Όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν με την θεομηνία στη Μάνδρα Αττικής, έτσι και τώρα δίπλα στους πληγέντες από την καταστροφική πύρινη λαίλαπα, βρίσκεται από τις πρώτες μέρες ψυχή τε και σώματι η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η κ. Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε το δημαρχείο Ραφήνας, για να ενημερωθεί για την κατάσταση αλλά και τις ανάγκες των πληγέντων και συνομίλησε με τον δήμαρχο, Βαγγέλη Μπουρνούς, τοπικούς παράγοντες και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.
 
 
Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη όταν επισκέφθηκε το δημαρχείο Ραφήνας
 
Παράλληλα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών αποτελούν μια πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Η απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, ανάμεσα στους οποίους βρέφη και μικρά παιδιά, έχει βυθίσει σε ανείπωτο πένθος ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι απαραίτητο να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς προκειμένου να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι συμπολίτες μας που μέσα σε λίγες ώρες είδαν τις οικογένειες, τα σπίτια και τις περιουσίες τους να χάνονται. Σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των πληγέντων, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απέστειλε, ως πρώτο άμεσο βήμα βοήθειας, είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα, o Όμιλος Βαρδινογιάννη, θα παρέχει δωρεάν καύσιμα στα οχήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να πραγματοποιούν τις απαραίτητες μετακινήσεις από και προς τις πληγείσες περιοχές.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Μότορ Όιλ Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. προχωρά σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από την πυρκαγιά το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα!