Στο Ξενοδοχείο King George, το σωματείο αγώνων DielpisFormula1 έδωσε πρόσφατα Press Conference για την υλοποίηση της αναβίωσης των ιστορικών αγώνων ταχύτητας στο Αεροδρόμιο Τατοΐου, μετά από 35 χρόνια καθώς και την αναβίωση των αγώνων ταχύτητας στη Ρόδο στο Αεροδρόμιο Μαριτσών, μετά από 45 χρόνια. Πρόκειται για αγώνες ταχύτητας κύρους που τελούνται υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμο Ρόδου. Η προσπάθεια αυτή έγινε μέσα στο πλαίσιο του μεγάλου project για την υλοποίηση του σχεδιασμού του DielpisFormula1 της πίστας των Αγώνων και την οργάνωση των αγώνων F1 στην περιοχή του Πειραιά -Δραπετσώνα-Κερατσίνι μετά την έγκριση του project από τον Bernie Ecclestone. Η σημερινή αναγγελία της αναβίωσης των αγώνων ταχύτητος στο Ιστορικό αεροδρόμιο του Τατοΐου καθώς και της Ρόδου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γ.Ε.Α. (Γεν. Επιτελείου Αεροπορίας) με τη Χρυσή χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής με την προοπτική να επεκταθεί σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδος όπου ήδη έχει προχωρήσει ο σχεδιασμό των αγωνιστικών διαδρομών. Το συντονισμό είχε ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης με την παρουσία από την αεροπορία του Σμήναρχου Κων/νου Μπούζου, και οι ομιλητές ήταν ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και χορηγός των Αγώνων, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος που με μεγάλη θέρμη, στηρίζει στην πόλη του, αυτό το τεράστιο εγχείρημα των αγώνων. Ο καθηγητής τ. Υπουργός Δημήτρης Κρέμαστινος τόνισε τη σημασία των αγώνων ως θεματικός τουρισμός στη Ρόδο την πατρίδα του.
 
 
Το Χρυσό Χορηγό “ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ”, εκ μέρους του Προέδρου κ. Χριστόφορου Σαρδελή, εκπροσώπησε ο κ. Σηφάκης, Διευθυντής Marketing, Bancassurance & Λοιπών Συνεργασιών, ο οποίος ανακοίνωσε από το βήμα την χορηγία και τη μεγάλη στήριξη της εταιρίας προς αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.
 
 
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Νίκο Πασαλή, εκπροσωπώντας την Ο.Μ.Α.Ε. (ομοσπονδία Μηχανοκίνητου αθλητισμού) και το αθλητικό σωματείο Startline. Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, πρώην οδηγός των αγώνων στο Τατόι και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. Ο γνωστός και παγκόσμιου φήμης Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής – Αθλητικών Κακώσεων, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Π. Νικολάου θα είναι ο Υπεύθυνος ιατρός όλων των αγώνων στην Επικράτεια που οργώνονται αγώνες. Η παρουσίαση έκλεισε με την ομιλία του εμπνευστή – οργανωτή των αγώνων ταχύτητος και Προέδρου του Σωματείου DielpisFormula1, αρχιτέκτονα Dr. Θανάση Π. Παπαθεοδώρου αναλύοντας όλα τα θέματα γύρω από την διοργάνωση των αγώνων με τελικό στόχο πάντα την επίτευξη της έλευσης του κορυφαίου γεγονότος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού των αγώνων της Formula 1 στην Ελλάδα.
 
 
Παύλος Αλέπης, Φώτης Χατζηδιάκος, Βασίλης Αποστολόπουλος, Θανάσης Παπαθεοδώρου
 
Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, πρώην οδηγός των αγώνων στο Τατόι και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου
 
 
Σήφης και Μίνα Βαλυράκη
 
 
Βασίλης Αποστολόπουλος, Φώτης Χατζηδιάκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Θανάσης Παπαθεοδώρου, Παύλος Αλέπης
 
Mrs. B’Beth Weldon (US Sports Academy), Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Ηλίας Λιβάνης
 
Φωτεινή Ανδρουλάκη, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Έλντα Γεωργοπούλου, Θανάσης Παπαθεοδώρου
 
Λάκης Νικολάου, Σούλα Παππουτσίδη
 
Σήφης Βαλυράκης, Ιωάννης Σηφάκης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μίνα Βαλυράκη, Μαρία Κόρακα
 
Φώτης Χατζηδιάκος, Αμαλία Χατζηευθυμίου
 
Λάκης Νικολάου, Φώτης Χατζηδιακος, Γιώργος Πουσσαίος
 
Γιώργος Πουσσαίος, Γιώργος Πόκκιας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Φώτης Χατζηδιάκος
 
Βασίλης Αποστολόπουλος, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Λάκης Νικολάου, Σήφης Βαλυράκης
 
 
 
ΠΗΓΗ:studio panoulis