Στο σκοτεινό τούνελ της ζωής 11 παιδιών της ευχής, που κάποτε αγωνίζονταν να επιβιώσουν, μπήκε πριν χρόνια άπλετο φώς που διέλυσε το σκοτάδι της ζωής τους!
«Stories of Light»- και πώς αλλιώς θα μπορούσε να λεγόταν;- το δείπνο που έκανε πρόσφατα το make a wish στο Ίδρυμα Νιάρχος που σκόρπισε το φώς και στις δικές μας καρδιές και έκανε πιο φωτεινά τα χαμόγελά μας, και το πρόσωπό μας να λάμπει, στο άκουσμα 11 ιστοριών, που κάθε άλλο παρά ιστορίες καθημερινότητας τις λες…Ήταν ιστορίες συγκινητικές, συγκλονιστικές, από ανθρώπους που πάλεψαν όταν ήταν παιδιά για να κερδίσουν αυτό που πολλοί από εμάς θεωρούμε αυταπόδεικτο και δεδομένο: Πάλεψαν για τη ζωή τους και βγήκαν νικητές! Και μας διηγήθηκαν τις ιστορίες τους σαν να ήταν ένας μακρινός εφιάλτης του παρελθόντος που κάποτε τσαλαπατούσε τα παιδικά τους όνειρα! Σαν να μην έγινε ποτέ…Και γέμισε η αίθουσα χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα ότι ναι, όλα μπορούν να συμβούν: και τα άσχημα, αλλά και τα καλά! Και ότι αξίζει να παλέψει για τη ζωή του κάποιος, να πιστέψει σ αυτήν, γιατί όποιος χάνει τη μάχη δεν χάνει και τον πόλεμο. Και ακόμη ότι μετά τις καταιγίδες της ζωής έρχεται το ουράνιο τόξο!
Ο Σταύρος Ζαλμάς με Παιδιά Ευχής που έχουν βγει νικητές!
 
Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υιοθεσία ευχών! Το μήνυμα της βραδιάς που άγγιξε τους 350 παρευρισκόμενους μέσα από ιστορίες 11 παιδιών που έζησαν την εμπειρία αυτή και τώρα είναι υγιή, είναι πως δεν πρόκειται για την τελευταία Ευχή αλλά την πιο βαθιά επιθυμία παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.
 
Η Μαρίζα Ρίζου, η Πρόεδρος του make a wish Αναστασία Μανιά, ο Σταύρος Ζαλμάς και η γενική διευθύντρια του «make a wish» Σάντρα Ζαφειρακοπούλου
 
Ο Σταύρος Ζαλμάς, συνοδοιπόρος από παλιά των παιδιών της ευχής σε μία εκπληκτική συνάντηση επί σκηνής με τους 11 αυτούς ‘νικητές’ θυμόταν, συντόνιζε, εμψύχωνε και ενθαρρύνε, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στη βραδιά.
Καλλιτέχνες που έχουν δείξει έμπρακτα την ευαισθησία τους στο έργο του “make a wish”, όπως η Μαρίζα Ρίζου έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση ξεσηκώνοντας τους φίλους του Οργανισμού, ενώ οι Duo Violins, Δ. Ίσαρης και Γ. Γαϊτάνος, μας κατέπληξαν με το ταλέντο τους.
Μαρίζα Ρίζου
Duo Violins
 
Κατά τη διάρκεια του δείπνου «έτρεξαν» ευχές οι οποίες υιοθετήθηκαν, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που στήριξαν με την αγορά πολλών εισιτηρίων τη συγκινητική βραδιά.
Η νυν και η πρώην Πρόεδρος του make a wish Αναστασία Μανιά και Γκαμπριέλλα Γαλήνη
 
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού ‘Μake-A-Wish International’ και πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα. Ο οργανισμός υπό την καθοδήγηση των υπερδραστήριων Αναστασίας Μανιά και Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, ασχολείται αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του! Η εκπλήρωση των ευχών οπλίζει τα παιδιά με χαρά, δύναμη και κυρίως ελπίδα ότι όλα μπορούν να συμβούν και η ελπίδα αυτη τα φέρνει πιο κοντά στη Ζωή, τα εμψυχώνει, τους δίνει δύναμη να νικούντον φοβο, να παλέψουν για την ζωή τους και κάποιες φορές να τα καταφέρουν. Το make a wish έχει εκπληρώσει απο το 1996 που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα τις Ευχές σε χιλιάδες σοβαρά άρρωστα παιδιά, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά!
Η πρέσβειρα του “make a wish” Ελλάδας Φαίη Σκορδά
 
Μέσα από τη διαδικασία μιας ευχής, το make a wish δημιουργεί για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύει τη μοναδικότητά του με ένα σκοπό: να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του make a wish στη Ελλάδα, τους τρόπους που μπορεί να συνεισφέρει κάποιος, καθώς και το κορυφαίο προγραμμα ” ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΥΧΗΣ”επικοινωνήστε με το: Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) www.makeawish.gr
Ελλάδος)
Εθνικής Αντιστάσεως 47
Δάφνη,
Τηλ: 30 2109637660 εσωτ. 204,
+30 693 703 8414
 
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Κλέλια Χατζηιωάννου
Η Αναστασία Μανιά με τους γονείς της Πάνο και Δανάη Μανιά
Χάρης Τσιμόγιαννης
Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Laskaris
Τέσσυ Νοδαρα,Λειλα Νεοφύτου, Βασιλική Κατζιλιεράκη, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Μέη Καμελκέρη, Ιωάννα Σουλιώτη
Αναστασία Μανιά, Φώφη Καμποσιόρα
Ολγα Καραβερβέρη
Μάγδα Λιβέρη, Κώστας Τσολάκης με τη σύζυγό του Μαρία Κολιάτσα και η Αναστασία Μανιά
Κλέλια Χατζηιωάννου, Δημήτρης Λυμπεροπούλος, Ντόρα Πάλλη, Παναγιώτης Σιούτος
Αλέκα Σεραφειμίδου, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Terry Stamataris, Χάρης Πατούνης, Αναστασία Μανιά
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αντρέας Κας, Laskaris, Άντζελα Κέρος
Θοδωρής Κυριακού, Δήμητρα Μπιθαρά
Αναστασία Μανιά, Ιωάννα Σουλιώτη
 
Σοφία Μπιθαρά, Φώφη Καμποσιόρα, Ολγα Καραβερβέρη
Μαρίζα Λέκα, Σίσσυ Παπαγεωργίου
Μέη Καλεμκέρη, Βάλλη Κατζιλιεράκη, Ανδρέας Κας, Έλλη Φιλιπποπούλου, Άντζελα Κέρος, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Αλέκα Σεραφειμίδου, Εύη Σπανού
 
Πέτρος Κωνσταντινίδης, Αναστασία Μανιά, Ελένη Κωνσταντινίδη
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ρένα Ταμπακάκη
Ντόρα Πάλλη, Παναγιώτης Σιούτος