Με μια λαμπρή τελετή υπογραφής επισημοποιήθηκε η συμφωνία της AEGEAN με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε επένδυση 30 εκατ. ευρώ σε καινούργιο εκπαιδευτικό κέντρο για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς πτητικού προσωπικού.
 
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΩΝ
 
Το υπόστεγο της τεχνικής βάσης της AEGEAN στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας ήταν ντυμένο στα χρώματα της Ελλάδας που οραματίζεται και πετυχαίνει. Σε ένα τεράστιο video wall δέσποζε το λογότυπο της εταιρείας, ενώ, ακριβώς απ’ έξω, δύο αεροσκάφη (ένα της AEGEAN και ένα της Olympic Air) υποδέχονταν τους προσκεκλημένους –μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, βουλευτές, πρέσβεις, επιχειρηματίες, στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, δημοσιογράφους και, φυσικά, το προσωπικό της AEGEAN– στην εκδήλωση που επισφράγισε τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και, αναμφίβολα, το επιχειρηματικό γεγονός της δεκαετίας.
 
Η ΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΥΣ
 
Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Tom Enders. Η συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας, μέσω των υπερσύγχρονων κινητήρων που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.
 
Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η AEGEAN χτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση»
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, TΗΟΜΑS ENDERS, ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
 
Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε «Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρία μας. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την AEGEAN από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας».
Από την πλευρά του ο κ. Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: «η AEGEAN είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της AEGEAN στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η AEGEAN επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ, ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΣΑΧΙΝΗΣ, ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ALEXANDER ZINELL
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΑΥΙΔ, ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΑΥΙΔ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
CRISTOPHE CHANTEPY (ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ), ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
CRISTOPHE CHANTEPY (ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ), ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΑΥΙΔ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΑΥΙΔ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΤΖΙΝΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΤΙΜΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΧΛΟΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΜΠΙΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΡΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΟΤΟΣ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΧΑΡΗΣ ΔΑΥΙΔ
ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΛΙΖΑ ΤΑΝΕΣ, ΣΟΦΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΣΟΦΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ, JENS PLOETNER (ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ)
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ
 
 
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΑΥΙΔ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΕΣΣΑΣ
ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΕΣΣΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, THOMAS ENDERS
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis