Με πολύ χαμηλό κόστος και μια άρτια εκπαιδευμένη επιστημονική ομάδα ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (4 έως 7 χρόνων) ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ”Nicole Kamva”, στο Μαρούσι (www.nicolekamva.gr).
 
 
Η άρτια εκπαιδευμένη επιστημονική ομάδα (Παιδοψυχολόγος, Λογοθεραπεύτρια, Θεατρολόγος κλπ) βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν γερές βάσεις, ουσιαστικές για τη δομή μιας ισχυρής προσωπικότητας ώστε να έχουν μεγαλώνοντας μια ευτυχισμένη ζωή… Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του παιχνιδιού φέρνει το παιδί σε επαφή με τα συναισθήματά του, του μαθαίνει έννοιες όπως συνεργασία και ομαδικότητα, αναπτύσσει τις κοινωνικές του δεξιότητες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, το βοηθάει να νιώθει ικανό και χρήσιμο, καλλιεργεί την αυτοεκτίμηση και την εικόνα του εαυτού του καθώς παράλληλα εξελίσσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες. Με γνώση, αγάπη και σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, οι προκλήσεις της καθημερινότητας μοιάζουν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι καθώς εκείνα εκπαιδεύονται να λειτουργούν αυτόνομα, με επάρκεια και αισιοδοξία. Κάποιες από τις δραστηριότητες αυτές είναι: Χειροτεχνίες και Κατασκευές για να δημιουργήσουμε με πηλό, χαρτί και νέα υλικά, έναν μοναδικό κόσμο! Ανατρεπτική Ζωγραφική, σε διάφορες επιφάνειες και με ποικίλα ασφαλή εργαλεία. Τα παιδιά ζωγραφίζουν σε τοίχους με ακρυλικό χρώμα, δακτυλομπογιές, φτιάχουν τεχνοτροπίες με σφουγγαράκια, διακοσμούν τους χώρους κλπ. Με το Θεατρικό παιχνίδι αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και εναρμονίζονται με τη φύση του συνόλου και της μονάδας. Κάθε δρώμενο, κάθε άσκηση ξυπνά τις αισθήσεις και διεγείρει επαναπροσδιορισμούς με μοναδικό τρόπο. Μουσικοκινητικές δραστηριότητες για χαλάρωση και συντονισμό σωματικών δεξιοτήτων καθώς το σώμα μεταφέρει όλες τις εντάσεις της ψυχής και η μουσική τις γαληνεύει. Ελεύθερο παιχνίδι στα αγγλικά, σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “So easy”Αμαρουσίου. Η επαφή αυτού του είδους δημιουργεί βαθιές καταγραφές και νέες δυνατότητες αφομοίωσης για το μέλλον. Προβολή εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών ταινιών, οι οποίες αναλύονται ώστε τα μυνήματα να παίρνουν τη σωστή τους διάσταση, να δίνονται εναλλακτικές και να γίνονται αφορμή για διδάγματα. Ζαχαροπλαστική και Μαγειρική για τόνωση αυτοπεποίθησης, ώστε να μάθουν να τολμούν και να προσπαθούν. Εκπαίδευση σε προμαθηματικές έννοιες με τον πιο απλό και δημιουργικό τρόπο Επαφή με τη φύση στον κήπο μας και το λαχανόκηπό μας, γιατί “όπου επενδύεις, αγαπάς!”
 
 
 
Γνωρίζοντας πως το παιχνίδι αποτελεί μια ψυχοπαιδαγωγική μέθοδο, ας γίνει το όχημα για το ταξίδι στη διασκέδαση, την έκφραση, τη μάθηση και τη δημιουργία, με μια ευχή: Αυτοί οι μικροί άνθρωποι, να γίνουν στην πορεία πολύ πολύ “μεγάλοι και σημαντικοί”!