Μια διαφορετική ποιητική βραδιά έλαβε χώρα πρόσφατα στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Τιμώμενο πρόσωπο η Γεωργία Νικόλτσιου, η ποιήτρια που με την αμεσότητα του λόγου, τις στιβαρές λέξεις, τη μη επιτηδευμένη εκφορά της βαθύτερης σκέψης και του συναισθήματος των δρώντων υποκειμένων μέσα στο ιστορικό τους πλαίσιο, μεταφέρει τον αναγνώστη στις δεκαετίες που η Ελλάδα ήταν χώρα αποστολής μεταναστών: στη Γερμανία, στο κατάστρωμα για Καναδά ή Μελβούρνη, στους χαμένους δρόμους προς την Αμερική, στους αγώνες και στους έρωτες εκείνης της εποχής, στην επανάσταση που τελικά «χώρεσε σε μια ντουλάπα».
 
 Η ποιήτρια Γεωργία Νικόλτσιου
 
Η ποιήτρια Γεωργία Νικόλτσιου με την κόρη της, την γνωστή δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου
 
 
Υπάρχουν και ποιητές, όπως η κυρία Νικόλτσιου που δεν τους γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Αυτό όμως δεν στερεί τίποτα από την καλλιτεχνική τους αξία.
 Τη βραδιά συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ απήγγειλαν ο Γιώργος Αρμένης και η Ελένη Κοκκίδου.
 
 
 
Το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η παρουσία τόσων πολλών πολιτικών στην εκδήλωση: Ενδεικτικά, παρέστησαν μεταξύ άλλων: Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Βίτσας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Παναγιώτης Ρήγας, Νάντια Βαλαβάνη, Στρατής Κόρακας, Μίμης Ανδρουλάκης, Σοφία Βούλτεψη, Στέφανος Τζουμάκας, Θοδωρής Μαργαρίτης και Παναγιώτης Καρκατσούλης, ενώ οι πρώην Υπουργοί Λούκα Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου προτίμησαν τα διακριτικά …ημιορεινά καθίσματα και όχι την πρώτη σειρά.
 
 
 Η Βάσω Παπανδρέου ανάμεσα στις Γεωργία και Μαρία Νικόλτσιου
 Ο Στέφανος Τζουμάκας με την ποιήτρια Γεωργία Νικόλτσιου
 
 Η Μαρία Νικόλτσιου με την Ολγα Γεροβασίλη
 
 Η Γεωργία Νικόλτσιου και η Λούκα Κατσέλη
 
 Η Γεωργία Νικόλτσιου ανάμεσα στη Σοφία Βούλτεψη και στον Πάνος Σόμπολο
 
 Μίμηση Αβδρουλάκης, Γεωργία Νικόλτσιου
 
 
 
 Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων διακρίνονται οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Σόμπολος, Ολγα Γεροβασίλη,Σοφία Βούλτεψη, Μιμης Ανδρουλάκης
 
 
 
 
Την εκδήλωση έκλεισε με την κιθάρα του ο εγγονός της ποιήτριας καταχειροκροτούμενος.