Υπό το φως του φεγγαριού και με περισσότερους από 150 φίλους, γιόρτασε η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ, τα 10 χρόνια δράσης, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, σε μία ξεχωριστή βραδιά στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενισχυθεί το έργο του Οργανισμού, στον αγώνα για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση και παραμέληση σε όλη την Ελλάδα. Από το 2008 που ξεκίνησε έως και σήμερα, το ΕΛΙΖΑ έχει αναπτύξει έναν πολυδιάστατο μηχανισμό για την προστασία των παιδιών, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Την ίδρυση της 1ης Νοσοκομειακής Μονάδας για τα κακοποιημένα παιδιά, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «Σόφη Βαρβιτσιώτη», της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ Την Πανελλαδική Εκστρατεία ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, με την εκπαίδευση επαγγελματιών που φροντίζουν παιδιά, όπως είναι οι ιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί και δάσκαλοι, καθώς και γονέων και παιδιών, σε συνεργασία με τις ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων YALE και IOWA και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών, μέσα από το Πρόγραμμα «ΒΗΜΑ», που υλοποιείται σε συνεργασία με την οργάνωση «ένα παιδί, ένας κόσμος». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που επικεντρώνεται σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο κακοποίησης, προσφέροντας εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη σε γονείς με μικρά παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
 
ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
 
Στην εκδήλωση οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το έργο του ΕΛΙΖΑ, τις μελλοντικές πρωτοβουλίες, αλλά και να γιορτάσουν με live μουσική. Με κοινή υπόσχεση να γίνουν όλοι κρίκοι της αλυσίδας προστασίας των παιδιών, οι καλεσμένοι απήλαυσαν γαστρονομικές δημιουργίες, με τη συνοδεία εκλεκτών κρασιών, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις από τα πλούσια δώρα της λαχειοφόρου.
Η Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ, Μαρίνα Καρέλλα, με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί σήμερα γιορτάζουμε τα 10 μας χρόνια. Από ένα μικρό Σωματείο με εξειδικευμένη δράση, μεγαλώνουμε και γινόμαστε σιγά σιγά ένας δυναμικός Οργανισμός που θέτει τις βάσεις για να αλλάξει τη ζωή εκατοντάδων παιδιών που κινδυνεύουν από την κακοποίηση σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε όλους όσοι είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε να είμαστε ακόμα περισσότεροι στο μέλλον, ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι, στον αγώνα για την προστασία των παιδιών»
 
NICOLAS MIRZAYANTZ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, TIGRAN MIRZAYANTZ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, DARIUS MIRZAYANTZ
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΖΑ: Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού- ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε το 2008. Είναι μία εξειδικευμένη Eλληνική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία. Δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή και στηρίζεται στη γενναιοδωρία της ιδιωτικής χρηματοδότησης από ιδιώτες, εταιρίες, οργανισμούς ή ιδρύματα καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που οργανώνει.
 
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΜΥ ΝΤΟΤΣΙΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, ΣΟΦΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΒΑΣ, ΗΡΩ ΚΟΒΑ, ΤΑΤΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΛΙΖΑ ΤΑΝΝΕΣ, ΙΛΕΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ, ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΥ, ΑΜΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
ΛΙΖΑ ΕΒΕΡΤ, ΝΑΝΤΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΔΟΞΙΑΔΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ
ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ, ΝΤΟΛΛΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
ΛΙΣΑ ΜΕΛΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΑΣ; ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΠΕΓΚΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΝΟΥ
ΜΑΓΔΑ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΡΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΜΠΕΚΥ ΒΟΥΡΑΚΗ
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΛΙΩΤΗ, ΜΑΓΔΑ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΛΕΝΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΟΛΙΝΚΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΑΜΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, ΔΑΦΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ