Από πού αντλούν την έμπνευση τους οι δημιουργοί; Τι μας μαθαίνουν τα έργα τέχνης; Ένα νεο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ σχεδιασμένο ώστε τα ΠΑΙΔΙΑ να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ευχάριστες, απτικές και παιχνιδιάρικές, που απελευθερώνουν την φαντασία τους και τα ενθαρρύνει να ανακαλύψουν βιωματικά την σχέση τους με τον κόσμο που τα περιβάλλει. Ανακαλύπτουν την μαγεία της φύσης, απεικονίζουν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα τους με έμπνευση ιστορίες βραβευμένης παιδικής λογοτεχνίας, πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά και τεχνικές ( όπως πηλό, υδροδιαλυτά χρώματα, γύψο κα). Παράλληλα, υιοθετούν την «χειρονομία», δηλαδή τις καλλιτεχνικές πρακτικές, σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι Klimt, Picasso, Klee, Magritte, Rousseau κ.α. ώστε να σκέπτονται δημιουργικά εν γένει και να είναι ανεξάρτητα.
Η επαφή των παιδιών με τα σημαντικά έργα τέχνης μέσα στον χώρο της Συλλογής του Ιδρύματος συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια των παιδιών.
Το ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ (ΙΕΤΤ) ιδρύθηκε το 1999 από τον συλλέκτη Φ.Τσιχριτζή με κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση των εικαστικών τεχνών. Το ΙΕΤΤ στεγάζεται σε ένα κτίριο στο κέντρο της Κηφισιάς (Κασσαβέτη 18) και από την σύστασή του μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει, μια συστηματική δράση για να αποτελέσει έναν ενεργό και δραστήριο πολιτιστικό πυρήνα στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστείων της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της 15ετούς λειτουργίας του, το ΙΕΤΤ ανέπτυξε ποικίλες πρωτοβουλίες. Έχουν οργανωθεί εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.
Οι χώροι του Ιδρύματος μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο εικαστικά γεγονότα όσο και πάσης φύσεως πολιτιστικές δραστηριότητες συναφείς με τους σκοπούς του Ιδρύματος. Κύριος στόχος του ΙΕΤΤ είναι η ιδέα να προσφέρει στον καλλιτέχνη ένα χώρο όπου μπορεί να παράγει και να παρουσιάζει έργα πρωτογενή και πρωτότυπα, με μία ελευθερία που θα τον ωθεί σε νέες διαστάσεις δημιουργίας, με νέες προοπτικές.
Για παιδιά 6-12 ετών. Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Γεωργία Χατζηβασιλειάδη, Εικαστικός Παιδαγωγός Μάρτιος: 4, 11, 18, Απρίλιος: 1, 8, 29 Μάιος: 6, 13, 20, 27 Εκτιμώμενη διάρκεια: 2 ώρες ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00-13.00 Κόστος συμμετοχής πακέτου 160 ευρώ μεμονωμένη συμμετοχή 20 ευρώ Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2108019975 ή με email στο [email protected], [email protected]