Εκδήλωση για την παρουσίαση του Β ΤΟΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ που εκδόθηκε πρόσφατα από την Εστία,πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
Στην τιμητικη βραδια που εκλεισε με τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος μιλησε για τον πατέρα του Κώστα Πρετεντέρη, ανέβηκαν στη σκηνή ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Σταμάτης Φασουλής, που αναφέρθηκαν στη ζωή και το έργο του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ
Ο Κώστας Πρετεντέρης γεννήθηκε στην Αθήνα (1926-1978) και ξεκίνησε να γράφει από νεαρή ηλικία. Συνολικά μετρά περισσότερα από πενήντα θεατρικά έργα, κυρίως κωμωδίες αλλά και επιθεωρήσεις, πολλές κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές παραγωγής και θεάτρο στο ραδιόφωνο, καθώς και στίχους τραγουδιών. Παράλληλα παρέμεινε δημοσιογράφος ως το τέλος, με χρονογραφήματα σε εφημερίδες όπως η Βραδυνή, η Αθηναϊκή, η Καθημερινή και α τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του η Ελευθεροτυπία. Ο δεύτερος τόμος με τα Θεατρικά του Κώστα Πρετεντέρη περιλαμβάνει τα έργα «Το καρέ του έρωτα» (1976), «Μιας πεντάρας νιάτα» (1965) και «Δεσποινίς διευθυντής» (1963), τα δύο τελευταία με τον Ασημάκη Γιαλαμά. Στο βιβλίο τα προλογικά σημειώματα υπογράφουν η θεατρολόγος Ελένης Βαροπούλου και ο Σταμάτης Φασουλής ενώ περιλαμβάνετια και μια αναλυτική εργογραφία και παραστασιογραφία του συγγραφέα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας.
ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΙΚΟΥ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΡΕΡ ΠΛΕΣΣΑ,ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΝΤΕΝΗ ΒΑΧΛΙΩΤΗ ΜΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΗ
ΑΝΝΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ,ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ
ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ