Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει το Cycladic Café Art Project – τμήμα του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης- ενώνοντας χώρους κοινωνικής συνεύρεσης με την τέχνη. Με απώτερο στόχο να αγκαλιάσει την ελληνική και τη διεθνή σκηνή της σύγχρονης τέχνης, το Μουσείο παρουσιάζει έργα διεθνών αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών, τα οποία συνδέονται με τις τρέχουσες εκθέσεις και δραστηριότητές του, στο Cycladic Café. Το Cycladic Café Art Project παρακινεί με αυτόν τον τρόπο τον διάλογο μεταξύ τέχνης και καθημερινότητας.
* Στο πλαίσιο του προγράμματος Cycladic Cafe Art Project, το Μουσείο φιλοξενεί την εγκατάσταση design “ΑRRANGEMENTS” του Μιχάλη Αναστασιάδη, γεμίζοντας φως το Foyer και το Cycladic Café. Το “ΑRRANGEMENTS” είναι ένα αρθρωτό σύστημα γεωμετρικών φωτιστικών στοιχείων που μπορούν να συνδυαστούν με ποικίλους τρόπους δημιουργώντας διαφορετικές συνθέσεις-πολυελαίους. Κάθε στοιχείο εφαρμόζει και κρέμεται από το προηγούμενο, ισορροπώντας ως τμήμα μιας φωτεινής αλυσίδας. Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Αναστασιάδης: «Ανέκαθεν με γοήτευε η παράλληλη σχέση μεταξύ φωτιστικού και κοσμήματος, ξεκινώντας από το γεγονός ότι κάθε κομμάτι σχετίζεται με την ανθρώπινη κλίμακα: το μεν κόσμημα σχεδιάζεται για να φοριέται επάνω στο σώμα, το δε φωτιστικό προορίζεται να διακοσμήσει τον χώρο που κάποιος καταλαμβάνει. Είναι πρόκληση για μένα να μεταφραστεί χωρικά η λεπτότητα ενός αντικειμένου τόσο μικρού και να εξακολουθεί να διατηρεί την πολυτέλειά του μέσα από τον τρόπο που παρουσιάζονται τα υλικά. Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη ‘κρεμαστό’ έχει διπλή έννοια: αυτή του περίαπτου που αναρτάται από αλυσίδα γύρω από το λαιμό και αυτή του φωτιστικού που κρέμεται από την οροφή.»
 
Eπιμέλεια: Αφροδίτη Γκόνου & Αταλάντη Μαρτίνου
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ: Μιχάλης Αναστασιάδης Ο Μιχάλης Αναστασιάδης δημιουργεί έργα με ποιοτική διάρκεια καθώς επικεντρώνεται στις αναλογίες, στην έντιμη χρήση των υλικών και στη φυσική παρουσία ενός αντικειμένου. Μεταξύ έργου τέχνης και βιομηχανικού σχεδιασμού, τα έργα του κινούνται μεταξύ χρηστικού ως προς τη λειτουργία τους και ποιητικού και αινιγματικού ως προς την παρουσία τους. Έργα του Αναστασιάδη περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές του Museum Of Modern Art της Νέας Υόρκης, του Victoria and Albert Museum και του Crafts Council στο Λονδίνο, του FRAC Centre στην Ορλεάνη της Γαλλίας, του MAK της Βιέννης και του Art Institute του Σικάγου. Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν τις Time And Again στο Geymüllerschlössel/MAK στη Βιέννη και To Be Perfectly Frank στο Svenskt Tenn της Στοκχόλμης, εκθέσεις στο Norfolk House Music Room του Victoria & Albert Μuseum στο Λονδίνο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Atelier Jesper των Βρυξελλών κατά την κυπριακή προεδρία ΕΕ. Ο Αναστασιάδης έχει επίσης σχεδιάσει προϊόντα για γνωστές εταιρείες, όπως οι Flos, Herman Miller, Salvatori, Puiforcat, B&B Italia, Cassina, Fantini, Lobmeyr, Dansk Møbelkunst και Svenskt Tenn. Με σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου και μεταπτυχιακές σπουδές στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Royal College of Art, ο Αναστασιάδης ίδρυσε το εργαστήριό του στο Λονδίνο το 1994 και την επώνυμη εταιρεία του το 2007 και παρήγαγε σειρά γνωστών φωτιστικών, επίπλων και αντικειμένων που επιδεικνύουν εκλεκτικισμό, ιδιαιτερότητα και διαχρονικότητα. … Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, 19.30 Auditorium, Νεοφύτου Δούκα 4 Είσοδος Eλεύθερη