Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες η έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης. Ζωγραφική Οδύσσεια.», με έργα κυρίως της τελευταίας του δουλειάς, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου.
ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑ ΚΥΡΤΣΟΥ
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς μεταξύ άλλων του Ευρωβουλευτή, Γιώργου Κύρτσου, του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτριου Παπαδημούλη, της Διευθύντριαs της Εθνικής Πινακοθήκης- Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, κκαι του ζωγράφου, Βασίλη Θεοχαράκη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ
 
Τα έργα θαύμασαν και σχολίασαν αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολλοί φιλότεχνοι, ανάμεσά τους η πρέσβης στην ΕΥΕΔ κα Μάρα Μαρινάκη, η κα Αμαλία Κύρτσου, ο κος Alexander Prokopchuk, η κα Guendalina Catti de Gasperi, η κα Άννα Μαρία Μαζαράκη, ο κος Γιάννης Κονταξόπουλος, ο κος & η κα Βαγγέλη Χρόνη, ο κος & η κα Βαγγέλη Ρούσσου, ο κος & η κα Φοίβου Κυδωνιάτη, οι κυρίες Μαρίνα, Αννίτα και Ντένη Θεοχαράκη, οι κυρίες Αμαλία και Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη, ο κος Ιωάννης Μουτσόπουλος, η κα Μαρία Προκοπίου, η κα Μαρίνα Στέφου, η κα Ειρήνη Νταϊφά,, η κα Μπέκη Στραβελάκη, οι κυρίες Άννη και Αθηνά Ραγιά, ο κος & η κα Νίκου Δεβλέτογλου, η κα Μαρία Φιλοπούλου, ο κος Ανδρέας Μάνεσης, η κα Ρία Στεργιοπούλου, ο κος Γιάννης Δούμουρας, ο κος Αλέξανδρος Βιλδιρίδης, η κα Σύνθια Σάπικα και πολλοί άλλοι, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Τάκης Μαυρωτάς. Ο Βασίλης Θεοχαράκης γεννήθηκε στον Πειραιά. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1957, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής κοντά στον σπουδαίο ζωγράφο Σπύρο Παπαλουκά, καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Ο Θεοχαράκης παρουσίασε έργα του για πρώτη φορά το 1957, στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων στη Μόσχα, καθώς και στην 5η Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής στο Ζάππειο Μέγαρο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα (Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, Μουσείο Βορρέ, Πινακοθήκη Πιερίδη, Πινακοθήκη Ρόδου, Πινακοθήκη Κυκλάδων, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Εξωτερικών, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα και Alpha Bank) και στο εξωτερικό. Το ζωγραφικό έργο του έχει επανειλημμένα αποσπάσει τις ευμενέστερες κριτικές τεχνοκριτικών και ιστορικών της τέχνης. Ζει και ζωγραφίζει στην Αθήνα και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση με τη διάκριση του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, έχει ανακηρυχθεί Μέγας Χαρτουλάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έχει λάβει το βραβείο Order of the Rising Sun with Neck Ribbon από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Το 2007 ίδρυσε το κοινωφελές Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, το οποίο στεγάζεται στο πολυώροφο κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 9, στην Αθήνα.
 
ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΗΛΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΜΠΕΚΗ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΜΟΥΡΑΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΗΛΙΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΗΛΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΤΑΝΙΑ ΒΛΑΔΕΝΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ, ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΜΠΕΚΗ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ
ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΜΟΥΡΑΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΗΛΙΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΗΛΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΑΝΝΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΑΜΑΛΙΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΗΛΙΟΥ, ΦΡΟΣΩ ΚΥΔΩΝΙΑΤΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΗΛΙΟΥ
Η ΣΥΝΘΙΑ ΣΑΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis