Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Σιλβί Γκιγιομ παρέλαβε πρόσφατα στις Βρυξέλλες η Πρόεδρος του πανελλήνιου γυναικείου αθλητικού σωματείου “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” και εθνική πρέσβυς της Ελλαδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή, και το “Ευ αγωνίζεσθαι” Κατερίνα Παναγοπούλου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Κατά την παραλαβή του βραβείου την κα Παναγοπούλου συνόδευσε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, από την οποία προτάθηκε. Η πρόταση για την βράβευση της κας Παναγοπούλου υποστηρίχθηκε ομόφωνα από την επιτροπή η οποία ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση των προτάσεων.
 
 Η Κατερίνα Παναγοπούλου ανάμεσα στην Ελίζα Βόζεμπεργκ και τη Συλβί Γκιγιομ
 
Η Αντιπρόεδρος κα Γκιγιόμ δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την βράβευση των πιο υποδειγματικών Πολιτών της Ένωσης αναδεικνύει πετυχημένα έργα και πως μέσω αυτού του θεσμού ακούγεται η φωνή των Ευρωπαίων πολιτών.
 Η Κατερίνα Παναγοπούλου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου έχει αφιερώσει την ζωή της στην ανάπτυξη του αθλητισμού και την ενίσχυση των υποδομών του, στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων και στη φιλανθρωπική δράση και κοινωνική αλληλεγγύη γενικότερα, καθώς και στην διάδοση του ολυμπισμού και του ελληνισμού!
  
 
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η κα Παναγοπούλου στην αντιφώνησή της στην αίθουσα τελετών του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, πριν λίγες ημέρες είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ως Έλληνες «έχουμε πάρει εντολή και όχι κληρονομιά» και ως εκ τούτου έχουμε ευθύνη να είμαστε ενεργοί πολίτες. Τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για την διάδοση της Ολυμπιακής Ιδέας και των Ελληνικών Αξιών. Σημείωσε πως αισθάνεται τυχερή που έχει κοντά της τις 3.000 γυναίκες, αναφερόμενη φυσικά στις Καλλιπάτειρες και υπογράμμισε τον ρόλο και τη λειτουργία του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” του οποίου προεδρεύει, δίνοντας έμφαση στα 41 χρόνια λειτουργίας του και στην αυτοχρηματοδοτούμενη δραστηριοποίησή του. “Ο δρόμος είναι ένας και δεν είναι άλλος από τη συλλογική δράση” ανέφερε χαρακτηριστικά, και ολοκλήρωσε την αντιφώνησή της, κάνοντας λόγο για το νέο εγχείρημα της, το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, το οποίο έχει πλαισιωθεί από καταξιωμένους Πανεπιστημιακούς και δίνοντας το έναυσμα για το νέο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το 2018.
  
 Ο πρόεδρος του ΕΟΠΕ Σίμος Σιδηρόπουλος, τα μέλη του ΔΣ της ” Καλλιπάτειρας” Μαγδαληνή Σούλη και Εμυ Λιβανίου και η Αφροδίτη Πλακιωτάκη βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για να συγχαρούν την δυναμική πρόεδρο της “Καλλιπάτειρας” Κατερίνα Παναγοπούλου!
 
 Στη φωτό οι βραβευθέντες από όλη την Ευρώπη