Κραυγή αγωνίας για τις σημερινές ανθρώπινες αξίες ενώνει με την προσευχή του τις άγιες τούτες μέρες του Πάσχα ο βαθειά θρησκευόμενος και εμπνευσμένος ζωγράφος Άγγελος, στέλνοντας βαρυσήμαντο μήνυμα σε μια κοινωνία που ταλανίζεται από σήψη, ηθική παρακμή και έλλειμα αξιών!
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος Άγγελος
 
Ο Άγγελος προσεύχεται για τον άνθρωπο, ώστε να επιστρέψει στη βάση του, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του, να ξαναβρεί τις ηθικές και πνευματικές του αξίες, που έχουν θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους και των υλικών συμφερόντων, προσεύχεται να συμπορευθεί ο άνθρωπος με τον Χριστό και να λυτρωθεί από τα δεινά του, κάνοντας σημαία του την αγάπη!
Άλλωστε ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος θεωρεί ότι αυτός πρέπει να είναι και ο ρόλος της τέχνης που τόσο πίστα υπηρετεί: «Σε χρόνια κρίσης οικονομικής αλλά και ηθικής το χρέος της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή της, είναι να μην αλλάξει τον ιερό της σκοπό, να είναι κοντά στον άνθρωπο, στα προβλήματα του, και να ξαναενεργοποιήσει τις πνευματικές αξίες για να ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια». Αυτό ήταν και το μήνυμα που είχε σαν στόχο να δώσει η τελευταία αναδρομική του έκθεση με τίτλο Let There Be Light (Γενηθήτω Φως), που φιλοξενήθηκε πριν 2 χρόνια στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου!
Ο γνωστός ζωγράφος στέλνει το πιο βαθύ και ουσιαστικό μήνυμα στο youtube, τις Άγιες τούτες μέρες της περισυλλογής και της ενσυναίσθησης, με λίγα λόγια, αλλά σοφά, περιεκτικά, που κρύβουν μέσα τους μεγάλες αλήθειες: «Με συγκλονίζει βαθειά η μορφή του Χριστού, γιατί μέσα από τη ζωή και τα λόγια του νιώθω τη συνισταμένη της λαχτάρας και της αγωνίας για λύτρωση! Βλέπω τον αιώνιο άνθρωπο, πέρα από το χθες, πέρα από το σήμερα, πέρα από το αύριο. Ο Χριστός, ανεξάρτητα από τις ομίχλες που δημιούργησαν οι αιώνες που πέρασαν, είναι ένα ζωντανό και αιώνιο παρόν, όπως ζωντανή και αιώνια είναι η αγάπη, καθώς και κάθε μεγάλο συναίσθημα. Η αγάπη πραγματικά είναι άχρονη, όπως ο χρόνος, ο Θεός. Γι αυτό αυτές οι δυό έννοιες ταυτίζονται απόλυτα! Από την άλλη μεριά τόσο η ζωή του Χριστού, όσο και τα λόγια του, αποτελούν πρότυπα, μέσω των οποίων συνειδητοποιείται και ενεργοποιείται η αγάπη! Η διδασκαλία του Χριστού απομακρύνει τον άνθρωπο από τη διαδασκαλία του σύγχρονου πολιτισμού που είναι εναντίον των ηθικών και πνευματικών αξιών, εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και που είναι υπέρ των αντικειμενικών αξιών, του κέρδους, που χωρίζουν τους ανθρώπους μεταξύ τους, ενώ τα λόγια του Χριστού τους ενώνουν και τους κάνουν υπεύθυνους! Όμως ο άνθρωπος πρέπει να σωθεί, ξανά ενεργοποιώντας μέσα του τις αξίες που χάνονται. Μόνο έτσι στο μέλλον θα ελπίζουμε για ένα συνολικά καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο!»
Γεννηθήτω φως «Let There Be Light», όπως ήταν και ο τίτλος της τελευταίας αναδρομικής έκθεσης του Αγγελου στο Λονδίνο, για να διαλυθεί το σκοτάδι της κοινωνίας μας, το σκοτάδι στις ψυχές μας…
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ: Ο ζωγράφος Άγγελος (Παναγιώτου) γεννήθηκε στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, 1943. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1962-1967), στο εργαστήρι του Γιώργου Μαυροειδή. Συνέχισε τις σπουδές του με αλλεπάλληλα εκπαιδευτικά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης, όπου μελέτησε μεγάλους δασκάλους του παρελθόντος και τις σύγχρονες τάσεις της δυτικής τέχνης. Από το 1975 μέχρι σήμερα παρουσιάζει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Λονδίνο και την Αμερική. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 το εντυπωσιακό έργο ( λάδι σε καμβά) «Κορίτσι με τα περιστέρια» του μεγάλου ζωγράφου, εντυπωσιάζοντας με την απλότητα και τον συμβολισμό του, στην 30ή δημοπρασία του Οίκου Bonhams, που είναι ο μόνος διεθνής Οίκος που διοργανώνει αποκλειστικές δημοπρασίες ελληνικής τέχνης στα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο, πωλήθηκε 124.162 ευρώ (106,250 λίρες) στην κορυφαία στιγμή της δημοπρασίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Έλληνες ζωγράφοι δίνοντας ελληνικό χρώμα στη βρετανική πρωτεύουσα.