Η νέα ατομική έκθεση της διεθνούς φήμης ζωγράφου Ιωάννας Ευθυμίου , με τίτλο “Οι Θησαυροί μου”, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 & ώρα 19.30, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή ( Κασσαβέτη 18, Κηφισιά ).
 
 
 Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ
 
 
Η Ιωάννα Ευθυμίου, που είδε τους πίνακες της να αγοράζονται , τόσο από τους πρίγκιπες William και Harry, όσο και από την Madonna, πρόσφατα κατέκτησε τον τίτλο της ”Royal Artist” στο Λονδίνο στην εκδήλωση για το Ζαφειρένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνούς φήμης ζωγράφος αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που κατάφερε να πάρει την άδεια της βασίλισσας για να παρουσίασει στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου τη γουoρχολική εκδοχή της Ελισάβετ σε μία έκθεση με τίτλο «Her Majesty’s Life», όπου παρουσίασε μια σειρά ιδιαίτερων και ”πειραγμένων” πορτρέτων της βασίλισσας, εμπνευσμένων από την ποπ αρτ κουλτούρα! Γι αυτά τα πορτρέτα μάλιστα δέχθηκε τα συγχαρητήρια που της τα έδωσε μαζί με τις ευχαριστίες του και ο Φίλιππος ο σύζυγος της Ελισσαβετ ,ο οποίος την είχε καλέσει γι αυτό τον λόγο να επισκεφθεί στο παρελθόν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. 
 Η ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΑΛΒΕΡΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ
 
Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων είναι εμπνευσμένη από τους ” κλεμμένους ” Αρχαιελληνικούς Θησαυρούς που βρίσκονται διάσπαρτοι σε διάφορα Μουσεία του εξωτερικού .
 
 Στα έργα της Ιωάννας Ευθυμίου τα εν λόγω γλυπτά ” ζωντανεύουν” , με έντονο το δραματικό στοιχείο , θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσουν τον επαναπατρισμό τους .
  
 Η έκθεση εστιάζει στο Αρχαιοελληνικό κάλος λειτουργώντας έτσι ως συνδετικός κρίκος με το παρελθόν , σε μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της “χαμένης” μας ταυτότητας .
  
Πρωταγωνιστικό ρόλο στα έργα της έκθεσης έχει και η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι , δίνοντας έτσι μια χιουμοριστική πινελιά στο θέμα , όπου η ζωγράφος τολμά να “κλέψει” από το Μουσείο του Λούβρου όπου βρίσκεται και μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι σε διάφορες Μητροπόλεις του κόσμου να καταλήξει τελικά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης.
 
 
  
  
  
 
Στην έκθεση της Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο ” Οι θησαυροί μου ” , τίθεται ξεκάκαθαρα & διεκδικητικά το σοβαρό ζήτημα της επιστροφής των Ελληνικών μαρμάρων . Έχουν γίνει ήδη μακροχρόνιοι αγώνες για το συγκεκριμένο θέμα τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια , και η έκθεση αυτή αποσκοπεί με πρώτο σταθμό την Αθήνα να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλες πρωτεύουσες του κόσμου, μεταφέροντας έτσι τη φλόγα της προσμονής των Ελληνικών θησαυρών πίσω στη γενέτειρά τους . 
Στην έκθεση της Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο ” Οι θησαυροί μου ” , θα υπάρχει η ευγενική εκπροσώπηση του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Ελληνικών Γλυπτών / International Association for the Reunification of the Parthenon Sculptures, κου Γεωργίου Βάρδα .