ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ “, καθώς και την ελληνική έκδοση του Προγράμματος, ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσίασαν προσφατα σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ και η Πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Human Rights», κυρία KERRY KENNEDY, σε εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, του πολιτικού και του διπλωματικού κόσμου, καθώς και σε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης .
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία της η κυρία ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, η οποια εξεφρασε την ευγνωμοσύνη της απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο που έθεσε υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα αυτό στην Ελλάδα και τον ευχαρίστησε θερμά για την ανεκτίμητη στήριξή του στην προσπάθειά του Ιδρύματος της. Επίσης ευχαρίστησε από καρδιάς την κυρία Κerry Kennedy για την πολύτιμη βοήθειά της, αλλά και για το γεγονός ότι ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για να παραβρεθεί στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»καθώς και προς όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς, που έχουν ήδη αγκαλιάσει το πρόγραμμα
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy, Προκόπης Παυλόπουλος
Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η κυρία KERRY KENNEDY , η οποία μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το Πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία», για το πώς αντλούν έμπνευση από τις ζωές των αγωνιστών όσοι το διδάσκονται, καθώς και για το πόσο «άλλαξαν» οι άνθρωποι που το διδάχτηκαν στις διάφορες χώρες που εφαρμόστηκε.
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy, Προκόπης Παυλόπουλος Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη της κυρίας Kennedy και της κυρίας Βαρδινογιάννη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του παραδώσουν την ελληνική έκδοση του εκπαιδευτικού Προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία».
Αμέσως μετά ο καθηγητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ και μέλος της Τιμητικής Επιτροπής του Ελληνικού Προγράμματος έκανε την παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου με τίτλο: «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», επισημαίνοντας ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί πολύτιμο εκπαιδευτικό απόκτημα. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ , ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΧΙΛΑΚΗ, διευθύντρια του CNN GREECE
Μαρια Καρχιλακη
 
Γιώργος Μπαμπινιώτης, Δημήτρης Παντερμαλής, Χρήστος Ζερεφός, Λουκάς Παπαδήμος.
 
 
Σίσσυ Παυλοπούλου, Κική Δημουλά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Έλση Δημουλά
 
Ριτα Πικρου Μωραιτακη, Σουλα Μαρινακη
 
Αδωνης Γεωργιαδης, Ευγενία Μανωλιδου
 
Αλεξια Αντζακλη,Ζετα Αντζακλη
 
Πρίγκιπας Νικόλαος, Τατιανα Μπλατνικ
 
Σακης Ρουβας, Δημήτρης Γιανακοπουλος
 
 
Αδωνης Γεωργιαδης,Τερενς Κουικ,Λουκάς Παπαδημος,Παναγιωτης Κουρουμπλης
 
Ροδη Κρατσα
 
Κίμ Κιλιαν
 
Σοφη Κουταλιδη
 
Πρίγκιπας Νικόλαος, Kerry Kennedy, Σίσσυ Παυλοπούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Karen Robinson, Πριγκίπισσα Τατιάννα, Σάκης Ρούβας.
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σίσσυ Παυλοπούλου, Kerry Kennedy, Mary Pyatt.

Πηγή: studio panoulis, papadakispress