Με το νέο του βιβλίο «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» (Εκδόσεις Πατάκη), ο ταλαντούχος Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης , συγγραφέας του πολυδιαβασμένου «Ισμαήλ Και Ρόζα» θα καταφέρει για άλλη μια φορά να μας συγκλονίσει, μπλέκοντας ερωτικές και κοινωνικές υποθέσεις με ιστορικές στιγμές, συγκυρίες και σημαντικά γεγονότα, με ήθη και έθιμα κάποιας άλλης εποχής και άλλων τόπων, με τον μοναδικό τρόπο που εκείνος γνωρίζει!
ε μέγαλη επιτυχία και μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο Public café Συντάγματος έγινε πρόσφατα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη, “Σάρλιτζα Παλλάς” από τον εμπνευσμένο συγγραφέα και από τους Μίκη Α. Πρωτοπαπαδάκη, πρ. υφυπουργό και ευρωβουλευτή (περιόδου 1974- 1984), εγγονό του αείμνηστου πρωθυπουργού του 1922, Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη Τίτο Αθανασιάδη, δημοσιογράφο και ιστορικό, ενώ αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου.
 
 
 
Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Γιαννελης
 
 
 
 
Έρωτας, πάθος, δολοπλοκίας στην Ελλάδα στο εκρηκτικό κλίμα του μεσοπολέμου. του μεσοπολέμου. Μια πραγματική ιστορία κατατρεγμένων προσφύγων από τη Μικρά Ασία που αγωνίζονται να επιβιώσουν από την κόλαση του διωγμού στη Σμύρνη! Με βάσανα και κόπους καταφθάνουν στη Λέσβο και καταλύουν σ επιταγμένους χώρους, παραπλεύρως στο περίφημο ξενοδοχείο «Σάρλιτζα Πάλλας» όπου πλέκονται συγκλονιστικές ερωτικές ιστορίες. Η μοίρα και ο έρωτας τους ενώνουν, αλλά και τους χωρίζουν μέσα από την οδύνη που προκαλούν τα πολιτικά πάθη και τα παιχνίδια των Μεγάλων Δυνάμεων που έθρεψαν τον Εθνικό Διχασμό και οδήγησαν στην εθνική καταστροφή του 1922. Οι ήρωες κινούνται ανάμεσα στη Δραπετσώνα-με τους τεκέδες, τα χασισοποτεία και τα περίφημα δημοτικά μπορντέλα των «Βούρλων» και στην Κηφισιά, σε μια περίοδο που κορυφώνεται με τη «Δίκη των Εξ» και σημαδεύεται από αλλεπάλληλες δικτατορίες. Ύστερα από μια διαδρομή με μεγάλες ανατροπές, αναζητούν την ευτυχία και τη χαμένη τους αθωότητα πίσω στη Λέσβο και στο Σάρλιτζα Παλλάς!
 
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Γιάννης Γιαννέλης, Χριστίνα Καρακίτσου
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΛΗ: Ο Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ το 2019 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από την οποία παραιτήθηκε το Φεβρουάριο του 2019. Είναι μέλος της Εταιρρίας Ελλήνων λογοτεχνών. Έχει τιμηθεί από την Ολλανδική Κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης. Έχει γράψει: “Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα” (εκδόσεις “Έφεσος”, 2001) και “Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του” (εκδόσεις “Ι. Σιδέρης”, 2003), καθώς και τα μυθιστορήματα “Ισμαήλ και Ρόζα” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2004), που έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Τουρκία και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία με τον τίτλο “Η Ρόζα της Σμύρνης”, “Το βλέμμα της Ήρας” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2008) και “Η λίστα του Χόρχε” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2011), “Cafe Napolitano” (Αιολίδα, 2013). Επίσης έχει συγγράψει μελέτες για το λαϊκό μας πολιτισμό.
 
 
 
 
 
 
 
Γιάννης Γιαννέλης, Χριστίνα Κωνσταντινίδου