Η Τζένη Βλαχωνη, συγγραφέας, ποιήτρια και ζωγράφος, κατάγεται από την περιοχή των Κενταύρων, το πανέμορφο Πήλιο… κι αυτό λέει πολλά.
ΒΙΚΥ ΒΛΑΧΩΝΗ, ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΩΝΗ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ
 
Αλλά, Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή….. Τίτλος του πρώτου της βιβλίου, «Η εποχή της ατελείωτης νιότης» Ένα πόνημα για την ομορφιά, τη διατροφή, την υγεία και γυμναστική, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στους Δελφούς το 2002, πήρε το πρώτο της ποιητικό βραβείο για το ποίημα “Σαλεμένα μυαλά”. Εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή “Ερωτική Πυξίδα” και τιμήθηκε για αυτήν, το 2005 το βραβείο “Μαρία Πολυδούρη”. Η πολυγραφότατη Τζένη Βλαχώνη Διακρίθηκε επίσης με έπαινο στο διαγωνισμό με θέμα: Ειρήνη -Πανανθρώπινο αγαθό. Διαγωνισμό που προκύρηξε το 2007 ηΑμφικτιονία Ελληνισμού. Ακολούθησε η τρίτη ποιητική της συλλογή το “Το Σμίξιμο Δυο Φεγγαριών Ποιήματα της έχουν μεταφρασθεί στα Αγγλικά και στα Πολωνικά όπου μάλιστα, έχουν συμπεριληφθεί σε δύο μεγάλες ποιητικές ανθολογίες της Πολωνίας .
ΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ UNESCO ), ΝΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ, ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΩΝΗ
 
Η κα Βλαχώνη έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης στην Βαυαρία και είναι μέλος της Αμφικτιονίας Ελληνισμού και της UNESCO. Με τις “Άρπες”, την δεύτερη ποιητική της συλλογή και την “Ερωτική πυξίδα” τιμήθηκε με δύο βραβεία στο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ποίησης στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2008. Στη συγγραφική της ,τώρα, δραστηριότητα περιλαμβάνονται το παιδικό διήγημα “Tο αγοράκι που του άρεσαν οι τηγανιτές πατάτες” και το μυθιστόρημα “Το Αγγελικό Μυστικό της Όλγας Μπράουν Εχει διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, πολλές από τις οποίες μάλιστα υπήρξαν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, και έλαβαν χώρα, Στο ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στα Γιάννενα, στο ΝΑΥΠΛΙΟόπου το ιστορικό ΜΠΟΥΡΤΖΙ, στην Ακαδημία Μοντέρνας Τέχνης, στο Μουσείο Μπενάκη και αλλού. Το Νοέμβριο του 2010 διοργανώθηκε εδώ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, βραδιά ποίησης και μουσικής φιλανθρωπικού επίσης χαρακτήρα με τίτλο “Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗ” και με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Τον Ιούλιο του 2011 στη Λάρισα, στο 22ο Παγκόσμιο συνέδριο ποιητών, τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία για την συνολική της εργασία στην ποίηση και με ένα ακόμη βραβείο για το ανέκδοτο ποίημα της “Το κοχύλι”. Έλαβε το βραβείο του Αμφικτύωνος στο Δ΄ Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης με το ποίημα “Αυτό είναι Ελλάδα” που προκύρηξε η Αμφικτυονία Ελληνισμού με θέμα: Ο λόγος ο Ελληνικός, φως της οικουμένης.
 
ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΩΝΗ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ
 
Έχει εκθέσει εικαστικά της έργα από το 2012 μέχρι σήμερα σε 16 ομαδικές εκθέσεις (Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ArtSpace, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κι όχι μόνο. Φίλες – φίλοι, κυρίες και κύριοι Υστερα από όλα τα παραπάνω που ακούστηκαν, αυτονόητο είναι, η Τζένη Βλαχωνη να βρίσκεται την πρώτη γραμμή πλέον μεταξύ των Ελληνίδων ποιητριών!!! Γεγονός που προσυπογράφουν οι επαΐοντες του χώρου, ο ποιητής και λογοτέχνης Πάνος Παναγιωτούνης και ο κριτικός τέχνης Κυριάκος Βαλαβάνης. Και ερχόμαστε στο τώρα!!! Στο σήμερα, με τον ΑΛΙΚΟ ΧΥΜΟ ,την τέταρτη ποιητική της συλλογή , που και πάλι σύμφωνα με τους ειδήμονες, αποτελεί, την καλύτερη «κόγχη» της λυρικής της έκφρασης, την καλύτερη δημιουργική της στιγμή … ”.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ( UNESCO ), ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ( ΕΚΔΟΤΗΣ ), ΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ UNESCO )
ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥ, ΜΑΡΤΖΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑ ΓΚΑΝΟΥΡΗ
 
 
ΠΗΓΗ: papadakis press