν καλύτερο πλανήτη για όλους μας και μάλιστα ξεκινώντας απο τη νέα γενιά, δεδομένου ότι την ίδια μέρα έγινε και η βράβευση σχολικών τμημάτων που πρώτευσαν στον διαγωνισμό Ανακύκλωσης . Τέλος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με τη συναυλία των ONIRAMA.
 
ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
 
 
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ , ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΥΤΟΣ
ΚΛΕΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ
ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ
ΘΕΜΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΥΤΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ, ΠΑΤΗΡ ΜΑΞΙΜΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ
ΚΛΕΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ
Η ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 10 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣ , ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΟΥΜΑ, ΓΙΩΡΓΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ, ΝΙΚΟΣ ΧΥΤΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΘΚΩΝ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ
 
 
 
 ΠΗΓΗ: papadakispress