Στη Γενεύη στον ΟΗΕ βρέθηκε η αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη, καλεσμένη της μόνιμης Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Γενεύη και εκπροσωπόντας την Ελλάδα, για να συμμετέχει ως ομιλήτρια σε πάνελ κατά την διάρκεια του “Κοινωνικού Φόρουμ 2018” στο Room XX , Palais de Nations με θέμα: “Using sport and the Olympic ideal to promote human rights for all and to strengthen universal respect for them”.
Η δραστήρια Πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη
Το θέμα που ανέπτυξε η κα Βούλα Κοζομπόλη κατά την ομιλία της ήταν σε σχέση με την συνεισφορά και τον ρόλο των αθλητών υψηλού επιπέδου στην κοινωνική πρόοδο και την επίτευξη της ειρήνης.
Η Πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη στο πάνελ εκπροσωπώντας την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της
Στο τριήμερο φόρουμ συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές, μέλη των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, εκπρόσωποι της UNESCO, διεθνείς οργανισμοί κα. Είναι η δεύτερη φορά που η Βούλα Κοζομπόλη, η οποία χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, συμμετέχει ως ομιλήτρια σε πάνελ στον ΟΗΕ εκπροσωπόντας την χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο.
Βούλα Κοζομπόλη
Το 2016 κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, είχε αναφερθεί στη δύναμη του Αθλητισμού ως προς την προώθηση της ιδέας για μία κοινωνία χωρίς παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη κατά την επίσκεψή της στη Γενεύη όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα