Αν είσαι αναγνώστης του sissysworld, είμαι σίγουρη πως σε αυτές τις γιορτές θα κάνεις και εσύ ένα δώρο αγάπης και ελπίδας! Τι δώρο; Είναι τόσο απλό, αλλά και τόσο πολύτιμο: Δώσε 1 Ευρώ και βοήθησε να σωθούν πολλές ζωές! « Δώσε ελπίδα! Δώσε ζωή» Στείλε sms στο 19454 με τη λέξη ΟΡΑΜΑ έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.
 
Ο REAL FM- real.gr διοργανώνει ένα ραδιομαραθώνιο για τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και τελειώνει Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα για να υποστηρίξει οικονομικά το έργο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Στο πλαίσιο του προγράμματος « Υιοθέτησε» το δείγμα ενός εθελοντή δότη μυελού των οστών, όλα τα έσοδα από τον ραδιομαραθώνιο θα δοθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και τον εργαστηριακό έλεγχο και την τυποποίηση των δειγμάτων των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
 
 
Πρόκειται για έναν ραδιομαραθώνιο που θα βοηθήσει στο μαραθώνιο ζωής παιδιών και ενηλίκων που έχουν να παλέψουν για κάτι που πολλοί θεωρούν εσφαλμένα δεδομένο και άρα μη εκτιμητέο και μη υπολογίσιμο: Για την ίδια τους την ζωή!
Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με αφορμή τον ραδιομαραθώνιο που διοργανώνει ο σταθμός για τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» 
Και τριάμισι χρόνια μετά, σήμερα έχουν εγγραφεί 56.000 νέοι άνθρωποι εθελοντές δότες στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», και 16 απ’ αυτούς βρέθηκαν ήδη συμβατοί, σώζοντας αντίστοιχα 16 ασθενείς, παιδιά και ενήλικες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και αυτό τον μήνα έχουν βρεθεί άλλοι 2 συμβατοί δότες!
Οπως τόνισε η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 200.000 εθελοντές δότες στα επόμενα 5 χρόνια, αριθμός που σχεδόν θα έχει λύσει το πρόβλημα των συμβατών μοσχευμάτων μυελού των οστών στη χώρα μας». Αυτό σύμφωνα με εκτιμήσεις θα έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκονται συμβατοί δότες και άρα να θεραπεύεται περίπου το 70 τοις εκατό των Ελλήνων ασθενών!
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία λήψης μυελού των οστών είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία και γίνεται με μια απλή αιμοληψία ενηλίκων ηλικίας 18-45 ετών.
 
Στο πλευρό της κυρίας Βαρδινογιάννη έχουν ταχθεί σημαίνουσες προσωπικότητες του ελληνικού αλλά και του διεθνούς χώρου!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
Κάποιες από τις σημαίνουσες προσωπικότητες του ελληνικού και του διεθνούς χώρου, που στηρίζουν τον αγώνα της κυρίας Βαρδινογιάννη
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το moto της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, που πρέπει να το υιοθετήσουμε όλοι μας είναι : «Η ζωή και ενός μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεται κάποιος»!