Με την πρωτοβουλία και ευγενική χορηγια της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεατρου και του κυρίου Παρασκευά Δράγνη πραγματοποιηθηκαν τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Συνθέτη και Ακαδημαϊκού Μενέλαου Παλλάντιου,στην συμβολή των οδών Σωτήρος Διός & Αριστοτέλους στον Πειραιά.
Επί 28 χρόνια η Εταιρεία Φίλων Δημοτικού Θεατρου Πειραιά και ειδικά η Πρόεδρος του, Ελένη Μελέτη έχουν αφήσει την δική τους σφραγίδα σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο στον Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο αλλά και σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλωσεις ακόμη και στην Πέργαμο,την Κάτω Ιταλία,την Κωνσταντινούπολη και την Έφεσο.
Ο Παλλάντιος ήταν επίτιμο Μελος των Φιλων Δημοτικού Θεατρου Πειραιά και το Δ.Σ αλλά ειδικα η Προεδρος Ελενη Μελετη θεώρησαν υποχρεωση τους να αποκαταστήσουν και να επανατοποθετήσουν την προτομη στην πρωταρχικη της θέση για να θυμίζουν το έργο του μεγάλου συνθέτη και ακαδημαϊκού. Τη νέα προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλινος. Η τελετή ξεκίνησε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά και πριν τα αποκαλυπτήρια της προτομης,απεύθυναν χαιρετισμό ο Δημάρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η εντεταλμένη Δημοτική Συμβούλος Πολιτισμού κυρία Ειρήνη Νταϊφα. Μετά την τελετή ακολούθησε εκδήλωση στον Πειραϊκό Σύνδεσμο,στην αίθουσα Κιμωνος Ραλλη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Προέδρου των Φίλων Δημοτικού Θεατρου ,κυρίας Ελένης Μελέτη και ακολουθησε χαιρετισμός του κυρίου Βασίλη Δραγνη. Κατοπιν η πιανίστα κυρία Μεμα Ειρηναίου μίλησε για τον Πειραιωτη Ακαδημαϊκό της τέχνης των ήχων,του λόγου και του στοχασμού και ακολούθησε μικρής διαρκειας μουσικό προγραμμα σε δυο μέρη με έργα του Μενέλαου Παλλαντιου.Στο βιολοντσέλο ηταν η κυρία Βάνια Παπαδημητριου,στο πιάνο η κυρία Μεμα Ειρηναίου και τις συνόδευσε η σοπράνο Λυδια Ζερβανου. Ακολούθησε δεξίωση.
 
 ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ
 
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ
 
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΑΓΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ( ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ), ΕΛΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
 
 ΡΕΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΛΕΝΤΟΥ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΠΙΤΣΑΚΗ
 
 ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΝΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΛΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
 
 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΜΙΛΙΑ ΛΙΟΝΗ, ΕΒΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΙΔΟΥ, ΦΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗ, ΠΕΓΚΥ ΜΕΛΕΤΗ, ΦΑΝΗ ΛΕΝΕΝΤΗ
 
 ΛΟΥΛΑ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ
 
 ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΩΡΖΟΓΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΟΛΑ
 
 ΕΛΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ
 
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΙΤΣΑΚΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΑΓΝΗΣ, ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΔΡΑΓΝΗ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΩΤΟΥΛΑ
 
 ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΑΓΝΗΣ
 
 ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ:papadakispress press